REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panašu, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) pamiršo prieš savivaldos rinkimus žmonėms duotą pažadą iš peties imtis remontuoti vietinius kelius.

Panašu, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) pamiršo prieš savivaldos rinkimus žmonėms duotą pažadą iš peties imtis remontuoti vietinius kelius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į portalą tv3.lt kreipėsi skaitytojas, norėdamas atkreipti dėmesį į Šalčininkų rajono kelius, kuriuos sutaisyti asmeniškai po savivaldybių tarybų rinkimų pažadėjo LLRA pirmininkas, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis, būklę.

REKLAMA

Redakcijai atsiųstoje nuotraukoje matyti, kaip Rudnios kaimo (Dieveniškių seniūnija) gyventojai nutarė išspręsti neasfaltuojamo ir nuolat dulkančio kelio sukeliamas problemas.

Skaitytojo teigimu, vietiniai asfaltuoti kelią prašė dar 2012 m.

„Lenkų rinkimų akcija jau daug kadencijų žada bet nepadaro. Ponas Tomaševskis asmeniškai žadėjo, bet po rinkimų pamiršta pažadus. Fontanas ir naujos trinkelės prie savivaldybės svarbiau turbūt“, – dėsto skaitytojas.

REKLAMA
REKLAMA

Giriasi rinkimų pažadus vykdantys 90 proc.

Portalo tv3.lt kalbintas LLRA, kurios nariai po savivaldos rinkimų Šalčininkų rajono savivaldybėje sudaro daugumą, pirmininkas Valdemaras Tomaševskis teigė suprantantis, kad vietinių kelių būklė yra opi.

Savo ruožtu jis priminė, kad Seimas palaimino LLRA siūlymą šiemet padidinti savivaldybių kelių remontui skirtą fondą nuo 20 iki 30 procentų.

„Tai yra ženklus padidinimas ir šiais metais savivaldybės gavo daugiau pinigų, ir daugiau galės padaryti, bet akivaizdu, kad per vienus metus viso šito neįmanoma padaryti. Deja, šitas finansavimas buvo nepakankamas – tik penktadalis pinigų buvo skirta savivaldybėms, nors savivaldybės pagal ilgį tvarko 60 procentų Lietuvos kelių“, – teisinosi V. Tomaševskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Padaryta labai daug tame pačiame Šalčininkų rajone, bet aš irgi sutinku, kad srautas labai didelis aplink Vilnių mašinų, automobilių ir čia reikėtų irgi įvesti tam tikrą koeficientą, kad būtų pakankamas finansavimas“, – svarstė LLRA lyderis. V. Tomaševskis nesutiko su tuo, kad LLRA nevykdo visų rinkėjams duotų pažadų.

„Lietuvos lenkų rinkimų akcija vykdo savo rinkimų programą 90 procentų ir tai yra didžiausias procentas. [...] Aišku, per metus ar net penkis visur kelių nesutvarkysime, bet jau yra nemaža pažanga“, – komentavo LLRA vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų