REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tiesa ta, kad mokslas yra labai sureikšmintas. Šiais laikais, kaip ir anksčiau, svarbiausias ugdymo ir auklėjimo procese yra ne žinių perdavimas, o žmogus, kuris tą daro. Visgi, artimųjų ir visuomenės spaudimas yra jaučiamas, todėl pasisakyti apie nesėkmingus bandymus įstoti gali ne kiekvienas.

Tiesa ta, kad mokslas yra labai sureikšmintas. Šiais laikais, kaip ir anksčiau, svarbiausias ugdymo ir auklėjimo procese yra ne žinių perdavimas, o žmogus, kuris tą daro. Visgi, artimųjų ir visuomenės spaudimas yra jaučiamas, todėl pasisakyti apie nesėkmingus bandymus įstoti gali ne kiekvienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žmonės pametė tikrąjį gyvenimo tikslą, todėl daugumoje šeimų vaiko studijos yra kaip tėvų tinkamo elgesio ir auklėjimo rezultatas. Paviršutiniškai mąstant, studijos yra gerai. Kai pradedame gilintis, suvokiame, kad daug sėkmingų žmonių, kurie gyvena laimingai, nesieja savo sėkmės su studijomis. Tad nesikankinkite, jei jūs neįstojote ten, kur norėjote.

REKLAMA

Likimas - Dievo rankose

Sakoma, kad žmogus yra savo gyvenimo kalvis. Tačiau visų mūsų gyvenimo režisierius yra Dievas. Mes planuojame, o jis - juokiasi. Štai kodėl verta kas rytą melstis: "Dieve, suteik man jėgų priimti viską ramiai, kas ateis pas mane šią dieną, nes viskam tavo valia". Išminčiai moko, jog Dievas atima iš mūsų kažką tik todėl, kad turi mums geresnį planą. Patikėkime tuo! Žmogus, kuris susiaurino savo planus iki vienos vienintelės alternatyvos, yra labai pažeidžiamas. Mat alternatyvai neįvykus, žmogus lieka be alternatyvos. Tėvams ir vaikams verta skirti laiko nuo pat pirmos klasės ir kalbėtis apie ateitį: fantazuokime, svajokime be ribų. Kaip moko žymus cirko artistas Jurijus Kuklačiovas, matuokimės profesijas, darbo vietas kaip švarkus, nes jį reikės labai ilgai nešioti.

REKLAMA
REKLAMA

Gyvenimas yra gražus

Berniukams rekomenduojama planuoti savo ateitį pakankamai tiksliai. Vyro užduotys gyvenime yra pakankamai konkrečios, todėl jiems reikia konkrečių planų. Verslininkai teigia: jei tikslo nesieji su data, tikslo gali ir nepasiekti. Jei neįstojai ten, kur norėjai arba neįstojai visai, mąstyk kelis variantus, kaip toliau gyvensi iki kitos galimybės rinktis norimas studijas. Pagalvok: ar turi save išlaikyti, kur gali gyventi, ką nori gyvenime dar patirti? Darbas po mokyklos - nėra jau taip blogai. Jaunuolis ne tik pasidarys daug savarankiškesnis, bet ir patirs labai įvairų žmonių bendravimą, o kartu pažins gyvenimą tokį, koks jis yra. Išvykti į užsienį - taip pat nėra labai blogai. Svarbu, kad jaunuolis būtų pakankamai valingas ir gebėtų atsispirti jį žalojantiems procesams. Ne visus sūnus ramia širdimi valia išleisti toli nuo namų vardan didesnių pinigų. Vyrukai, jei neturite antros pusės, jūs turite net visus metus tapti dar vyriškesniais ir susirasti tą moterį, kuri labiausiai jums tiks gyvenimui šeimoje ir auginant vaikus. Pasinerdami desperatiškai į bet kokias studijas, jūs galite labai daug prarasti. Ieškokite vyriškumo sąmonę ugdančių seminarų, mokymų, susiraskite vyrų klubų, kuriuose jie diskutuoja apie aukštesniuosius gyvenimo tikslus. Darykite viską, kad plėtotumėte 5 svarbiausias vyrų savybes: gebėjimas kelti tikslus ir jų siekti, atsakomybė, pasitikėjimas savimi, gero ir tvirto charakterio savybių puoselėjimas savyje, gerų asmeninių įpročių puoselėjimas. Metai tikrai nepraeis veltui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris ir universitete yra moteris

Pastebime, jog dėl merginų nesėkmės akademinėje srityje šeima ir artimieji jaudinasi daug labiau. Kodėl? Mergaitės dažniausiai mokykloje būna stropios, paklusnios, gerai vykdo nurodymus, todėl patiria daugiau sėkmės. Tačiau svarbiausios moters savybės ugdymo sistemoje yra vystomos menkai. Jei tu esi mergina ir tau nepavyko įstoti ten, kur norėjai, nenusimink: pasidovanok šiuos metus sau. Pagalvok, koks yra svarbiausias tavo gyvenimo tikslas? Net jei tu svajojai tapti vaikų gydytoja, ar manai, kad be darnios šeimos tau tai pavyks? Ar turi vaikiną? O gal jam nėra laiko? Kaip vertini savo moteriškas savybes, kurios yra svarbiausios moteriai: aukšta vertybių sistema, dora, gebėjimas rūpintis šeima ir vaikais, mokėjimas bendrauti, gebėjimas puoselėti savo vidinį ir išorinį grožį? Verta susirasti tą aplinką ar moterų draugiją, kurios ne tik įkvepia tinkamiems pokyčiams, bet ir gali paskatinti keisti ypatingai svarbias asmenines charakteristikas. Atmink, moteriai keistis yra labai sudėtinga, todėl verta save puoselėti nuolatos. Įsisąmonink, jog ne vyrai renkasi moteris, o moteris renkasi sau vyrą. Asmeniniam gyvenimui reikia skirti laiko, todėl metai be svajonių studijų gali tau virsti metais, per kuriuos atrasi save, savo mylimą žmogų, o jei jį turi, sutvirtinsi santykius ir pratęsi atsakingą moters gyvenimą santuokoje. Studijos ir darbai į mišką nepabėgs. O jei šios įžvalgos tau netinka, klausykis savo širdies: ji visuomet žino, ko tau reikia ir ko esi verta.

REKLAMA

Po nesėkmės - poilsis

Tėvams, kurių vaikai patyrė nesėkmę dėl studijų, norėtųsi palinkėti kantrybės. Nenorėkite, kad vaikai pultų staiga daryti kažką. Lai jie susivokia. Nesėkmei išgyventi reikia ir jėgų, ir laiko. Leiskite jiems atsipūsti. Inercinio tipo individai net nepajėgūs keisti kurso, jie - it laivai, juda lėtai, bet užtikrintai. Spontaniškesnio tipo individai gali greičiau persiorientuoti. Nesitikėkite, kad kitas orientyras bus tik sėkmingas. Gyvenimas susideda iš sėkmių ir nesėkmių. Nesijauskite atsakingi už vaikų gyvenimus. Jūs esate - tik patariamasis organas. Ir svarbiausia, mes, tėvai, esame tie žmonės, kurie visuomet gali melstis už savo vaikus: Dieve, lai į mano vaiko gyvenimą ateina tik tai, ko jam reikia; apsaugok jį nuo visko, ko jam nereikia; pasitikiu tavimi ir atsiduodu tau, nes viskam yra tavo valia. Tai labai padeda mamoms nesijausti atsakingoms už vaikų sėkmes ir klaidas. Neverta susireikšminti, nes ir vaikai turi savo lemtį. Kad ir kas benutiktų, sakykime vaikams, kad juos mylime, pastiprinkite vaikus, kad jie nesijaustų menkais ir išnaudokime laiką kartu, nes tik bendravimas yra šeimos pagrindas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų