REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Marcelo Nicola (nuotr. fotobankas.lt)

Tradiciškai pasiruošimą naujajam sezonui šalies vicečempionai pradėjo treniruote gryname ore - Vilniaus Vingio parke esančiame lengvosios atletikos stadione.

14

Tradiciškai pasiruošimą naujajam sezonui šalies vicečempionai pradėjo treniruote gryname ore - Vilniaus Vingio parke esančiame lengvosios atletikos stadione.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Saulėtą dieną pasitreniruoti atvyko devyni krepšininkai. Dar penki sostinės komandos žaidėjai šiuo metu lieja prakaitą ir bando įsitvirtinti pagrindinėje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sudėtyje, kuri rudenį gins šalies garbę Europos čempionate. Tik rugsėjo viduryje prie komandos turėtų prisijungti komandos stratego tėvynainis Nicolasas Laprovittola.

REKLAMA

„Tai yra normalu. Taip nutinka komandoms, kurios savo sudėtyje turi gerus žaidėjus ir jie žaidžia nacionalinėse rinktinėse. Aišku vėliau prisijungsiantys žaidėjai turės mažiau laiko pasiruošti, tačiau tai nėra problema. Prisitaikysime prie to,“ – kalbėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyr. treneris Marcelo Nicola.

Su komanda kol kas nėra rinktinėje plušančių Ado Juškevičiaus, Žygimanto Janavičiaus, Deivido Gailiaus, Artūro Gudaičio ir Antano Kavaliausko. Pasak sostinės ekipos aukštaūgio Kšištofo Lavrinovičiaus, dabar svarbiausia yra susižaisti esantiems krepšininkams ir suprasti trenerio sistemą. Apie pajėgumą pasak jo kalbėti dar gerokai per anksti.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš nežinau, reikia pažiūrėti kaip žaisime, ką čia galima spėlioti. Galima žadėti, bet geriau darbu įrodyti. Bandysime susižaisti. Iš tikrųjų pastiprinimas didelis. Jauni ir talentingi žaidėjai, kurie jau įrodė, kad gali žaisti gerai ir tempti komandą į priekį“, - teigė K. Lavrinovičius.

Viskas yra įmanoma, jei to nori ir sunkiai dirbi, sako antrą sezoną komandos veiksmus stygiuosiantis argentinietis M. Nicola. Pasak jo, prie komandos sėkmės svariai prisidės ir sirgalių palaikymas: „Turime eiti žingsnis po žingsnio ir stengtis sulipdyti laiminčią komandą. Nėra prasmės dabar galvoti apie gegužę ar birželį, turime rūpintis tik artimiausiomis rungtynėmis. Aš pats asmeniškai turiu dar vieną tikslą. Man labai svarbu ir aš norėčiau pamatyti pilnas „Siemens“ arenos, kurioje šiemet žaisime Europos taurės mačus, tribūnas. Tai būtų tikrai nuostabu.“

Vilniaus "Lietuvos rytas" į "Siemens" areną grįžta po metų pertraukos. Šiemet sostinės ekipa be šalies pirmenybių kovos dėl trofėjaus Europos taurės turnyre.

Daugiau minčių apie "Lietuos ryto" komandos pasirengimą naujam sezonui žiūrėkite vaizdo reportaže:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų