REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Dešimtys tūkstančių vilniečių jau daugiau nei metus sukčiauja ir naudojasi Vilniaus viešojo transporto (VVT) paslaugomis nemokamai.

 Dešimtys tūkstančių vilniečių jau daugiau nei metus sukčiauja ir naudojasi Vilniaus viešojo transporto (VVT) paslaugomis nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grupelės jaunuolių, socialiniame tinkle facebook, sukurta grupė „Pranešk, kur keleivių kontrolė. Vilnius“ susilaukė didžiulio populiarumo. Jų sugalvotas nemokamas keliavimo būdas, per daugiau nei metus, labai išpopuliarėjo, ir šiai dienai prie grupės yra prisijungę daugiau nei 25 tūkstančių fanų.

REKLAMA

Jaunuolių sugalvota sistema veikia labai paprastai: nemokamai įstojį į grupę, pamatęs Keleivių kontrolę praneši, kur ją matei ir kelintą valandą, o kiti grupėje esantys nariai jau mato, kur tuo metu stovi Keleivių kontrolė ir taip kiti grupėje esantys asmenys gali planuotis savo kelionės maršrutą nežymėdami vienkartinio bilietėlio, nes jie jau žino, ar tuo metu pro jų važiuojamas stoteles yra kontrolė, ar ne.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovė Neringa Kolkaitė teigia, kad tokios grupės yra žinomos, o žmonės kurie neperka bilietėlių važinėja kitų keleivių sąskaita.

REKLAMA
REKLAMA

„Sunku pasakyti kiek žmonių iš prisijungusių nuolat dalyvauja grupės veikloje. Esame įsitikinę, kad įstatymų ir keleivių vežimo taisyklių reikia laikytis visiems ir visada. Jeigu programėlių tikslas toks, kad keleiviai pasižymėtų, nusipirktų bilietą, susimokėtų už kelionę, tada tai vertintumėme teigiamai, bet, matyt, tikslai yra kiti – siekti važiuoti viešuoju transportu nesumokėjus už kelionę, o tai jau yra nesąžininga kitų keleivių atžvilgiu, tad vertiname tai neigiamai“, - teigė atstovė.

Pasak pašnekovės yra sunku įvertinti, kokius nuostolius daro tokios grupės, tačiau kiekvienas specialiai nepažymėtas bilietas tai yra tiesioginis nuostolis viešojo transporto sistemai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pirmiausia - tai daugiau pačių vartotojų sąmoningumo klausimas. Nemanome, kad pilietinę, brandžią visuomenę reikia auklėti vien tik draudimais. Iš kitos pusės žiūrint, nėra taip, kad kontrolieriai vienoje stotelėje yra nuolatos. Jų grupės yra mobilios, jų yra ne viena ir lokacija dažnai keičiama. Tad dažnai pranešus apie keleivių kontrolės vietą, po kelių minučių jos toje vietoje gali ir nebūti“, - teigė N. Kolkaitė.

Jeigu kiekvienas šios grupės narys, per vieną dieną, važiuotų bent vieną kartą nepažymėjęs bilietėlio, kur vieno 30 min. trukmės pilna bilietėlio kaina yra 0,64 euro, tai VVT patirtų apie 16 00 eurų nuostolį per vieną dieną.

Kaip pateikiama socialinio tinklo puslapyje ją valdo septyni administratoriai ir kiekvienas prisijungęs prie „Zuikių“ kompanijos turi laikytis nurodytų taisyklių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų