REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurie Liberalų sąjūdžio nariai pareiškė nepririantys partijos sprendimui paremti į Vilniaus mero postą siūlytą liberaldemokratą Juozą Imbrasą, kuris ir tapo sostinės vadovu.

REKLAMA
REKLAMA

"Virstame tapšnojimo požymių turinčia partija. Arba paprasta abonentine struktūra, tik įjungta į kitą tinklą ir priklausančia kitam operatoriui", - taip bendražygių veiksmus komentavo Liberalų sąjūdžio Seimo frakcijos narys Vytautas Grubliauskas.

REKLAMA

Pasak dienraščio "Lietuvos rytas", politikas jau parašė pareiškimą išstoti iš partijos valdybos, kurios balsų dauguma ir buvo priimtas šis sprendimas. Prieš vadovybę šiaušiasi ir kai kurie kiti partijos nariai.

Paramą J.Imbrasui per mero rinkimus V.Grubliauskas laiko didžiule klaida, nuvylusia net ištikimiausius partijos šalininkus. "Sulaukiau gausybės savo rinkėjų elektroninių laiškų, telefono žinučių, pareiškimų tiesiai į akis, visi įskaudinti ir nusivylę", - sakė V.Grubliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas pasakojo, kad partijos vadovybė skubiame valdybos posėdyje negalėjusius dalyvauti jos narius apklausė telefonu, tačiau jį ignoravo. V.Grubliauskas įtaria, kad, žinodama jo kategorišką nuomonę dėl santykių su pašalintu prezidentu, partijos vadovybe jį ignoravo.

"Tačiau aš neketinu tylėti. Kitu atveju šios aptapšnotos kupros bus labai sunku nusikratyti. Jau dabar partijai tai bus labai sunku padaryti", - sakė V.Grubliauskas.

Panašiai prašneko ir kai kurie kiti partijos atstovai - Gintaras Steponavičius bei Eligijus Masiulis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Kai neseniai buvo proga eiti į valdančiąją koaliciją, atsisakėme. Motyvas - reikia išlaikyti ideologinį grynumą. Ir štai kaip puikiai jį išlaikėme Vilniuje. Dabar - viskas, partijai galas", -kalbėjo politikai.

G.Steponavičius partijos žingsnį Vilniuje atvirai pavadino klaida.

V.Grubliausko protestą parėmė ir kitas parlamentaras - Vytautas Čepas. "Mėginsime pasiekti, kad taryba atšauktų valdybos sprendimą ir partija nutrauktų paramą Vilniuje liberaldemokratams bei atsisakytų vicemero posto", - sakė Seimo narys.

Tuo tarpu Liberalų sąjūdžio vadovas Petras Auštrevičius neigia metamus kaltinimus.

"Tai jokia principų išdavystė. Jokiu būdu! Mes nesijaučiame išdavę mūsų pagrindinę politinę liniją, nes kalbame apie savivaldą, kur sprendžiami ūkiniai, buitiniai ir kiti klausimai. Mes esame opozicinė partija ir ir mūsų nesaisto jokie gilesni susitarimai su valdančiąja koalicija Vilniaus miesto taryboje", - "Kauno dienai" sakė P.Auštrevičius.

Vilniaus taryboje liberalų sąjūdis turi keturis mandatus.

Už paramą J.Imbrasui liberalai gavo vicemero postą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų