REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį atrankoje į Europos čempionate susitinka Lietuvos rinktinė su Estijos. Pirmąsias varžybas Lietuvoje laimėjo lietuviai rezultatu 1:0.

Šeštadienį atrankoje į Europos čempionate susitinka Lietuvos rinktinė su Estijos. Pirmąsias varžybas Lietuvoje laimėjo lietuviai rezultatu 1:0.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Estijoje susitinka Estijos ir Lietuvos komandos. E grupėje Estai užiima ketvirta vietą su septyniais taškai, Lietuviai rykiuojasi penkti atsilikdami tik 1 tašku. Pirmąjį susitikimą Lietuvoje laimėjo mūsų šalies futbolininkai.

REKLAMA

Startinės sudėtis

Lietuva:

Vartininkas: Giedrius Arlauskis.

Gynėjai: Deividas Česnauskis, Marius Žaliūkas, Linas Klimavičius, Egidijus Vaitkūnas.

Saugai: Fedor Chernykh, Mindaugas Panka, Artūras Žulpa, Arvydas Novikovas.

Puolėjai: Deivydas Matulevičius, Vykintas Slivka.

Estija:

Vartininkas: Mikhel Aksalu.

Gynėjai: Taijo Teniste, Enar Jääger, Ragnar Klavan, Artur Pikk.

Saugai: Karol Mets, Aleksandr Dmitrijev, Joel Lindpere, Konstantin Vassiljev, Sergei Zenjov

Puolėjas: Ats Purje

 15 minutė. Komandos per daug nepersistengia, žaidimas apilygus. Estai smūgiavo du kartus, tačiau nei karto į vartų plotą. Rezultatas lygus 0:0

REKLAMA
REKLAMA

18 minutė Estijos futbolininkai turėjo puikią progą pelnyti įvartį. Deivydas Matulevičius atliko labai netikslu perdavimą, o kamuolį priėmęs Atsas Purje liko vienas prieš Giedrių Arlauskį, tačiau lietuvis sužaidė užtikrintai ir rezultatas lieka 0:0.

25 minutė, Estijos futbolininkai užgulė lietuvių vartus ir per paskutinės penkias minutės atliko kelis pavojingus smūgius į lietuvių vartus po Lietuvos rinktinės klaidų gynyboje.

31-ąją minutę Deivydas Matulevičius gavo geltona kortelė ir bus priverstas praleisti kitas rungtynės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

33 minutė. Lietuvos puolėjas Vykintas Slivka turėjo progą pasižymėti, tačiau sėkmingai jam pataikyti nepavyko. 

38-ąją minutę ir toliau atakuoja Estijos futbolininkai. Puikia progą turėjo Joelis Lindpere, jo smūgis galva skriejo šalia skersinio.

Po pirmojo kėlinio rezultatas lygus 0:0, tačiau Lietuvos žaidimas šypsenos nekelia . 

50-ąją minutę Giedrius Arlauskis padarė grubią klaidą ir estai turėjo puikią progą išsiveržti į priekį. Ragnaras Klavan kamuolį pasiuntė į tuščius vartus, tačiau Marius Žaliūkas kamuolį sugebėjo išspirti prieš pat liniją ir rezultatas lieka lygus 0:0.

REKLAMA

56-ąją minutę auksinį šansą turėjo Fedoras Chernykh, tačiau iš kelių metrų kamuolį paleidęs Lietuvos saugas smūgiavo labai netyksliai. Po minutės iš toli smūgiavo vėl Chernykhas, bet Estijos vartininkas nesunkiai kamuolį pagavo.

63-ąją minutę Lukas Spalvis pakeitė kitą puolėją Deivydą Matulevičių. Žaidimas paskutiniu metu aprimęs.

66-ąją minutę šalia baudos aikštelės prasižengė Marius Žaliūkas ir užsidirbo geltona kortelė, bei turės praleisti kitas varžybas. Baudos smūgis skriejo virš vartų.

69-ąją minutę geltona kortelė gavo ir Deividas Česnaukis. Jis taip pat turės praleisti sekančias varžybas. 70-ąją į vartus smūgiavo Konstantinas Vassiljevas, Lietuvos laimei Arlauskis sužaidė užtikrintai ir apsaugojo vartus.

REKLAMA

71-ąją minutę Konstantinas Vassiljevas nuginklavo Giedriu Arlauskį ir išvedė Estija į priekį.

77 minutė. Lietuviai po praleisto įvarčio perėjo į puolimą, tačiau nepavyko sukurti nieko pavojingesnio. Oficialiose Lietuvos rungtynėse debiutavo dvidešimtmetis Deimantas Petravičius pakeitęs Mindaugą Panką.

80-ąją minutę šansą turėjo katik pasirodęs Deimantas Petravičius, tačiau iš poros metrų jam nepavyko nuginkluoti estų vartininko.

90-ąją minutę teisėjas pridėjo trys minutės. Per pastarąsias minutės lietuviams nepavyko sukurti nieko pavojingesnio.

Varžybos taip ir baigėsi, lietuviams nepavykus nieko sukurti per pridėta laiką. Lietuviai pralaimėjo 1:0.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų