REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
80
„Eurobasket 2015“: Lietuva – Belgija (nuotr. Fotodiena.lt/Edvardo Blaževičiaus)

Žaidimą gerinanti Lietuvos krepšinio rinktinė šiandien popiet trečiose Europos čempionato D grupės rungtynėse kovojo su atletiškaisiais belgais. Iki šiol pralaimėjimo nepatyrę Jono Kazlausko auklėtiniai pirmavo rungtynėse prieš Belgiją beveik visas rungtynes.

80

Žaidimą gerinanti Lietuvos krepšinio rinktinė šiandien popiet trečiose Europos čempionato D grupės rungtynėse kovojo su atletiškaisiais belgais. Iki šiol pralaimėjimo nepatyrę Jono Kazlausko auklėtiniai pirmavo rungtynėse prieš Belgiją beveik visas rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Deja, bet nesėkmingai sužaidę paskutinėje atakoje, lietuviai leido varžovams pelnyti pergalingus du taškus likus 0,1 sek. iš mačo pabaigos. Teisėjai peržiūrėjo šį epizodą, tačiau galiausiai užskaitė belgus taškus ir šie triumfavo prieš Lietuvą rezultatu 76:74.

REKLAMA

Rungtynių eiga:

Ketvirtas kėlinys

Taiklus J. Valančiūno ir M. Kalniečio metimai sugrąžino lietuviams persvarą - 58:57. Pirmaujanti komanda keičiasi kelis kartus, įpusėjus ketvirčiui - 66:65. Sunkiai susirinktas pranašumas buvo nubrauktas dviem taikliais tritaškiais metimais. Likus žaisti kiek dauiau nei minutę - 74:74. M. Kalnietis nepataiko tolimo metimo ir belgai surengia per 4 sekundes greitą kontrataką. Ar teisėjai įskaitys paskutinę sekundę pataisytą netaiklų metimą? Tai sprendžiama pasitelkus vaizdo pakartojimą.

REKLAMA
REKLAMA

Trečias kėlinys

Žvalgyba baigėsi, rinktinė kibo viena kitai į atlapus be skrupulų. Nė vienai komandai nepavyksta išsiveržti į priekį, kova vyksta taškas į tašką - 44:44. Varžovai įvelia lietuvius į klampų žaidimą, J. Valančiūnas gauna trečią pražangą ir sėda ant suolo - 46:51 belgai pirmauja po taiklaus tolimo šūvio su pražanga. Lietuvių problema išlieka netaiklūs tritaškiai metimai. Per tris kėlinius iš 10 pataikė vieną. Likus žaisti 10 minučių J. Kazlausko auklėtiniai atsilieka 54:57.

Antras kėlinys

Antrąjį kėlinį su keturiais atsarginiais žaidėjais pradėję lietuviai demonstruoja  kovingumą – po Domanto Sabonio taiklaus dvitaškio su baudos metimu – 23:15. D. Sabonis siautėja po krepšiu skirtumas auga - 30:17. Pora klaidų leidžia varžovams priartėti, o po taiklaus tritaškio skirtumas tirpsta iki 3 taškų - 34:31. Gynybą sutankinę po krepšiu belgai įsidrąsina ir puolime. Įpusėjus rungtynėms po kelių sėkmingų jų reidų - 35:35.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmas kėlinys

Dviem taikliais metimais iš po krepšio šias rungtynes pradeda lietuviai. Belgų mėginimą vytis jie sėkmingai sustabdo, tačiau įpusėjus kėliniui rezultatas lygus 6:6. Lietuvių puolimas nestringa, tačiau ir belgai "nesausi" - 12:10. J. Valančiūnas ir M. Kuzminskas sužaidžia puikias kelias minutes ir trukteli Lietuvos rinktinę į priekį - 20:12.

Situacija prieš rungtynes:

Vos išnešę sveiką kailį pirmame D grupės mače su Ukraina (69:68) lietuviai atsigriebė rungtynėse su latviais, kur spurtavę po didžiosios pertraukos nepaliko varžovams jokių šansų – 68:49. Tuo tarpu Belgijos krepšininkai čempionate startavo pralaimėjimu latviams 67:78, o vakar nepagailėjo estų 84:55.

REKLAMA

Komandas žais trečią dieną iš eilės ir lietuviai turės galimybę patikrinti, ar posakis „ramus kaip belgas“ dar tebegalioja. Turėsime ūgio pranašumą po krepšiu ir Jonas Valančiūnas tikrai geriau pataikys nei vakar. Jis parodys, ką gali, ir turime išnaudoti tą jėgą“, - tikino nacionalinės ekipos skautas Benas Matkevičius.

Estus sekmadienį sutriuškinę belgai tvirtino, kad intensyvus ir fiziškas žaidimas – jų stiprioji pusė. „Žinome, kas mūsų laukia pirmadienį. Žinau beveik visus Lietuvos rinktinės žaidėjus, daugelį jų mačiau žaidžiant. Laukia sunkios rungtynės“, - prognozavo Belgijos nacionalinės ekipos lyderis Axelis Hervelle.

REKLAMA

Paklaustas, ko tikisi iš dvikovos su lietuviais, belgų strategas Eddy Casteelsas juokėsi: „Tikimės įgyti 15-20 taškų, išbauduoti Joną Valančiūną. Tikrai bus labia lengva. Išties Belgijos krepšinis su kiekvienais metais auga ir tobulėja. Jei mes ir turime vieną šansą iš šimto žaisdami su lietuviais, tai stengsimės jį išnaudoti.”

Po dviejų rungtynių Europos čempionate Lietuvos rinktinėje rezultatyviausiai žaidžia J. Valančiūnas, Paulius Jankūnas ir Jonas Mačiulis, pelnantys atitinkamai po 17, 14,5 ir 12 taškų per rungtynes. Geriausiai dėl kamuolių kovoja J. Valančiūnas - vidutiškai sugriebia po 9, o rezultatyviais perdavimais nepralenkiamas Mantas Kalnietis - vidutiniškai po 6,5.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų