REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Bato mieste Anglijoje vyko Europos šiuolaikinės penkiakovės čempionato moterų asmeninių varžybų finalas. Jame dalyvavo Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Ieva Serapinaitė ir Karolina Gužauskaitė.

Sekmadienį Bato mieste Anglijoje vyko Europos šiuolaikinės penkiakovės čempionato moterų asmeninių varžybų finalas. Jame dalyvavo Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Ieva Serapinaitė ir Karolina Gužauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo stipriojoje – kombinuotoje bėgimo ir šaudymo – rungtyje L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė įrodė, kad čia jai lygių nėra! Olimpinė čempionė su kiekviena akimirka gerino savo vietą ir paskutinio rato viduryje aplenkė labai netaikliai šaudžiusią, bet ilgai pirmąją vietą vis tiek išsaugojusią, E. Clouvel. Finišuodama L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė keletą kartų apsidairė, ar saugi jos persvara, ir iškėlusi į viršų pergalės ženklą kirto finišo juostą.

REKLAMA

Kombinuotosios rungties trasą vilnietė įveikė per 11:59.93 min. (1 vieta rungtyje) ir pelnė dar 581 tašką. Iš viso finale L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė surinko 1371 tašką. E. Clouvel sąskaitoje – 1368 taškai, o trečiąją vietą užėmusios šių metų pasaulio čempionės vokietės Lenos Schoneborn – 1361.

I. Serapinaitė ilgai laikėsi olimpinį kelialapį suteikiančioje pozicijoje, tačiau distancijos pabaigoje vis dėl to krito žemyn. Mūsų sportininkė trasoje sugaišo 13:18.01 min. (29 vieta; 502 taškai), o bendrojoje įskaitoje užėmė galutinę 15-ąją vietą. I. Serapinaitė finale pelnė 1300 taškų.

REKLAMA
REKLAMA

K. Gužauskaitė finišą pasiekė per 12:27.32 min. ir rungtyje užėmė 7-ąją vietą (553 taškai). Iš viso finale ji surinko 1262 taškus ir užėmė galutinę 23-ąją vietą.


Finalas prasidėjo plaukimo rungtimi, kurioje L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei ir I. Serapinaitei pavyko pagerinti atrankos varžybose pasiektus rezultatus. I. Serapinaitė, distanciją įveikusi per 2 min. 14,55 sek. (atrankoje - 2:15,45), lengvai laimėjo ketvirtąjį plaukimą. Rungtyje 20-metė vilnietė užėmė 8-ąją vietą ir pelnė 297 taškus.

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė finišą pasiekė per 2 min. 20,60 sek. (atrankoje - 2:22.72), rungtyje liko 16-a ir pelnė 279 taškus. K. Gužauskaitė baseine užtruko 2 min. 22,24 sek., nors atrankoje plaukė gerokai greičiau (2:19,80). Sportininkė rungtyje užėmė 24-ąją vietą ir užsidirbo 274 taškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Fechtavimosi rungtyje iš mūsiškių geriausiai pasirodė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė, laimėjusi 19 iš 33 kovų (8 vieta; 222 taškai). I. Serapinaitei pavyko įveikti 17 varžovių (15 vieta; 208 taškai), o K. Gužauskaitei - tik 11 (28 vieta; 166 taškai).

Papildomame fechtavimosi etape K. Gužauskaitė įveikė vieną varžovę (vokietę Anniką Schleu) ir pelnė papildomą tašką. Tuo metu I. Serapinaitė užsidirbo net 4 papildomus taškus - nugalėjo 4 kovas prieš tai iš eilės laimėjusią britę Samanthą Murray, italę Alice Sotero, kitą britę Freyją Prentice, rusę Alisą Fachrutdinovą ir tik tuomet pralaimėjo lenkei Oktawiai Nowackai. Pastaroji laimėjo dar dvi kovas ir tuomet įveikė L. Asadauskaitę-Zadneprovskienę. Vėliau lenkė pasiekė 8 pergalių iš eilės ribą ir pagerino papildomo fechtavimosi etapo moterų rekordą.

REKLAMA

Prieš jojimo rungtį I. Serapinaitė turi 509 taškus (12 vieta), L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė - 501 (14), o K. Gužauskaitė - 441 (31). Varžybose pirmauja prancūzė Elodie Clouvel (577 tšk.), antrąją vietą užima vokietė Janine Kohlmann (539 tšk.), o trečiąją - ukrainietė Anastasija Spas (526 tšk.).

Jojimo rungtyje burtai lėmė L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei ir K. Gužauskaitei joti tuo pačiu žirgu "Liberty". Pirmoji jį pabalnojusi K. Gužauskaitė patyrė didelių sunkumų dar prieš startą, kai labai ilgai negaljo jo suvaldyti. Trasoje sportininkė kliudė tik dvi kliūtis, bet dėl didelio laiko limito viršijimo pelnė vos 268 taškus.

REKLAMA

L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei su "Liberty" sekėsi daug geriau. Olimpinė čempionė kliudė tik vieną kliūtį, dar gavo 4 taškus baudos už viršytą laiko limitą ir savo sąskaitą papildė 289 taškais.

I. Serapinaitė su žirgų "Idool" pasirodė taip pat kaip ir L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir taip pat surinko 289 taškus. Po 3 rungčių I. Serapinaitė turi 798 taškus (8 vieta), L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė - 790 (11), o K. Gužauskaitė - 709 (28).

Varžybų lydere išliko prancūzė E. Clouvel, turinti 849 taškus. Tad kombinuotoje bėgimo ir šaudymo rungtyje ji startuos 51 sek. anksčiau už I. Serapinaitę ir 59 sek. - už L. Asadauskaitę-Zadneprovskienę.

Kitos pirmajame trejete esančios sportininkės yra gerokai arčiau. Antra žengianti ukrainietė A. Spas turi 823 taškus ir nuo E. Clouvel atsilieka 26 sek., o rusė Gulnaz Gubaidulina - 811 (38 sek.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų