REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
45
Eurobasket 2015: Lietuva - Ukraina (nuotr. Fotodiena.lt/Edvardo Blaževičiaus)

Gerokai apsilpę, tačiau prarasti neturintys ko ukrainiečiai gerokai patampė nervus Lietuvos krepšinio rinktinei. Visą laiką ant kulnų lipusius varžovus Jono Kazlausko auklėtiniai galiausiai įveikė 69:68 ir Europos čempionatą pradėjo sunkia pergale.

45

Gerokai apsilpę, tačiau prarasti neturintys ko ukrainiečiai gerokai patampė nervus Lietuvos krepšinio rinktinei. Visą laiką ant kulnų lipusius varžovus Jono Kazlausko auklėtiniai galiausiai įveikė 69:68 ir Europos čempionatą pradėjo sunkia pergale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių eiga

Ketvirtas kėlinys

Vėl stipriai truktelėję į priekį J. Kazlausko auklėtiniai susikrauna 11 taškų pranašumą - 58:49, tačiau netrukus varžovai pjauna jį perpus - 60:56. J. Valančiūnas išprovokuoja penktą varžovų lyderio K. Fesenkos pražangą ir visa arena džiaugsmingai palydi ukrainietį ant atsarginių suolo. Trys sėkmingos varžovų atakos iš eilės ir jie išsiveržia į priekį likus žaisti 3 minutes - 62:63. Komandos žaidžia taškas į tašką - įtampa auga.

REKLAMA

Trečias kėlinys

Po didžiosios pertraukos lietuviai nemažina apsukų – šoktelį į priekį 7:2, tačiau vėl sunkiai ginasi nuo po krepšiu siautėjančio varžovų milžino K. Fesenko. Įpusėjus ketvirčiui – 42:34. Nesiseka M. Kalniečiui - daugelis jo metimų iš vidutinio nuotolio skrieja pro šalį, nepataiko ir iš po krepšio. Ukrainiečiai vėl tirpdo skirtumą 46:43, K. Fesenka krauna kamuolį iš viršaus per J. Valančiūną. Po trijų kėlinių - 50:45.

REKLAMA
REKLAMA

Antras kėlinys

M. Kalnietis pelno tritaškį, o M. Kuzminskas savo prasiveržimais drasko ukrainiečių gynybą. Skirtumas didėja iki 23:12. Vienas gražiausių rungtynių epizodų neabejotinai bus M. Kalniečio blokas J. Randle‘ui. Lietuvos rinktinės puolimas stringa, ukrainiečiai vėl lipa ant kulnų ir net persveria rezultatą savo naudai - 25:26. Kiečiau gintis pradėjusiems J. Kazlausko auklėtiniams krepšys atsiriša - vėl spurtuoja ir įpusėjus rungtynėms pirmauja 33:26.

Pirmas kėlinys

Starto penkete pasirodę M. Kalnietis, R. Seibutis, J. Mačiulis, P. Jankūnas ir J. Valančiūnas taškų kraitį atidarė nuo baudų metimo linijos. Įsibėgėti lietuviams lengva nebuvo, varžovai nuolat kvėpavo į nugaras. Spurtuoti pavyksta sužaidus 7 minutes – po penkių iš eilės taškų – 14:8. Puikiai į žaidimą įsijungia M. Kalnietį pakeitęs L. Lekavičius. Po pirmo kėlinio lietuviai pirmauja 19:12.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Situacija prieš rungtynes

Jaudinantis Lietuvos himnas prieš rungtynes:

Fanų minia prieš rungtynes

Trys aukso medaliai, du sidabro ir vienas bronzos – toks Europos krepšinio sunkiasvorės Lietuvos rinktinės apdovanojimų kraitis iš Senojo žemynų pirmenybių atrodo gana įspūdingai palyginus su ukrainiečių aukščiausia šeštąja vieta, užimta prieš dvejus metus dar vadovaujant genialiajam Mike‘ui Fratello.

Pastarojo darbą tęsiantis Jevgenijus Murzinas prieš dvikovą kalbėjo apie komandinį krepšinį ir kovą dėl kiekvieno aikštės plotelio. „Lietuva? Rimtas varžovas. Einame su pagarba, bet be baimės. Kausimės dėl kiekvieno centimetro, bent jau taip esame nusiteikę“, - tvirtino jis.

REKLAMA

Ukrainiečius į priekį turėtų vesti 178 cm ūgio natūralizuotas amerikietis Jerome‘as Randle‘as ir 212 cm ūgio milžinas Kirilas Fesenka. Tuo tarpu Lietuvos rinktinėje aiškaus lyderio nėra, kaip teigė treneriai ir žaidėjai, vieną dieną gali „iššauti“ vienas, o kitą – kitas.

„Faktas, kad visiems atsibodo laukti tų rungtynių. Žaidėjai ir treneriai – ne robotai, kažkoks jauduliukas jaučiasi. Su kamuolio išmetimu visas tas jaudulys liks šone ir žaidėjai parodys savo geriausias puses ir kam jie sunkiai pusantro mėnesio ruošėsi“, - prieš dvikovą komentavo trenerio Jono Kazlausko asistentas Darius Maskoliūnas.

REKLAMA

TAIP PAT SKAITYKITE:

Lietuvos krepšininkai nekantrauja pradėti: jau atsibodo laukti tų rungtynių

Domantas Sabonis „Eurobasket 2015“ išvakarėse: ar bus patenkintas tėvas, ar ne, matysim

Renaldas Seibutis: svarbiausia sustabdyti ukrainiečių natūralizuotą amerikietį

Ukrainiečių lyderis Jerome‘as Randle‘as: autsaiderių etiketė man net patinka

Ukrainos krepšinio rinktinės strategas: su Lietuva kausimės be baimės

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų