REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Popiežius Pranciškus savo laiške palaimino lesbietę, parašiusią knygelių vaikams, augančių vienalytėse šeimose, linkėdamas sėkmės jai ir jos žmonai, paaiškėjo penktadienį.

Popiežius Pranciškus savo laiške palaimino lesbietę, parašiusią knygelių vaikams, augančių vienalytėse šeimose, linkėdamas sėkmės jai ir jos žmonai, paaiškėjo penktadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors Vatikano pareigūnai suskubo paaiškinti, kad šitas pontifiko laiškas tėra įprastas mandagumo ženklas, nežymintis jokių Bažnyčios mokymo pokyčių šioje srityje, rašytoja naujienų agentūrai AFP sakė buvusi maloniai nustebinta, gavusi tokį teigiamą atsakymą.

REKLAMA

Francesca Pardi, kuri yra parašiusi ir išleidusi prieštaringai vertinamų knygelių, kaip „Kodėl tu turi dvi mamas?“ (Perche hai due mamme?), birželį parašė Pranciškui laišką, kai leidyklą, kuriai ji vadovauja kartu su savo žmona, užsipuolė krikščioniškos organizacijos.

Prie laiško ji pridėjo savo kūrinių, kurie neseniai buvo kontroversiškai pašalinti iš vaikų darželių ir pradinių mokyklų naujojo Venecijos mero sprendimu.

REKLAMA
REKLAMA

„Mano knygose vaizduojamos įvairių pavidalų šeimos, nesiūlant nė vienos jų pavyzdžiu“, – F.Pardi sakė AFP, girdama popiežių, kurio atsakymas atskleidė „pagarbą ir orų požiūrį“ į rašytoją, jos žmoną ir jų keturis vaikus.

„Man nebuvo svarbu, kad tai pasakė popiežius – aš nesu katalikė. Bet svarbu pamatyti, kad neatsitrenkėme į sieną. Dialogas yra įmanomas, – pridūrė ji. – Knygas reikia atversti, skaityti ir jas kritikuoti. Negalima jų uždrausti.“

Savo laiške pontifikas palinkėjo abiem moterims „dar vaisingesnio darbo tarnaujant jaunosioms kartoms ir skleidžiant tikrąsias žmogiškąsias bei krikščioniškas vertybes“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pranciškus leido suprasti, kad pageidautų, jog Bažnyčia pereitų prie labiau pragmatiško ir supratingesnio požiūrio į homoseksualius tikinčiuosius. Vienoje savo kalboje šia tema popiežius pareiškė: „Kas aš toks, kad teisčiau?“

Tačiau pasiūlymai integruoti atlaidesnį toną į šiuo metu vykstančių diskusijų dėl Bažnyčios mokymo apie šeimą išvadas susidūrė su konservatyviųjų jėgų pasipriešinimu.

Viso pasaulio katalikų vyskupai grįš prie šios temos spalį Vatikane per sinodą, kuriame bus stengiamasi rasti kompromisą į šį ir kitus prieštaringai vertinamus klausimus.

REKLAMA

F.Pardi ir jos partnerė susituokė Ispanijoje. Italija yra vienintelė iš didžiųjų Vakarų Europos valstybių, kurios įstatymai nenumato jokio vienalyčių sąjungų įteisinimo. Centro kairioji vyriausybė iki šių metų pabaigos žadėjo priimti įstatymą, atveriantį galimybę registruoti civilinę homoseksualių porų partnerystę, bet vienalyčių santuokų kol kas neplanuojama įteisinti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų