REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

 Jokia paslaptis, kad netinkamas žmonių elgesys keliuose ne tik skatina vairuotojų nepasitenkinimą, bet ir kelia grėsmę saugiam bei sklandžiam eismui. Kokie eismo dalyvių veiksmai yra laikomi opiausia problema, dažnai galinčia sukelti autoįvykį? Į šį klausimą atsako bei savo pastebėjimais dalijasi Lietuvos vairuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Vairuotojai tvirtina, jog labiausiai keliuose trukdo per lėtai važiuojantys vairuotojai, ypatingai tie, kurie trukdo lenkti automobilius, stabdydami eismą antroje tos pačios krypties juostoje. Taip pat kalbantys mobiliaisiais telefonais vairuotojai užkliūva ne tik saugaus eismo sergėtojams, bet ir kitiems vairuotojams.

Dviratininkų elgesys taip pat trukdo vairuoti, mat šie nesupranta, jog automobilių vairuotojai gali jų nepastebėti. Tačiau, kaip vienas vairuotojas sako, jiems patiems taip pat derėtų atidžiau elgtis kelyje ir stebėti, ar iš už kampo neatlekia dviratininkas: „Tarpusavio supratimas – štai ko labiausiai trūksta eismo dalyviams“. Lietuvos vairuotojai įvardija dar vieną opią problemą, dažnai pasitaikančią keliuose – posūkio signalo nerodymas tiek rikiuojantis į kitą juostą, tiek posūkių metu. Toks manevravimas ne tik erzina vairuotojus, bet ir trukdo saugiam ir sklandžiam eismui.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų