REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Migrantai (nuotr. SCANPIX)

Italijos pakrančių apsaugos pareigūnai šeštadienį koordinavo 2 200 migrantų išgelbėjimą Viduržemio jūroje, gavę nelaimės signalus iš daugiau kaip 20-ies perpildytų laivų, kurie dreifavo prie Libijos.

8

Italijos pakrančių apsaugos pareigūnai šeštadienį koordinavo 2 200 migrantų išgelbėjimą Viduržemio jūroje, gavę nelaimės signalus iš daugiau kaip 20-ies perpildytų laivų, kurie dreifavo prie Libijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gelbėjimas, kuris buvo viena didžiausių tokių vienos dienos operacijų, tęsėsi ir temstant. Neaišku, kiek žmonių dar buvo likę pavojuje. Pradiniais apskaičiavimais, tuose laivuose iš viso buvo iki 3 000 žmonių.

REKLAMA

Du karinio jūrų laivyno laivai, „Cigala Fulgosi“ ir „Vega“, paėmė atitinkamai 507 ir 432 migrantus iš dviejų medinių laivų, kuriems grėsė nuskęsti prie pat Libijos krantų, pranešė karinis jūrų laivynas. Pakrančių apsaugos tarnyba paskelbė, kad jos patruliniai laivai iš trijų pripučiamų valčių paėmė beveik 300 žmonių.

Pranešta, kad dar 1 003 išgelbėti migrantai ir pabėgėliai į Italijos uostus plukdomi kitais laivais. Nauja atvykėlių banga provokuoja vis piktesnius komentarus dėl to, kaip Italijos premjeras Matteo Renzi sprendžia šią migracijos krizę.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai turbūt pokštas. Mes savo pačių pajėgas naudojame tam, kad dirbtume darbą už žmonių kontrabandininkus ir užtikrintume įsiveržimą į mūsų šalį“, – sakė Maurizio Gasparri, senatorius iš Silvio Berlusconi centro dešinės partijos „Forza Italia“.

Makedonija įsileido visus 1 500 migrantų, kurie buvo įstrigę prie sienos

Daugiau kaip 1 500 pabėgėlių, daugiausia – sirų, kurie tris dienas buvo įstrigę niekieno žemėje, šeštadienį iš Graikijos įžengė į Makedoniją policijai nė nebandant jų sustabdyti, pranešė reporteriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau Makedonijos policija panaudodama kurtinamąsias granatas ir lazdas bandė neleisti šimtams pabėgėlių prasiveržti pro spygliuotos vielos tvorą prie pietinės sienos su Graikija, bet vakare leido visiems tiems migrantams patekti į šalį.

Policijos pareigūnai saugojo sieną, bet nė vieno žmogaus nebebuvo likę žemės ruože tarp Graikijos ir Makedonijos sienų, kur nuo ketvirtadienio buvo įstrigę daugiau kaip 2 000 žmonių, tarp jų – moterys ir vaikai. Tie migrantai viliasi patekti į Serbiją šiaurėje ir galiausiai pradėti naują gyvenimą Europos Sąjungoje (ES).

REKLAMA

Makedonijos policijos atstovas Ivas Kotevskis sakė, jog policija nenorėjo jėga stabdyti migrantų ir pabėgėlių, bet ir toliau kontroliuos naujų atvykėlių srautą. „Tęsime sustiprintą sienos kontrolę pagal nepaprastosios padėties (statusą) ir (ateityje) įleisime į šalį tik ribotą žmonių skaičių, pagal turimas savo galimybes“, – telefonu sakė jis.

Atstovas nurodė, kad jokiems naujiems žmonėms nebus leista patekti į šalį, kol dabartinė grupė nepajudės į šiaurę. „Antraip Makedonijoje turėsime humanitarinę krizę“, – pridūrė jis.

REKLAMA

Ketvirtadienį Makedonija paskelbė nepaprastąją padėtį ir uždarė sienas, bandydama sustabdyti pabėgėlių srautą. Šalies pareigūnai du kartus panaudojo jėgą, kad neleistų tiems žmonėms patekti į šalį. Mažiausiai tuzinas žmonių per susirėmimus su policija buvo nesunkiai sužeisti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų