REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Justinas Timberlake‘as kažkada dainavo apie priverktas upes (daina „Cry me a River“). Vakar Lietuva priverkė Nemuną, Nerį, Nevėžį, Danę, Ražę, Vilnelę. Tikėtina, kad kažkas kliuvo net Rudaminos upei. Dėl ko verkta? Ne, ne dėl nesėkmės „Eurobasket“ ketvirtfinalyje ar pusfinalyje. Tiesiog tautai pasivaideno, kad verta paverkti dėl pralaimėjimo belgams, kuris nei komplikuoja Lietuvos rinktinei čempionato mozaikos, nei atspindi tikrąjį mūsų komandos pajėgumą.

Justinas Timberlake‘as kažkada dainavo apie priverktas upes (daina „Cry me a River“). Vakar Lietuva priverkė Nemuną, Nerį, Nevėžį, Danę, Ražę, Vilnelę. Tikėtina, kad kažkas kliuvo net Rudaminos upei. Dėl ko verkta? Ne, ne dėl nesėkmės „Eurobasket“ ketvirtfinalyje ar pusfinalyje. Tiesiog tautai pasivaideno, kad verta paverkti dėl pralaimėjimo belgams, kuris nei komplikuoja Lietuvos rinktinei čempionato mozaikos, nei atspindi tikrąjį mūsų komandos pajėgumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keli draugai gali paliūdyti, kad jau prieš čempionatą sakiau – vienas pralaimėjimas D grupėje yra būtinas. Tiesa, galvojau apie latvius, o išėjo su belgais. Kodėl būtinas? Nes tai yra tas elektrošokas, kurio vis dar reikia Lietuvos rinktinei. Jei dar nepripratote per daugelį metų, tai pripraskite – Lietuvos krepšinis negali gyventi be dramų. Rinktinė yra savotiška dramų karalienė. Todėl vakarykštis pralaimėjimas ir yra geras. Dramų karalienė gavo smagų antausį (jokio skirtumo, ar buvo ten belgų taškai, ar nebuvo) ir dabar jau yra pasirengusi tapti šalčiau mąstančiu ir solidžiu džentelmenu.

REKLAMA

Todėl kai redaktorius paprašė parašyti dar 8 priežastis, dėl ko Lietuva taps „Eurobasket“ čempione, iškart sutikau. Pirmiausia vien dėl to, kad sulauksiu daug pajuokų. Juokitės į sveikatą, bet bent man juokingi jūs patys. Labai dažnai atrodo, kad jums daug įdomiau arba verkti, arba niekinti. Ir iš tikro rimtas klausimas – o kiek iš jūsų tikrai norite, kad Lietuvai pasisektų? O jei pasiseks, kas bus tada – ištrinsite visus FB įrašus ir kartu krioksite „Tris milijonus“? Įdomiai elgiesi, mielas lietuvi. Beje, taip elgiesi jau daugelį metų.

REKLAMA
REKLAMA

O dabar – dar 8 priežastys, dėl ko Lietuva laimės auksą. Prieš čempionatą buvo 12-a, dabar apvaliname. Tik viena pastaba – pirmos dvi priežastys jau buvo užrašytos ant mano asmeninės „Facebook“ sienos, tad keliauja į šį tekstą.

13. Dar viena priežastis, dėl kurios šita komanda GALI laimėti auksą - ji turi patį geriausią mentalitetą iš visų Lietuvos rinktinių. Tokio Lietuvos ekipos komandinio klimato nesu matęs nuo 1995 metų, nuo kurių įdėmiai seku visus didžiuosius turnyrus. Aišku, mes turėjome ir kitų gerai susicementavusių komandų. Visų pirma, į atmintį grįžta 2000 metų Sidnėjus ir 2010 metų Turkija. Tai buvo puikios komandos, bet ir jos turėjo vieną mažytį trūkumą. Visais kartais buvo vienas ar du krepšininkai, kurie tiesiog neturėdavo jokio žaidybinio vaidmens komandoje. Šiemetinėje rinktinėje vaidmenis turi visi 12-a. Ne visi žaidžia konkrečiose rungtynėse, bet jie žino, kad žais ir prisidės prie Lietuvos pergalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

14. Jonas Valančiūnas: „Visi kalti, visi 12. Tie, kas buvo aikštėje, kažko nepadarė. Negali kažko kaltinti – nei Manto, nei dar kažko. Visi kalti“. Jonas Kazlauskas, priešingai, įvardijo tikrai kaltuosius. Ir tai yra gerai. Žaidėjai yra kartu, palaiko vienas kitą, o treneris turi siųsti ten, kur vėžiai žiemoja. Čia yra 14-a priežastis, dėl ko šita rinktinė vis dar gali tapti auksine. Kad ir kaip jums to nesinorėtų. Ar visgi norisi bent kažkam? Ar čia aš vienas toks kvailiukas, kuris nori rugsėjo 20 d. išeit į Katedros aikštę su milijonu žmonių?

REKLAMA

15. Mes vis dar tebeturime platų greitkelį į pirmąjį ketvertuką. Dabar keturios komandos grupėje turi po 2 pergales, o likusių laimėtų rungtynių, manau, užteks pirmai vietai grupėje. Net jei užimsime antrąją, tai nieko smarkiai nekeičia. Ar keičia? Kai kurie iš jūsų iškart nuogąstauja, kad anksti reikės žaisti su Ispanija. Nežinau, kurių metų čempionatą žiūrite, bet ši Ispanijos rinktinė tikrai nėra labai pavojinga. Jai trūksta balanso tarp grandžių, Pau Gasolis nebėra jaunuolis, o svarbiausia priežastis – tą rinktinę treniruoja vienas blogiausių pastarųjų dešimtmečių Europos krepšinio trenerių Sergio Scariolo. Man užtenka vien paskutinio argumento. Ispanai yra grėsmingi, bet mūsų rinktinei nesunkiai įveikiami.

REKLAMA

16. Grįžtant prie rinktinės psichologinių aspektų. Man labai patinka J.Kazlausko elgesys. Tikrai patinka. 2013 metais tiek viešas elgesys, tiek treniruočių procesas buvo sunkiai suvokiamas. Pakartosime, kad treneris atrodo labiau atsipalaidavęs, bet po vakarykščio fiasko pamatėme ir seną gerą J.Kazlausko veidą. Tiksliau, jis nebuvo geras. Šiandien Lietuvai laisva diena, bet patikėkite, krepšininkai ne šuniukus po Rygą vedžioja. Patys kalti. Lietuvos rinktinėje, kaip ir „Kovos klube“, yra aštuonios taisyklės. Visos jos skamba taip pat – „Niekada neerzinkite Jono Kazlausko“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

17. Lietuvos rinktinės žaidimo kokybė jums kelia nerimą? Jums atrodo, kad „su tokiu grajum net į aštuntuką nepapulsim“? Mano močiutė sakydavo – jei kas nors atrodo, žegnokis. Nežinau, kodėl mes visi pamirštame kelis faktus. Pirma, Lietuvos rinktinė Rygoje tebežaidžia draugiškas rungtynes. Taip jau susiklostė burtai, kad mūsų kalibro varžovų čia nėra (ir jei galvojate, kad šiandien Lietuva nesutaršytų tos pačios Belgijos30 taškų, tai galvokite ne apie krepšinį, o apie jaunas dieneles). Antra, Lietuvos krepšinio rinktinė VISADA yra lėtai įsisiūbuojanti komanda. Visada. Taip būdavo Sabonio laikais, taip buvo Jasikevičiaus laikais, taip yra Valančiūno ir Kalniečio laikais. Tai tiesiog genai. Viskas, šiuo klausimu – diskusijos pabaiga.

REKLAMA

18. Lietuvos rinktinės potencialas yra didžiausias čempionate. Jau mačiau visus didžiuosius čempionato favoritus. Ir pats labiausiai mėgstu skaičiuoti ne dabartinę formą ir pergales, o tai, kiek komandos gali tobulėti. Šiuo metu pagal potencialą arti Lietuvos komandos yra tik dvi rinktinės – Graikija (ypač) ir Kroatija (kaip jiems užplauks). Serbai? Nėra jėgos po krepšiu. Ispanai? Primenu – S.Scariolo. Prancūzai? Mes jau išmokome savo pamokos iš pernai ir užpernai. Galbūt dar grėsminga bus Vokietija, bet tikėtina, kad mūsų keliai tiesiog nesusidurs.

REKLAMA

19. Krepšininkai nebeskaito jūsų atsiliepimų, raudų ir piktų komentarų. Aš to nuoširdžiai tikiuosi. Keliems rinktinės žaidėjams net asmeniškai pasiūliau to nedaryti. Beje, rezultatas buvo akivaizdus – žmonėms nukrito akmuo nuo pečių. Jūs tikrai nepasikeisite. Jūs verksite ir malsite į miltus, o paskui, rugsėjo 20-ąją, ramiai vaidinsite ištikimiausius visų laikų ir visų tautų krepšinio aistruolius. Prašom, į sveikatą. Bet krepšininkams nuo mūsų reiktų atsiriboti. Beje, tikiuosi, kad rinktinė neperskaitys (bent iki čempionato pabaigos) ir šio teksto.

20. Mantas Kalnietis gyvas!!! Jis gyvas, ir tai svarbiausia. Ir man neskauda, kad jis priėmė vieną kvailą sprendimą. Ar kad nepataikė nė vieno tritaškio. Tegul toliau mėto. Tegul dar suklysta (gal tik ne taip drastiškai). Man svarbiau kitkas. Kad M.Kalnietis vėl dalija perdavimus, kad jis vėl GALI krauti iš viršaus, kad jis kurią aiškią lietuviško žaidimo struktūrą. Lilyje M.Kalnietis bus megažvėris. Jis tiesiog valdys savo poziciją. Beje, jei dar nematėte... J.Valančiūnas yra labiausiai puolime dominuojantis „Eurobasket“ centras. Jonas Mačiulis kramto visus oponentus iš eilės (pamirškite Belgiją, tai buvo išeiginė). Mindaugas Kuzminskas žino, kad tereikia pašokti 10 centimetrų aukščiau ir jis taps čempionato dėjimų karaliumi. Ir jis pašoks. Kad ir kaip to nenorėtų visas internetas. Ar dar sakiau, kad Antanas Kavaliauskas yra geriausias atsarginis čempionato vidurio puolėjas? Minėjau, kad Deividas Gailius per savo 15 minučių gali prikrėsti eibių net tiems patiems graikams ir kroatams? Kad Lukas Lekavičius tobulėja kas dieną kas akimirką? Jei jūs to nematote, tai jūsų teisė. Aš matau, o jums visiems sakau – „Išverkite man upę“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų