REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Nesulaukusi informacijos apie pasirašytas sutartis iš trečdalio darželių, Vilniaus valdžia nusprendė atlikti vadovų tarnybinius patikrinimus.

 Nesulaukusi informacijos apie pasirašytas sutartis iš trečdalio darželių, Vilniaus valdžia nusprendė atlikti vadovų tarnybinius patikrinimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Informaciją apie pasirašytas sutartis ir likusias laisvas vietas darželiai turėjo pateikti iki rugpjūčio 7-osios, tačiau iki pirmadienio vakaro to nepadarė 48 įstaigos, BNS sakė vicemeras Valdas Benkunskas. Jis sakė neatmetantis, kad tai gali būti susiję su nelegalia prekyba vietomis darželiuose.

REKLAMA

„Toks abejingumas tvarkai ir steigėjo reikalavimams vykdyti tą tvarką gali turėti ir tam tikrų kitų kontekstų. O kontekstas paprastas: ta nelegali prekyba vietomis darželiuose, apie kurią miestiečiai kalba metų metus, kažkokį pagrindą tikrai turi. Nesame nustatę konkrečių atvejų, bet nenoras atskleisti padėties, kaip yra su sutarčių sudarymu kiekviename darželyje, gali būti sąlygotas, kad darželių vadovybė vykdo savarankišką veiklą ir priima vaikus ne iš laukiančiųjų eilėje“, - sakė už švietimą atsakingas vicemeras V.Benkunskas.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso Vilniuje veikia 144 savivaldybės darželiai.

Anot vicemero, šiuo metu peržiūrimos visos informacijos nepateikusių įstaigų naujai sudarytos sutartys, tikrinama ir šių įstaigų vadovų veikla.

„Dėl vadovų yra tarnybiniai patikrinimai. Jokia naujiena tai neturėjo būti, nes tikrai jie yra susipažinę su priėmimo tvarka. Kelis kartu administracijos direktorė ragino nelaukiant rugpjūčio 7 dienos pateikti informaciją, suskaičiuoti ir duoti savivaldybei žinoti, nes norime daryti papildomą priėmimą. Bet buvo visiškai nereaguota“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vietas gaus visi laukiantys eilėje

Vicemeras taip pat patvirtino, kad preliminariais duomenimis, bus priimti 1175 eilėje laukiantys vaikai, kurie į darželius nepateko per pagrindinį priėmimą: 493 tėvai neatvyko pasirašyti sutarčių, dar 682 papildomos vietos nuo rugsėjo atsiras darželiuose praplėtus grupes.

„Duomenys nėra dar šimtu procentų patikimi, nes atliekame tyrimą, bet minimaliai tiek papildomų laisvų vietų yra, gali dar jų padaugėti, kai atsibus tie „miegantys“ darželiai“, - kalbėjo V.Benkunskas.

Savivaldybė informuoja, kad gavę pranešimus žinutėmis ar el. paštu, tėvai turėtų sutartis pasirašyti per 10 dienų.

REKLAMA

Šiemet per pirmąjį priėmimą į sostinės valstybinius darželius buvo pakviesta daugiau nei 6,5 tūkst. mažųjų vilniečių, tuo metu eilėje, savivaldybės duomenimis, liko laukti dar per 7,6 tūkst. vaikų.

Įvedus 100 eurų kompensacijas vilniečiams, kurių vaikai lanko privačius darželius sostinėje, tikimasi, kad privačios įstaigos nuo šio rugsėjo sukurs apie 800 naujų vietų ir iš viso ugdys apie 3,8 tūkst. vaikų. Tikslus vietų skaičius paaiškės rugsėjo pradžioje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų