REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo kitų metų įsigaliojus Priešgaisrinės saugos įstatymo pataisoms, Lietuvoje atsiras savanoriškos ugniagesių organizacijos, veiksiančios visoje šalyje.

Nuo kitų metų įsigaliojus Priešgaisrinės saugos įstatymo pataisoms, Lietuvoje atsiras savanoriškos ugniagesių organizacijos, veiksiančios visoje šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Savanorių ugniagesių komandos įsijungs į priešgaisrinės tarnybos pajėgas, bus viena iš jų dalių. Manoma, kad savanoriškai skatinant jungtis į tokias komandas, bus saugesnė aplinka, skirtas didesnis dėmesys žmonių gyvybės, sveikatos bei turto apsaugai“, - antradienį „Žinių radijui“ sakė Vidaus reikalų viceministras Artūras Norkevičius.

REKLAMA

Pasak A. Norkevičiaus, savanoriu ugniagesiu galės tapti bet kuris priešgaisrinės saugos įstatyme numatytus reikalavimus atitinkantis pilietis. Savanoriai ugniagesiai turės būti 18-65 metų, atitikti sveikatos reikalavimus, pereiti fizinį parengimą, išklausyti kursus, išlaikyti egzaminą bei sudaryti savanoriškos veiklos sutartį.

Vidaus reikalų viceministras taip pat pastebėjo, kad savanoriais ugniagesiais gali tapti ir asmenys nuo keturiolikos metų, tačiau jie gaisrų negesins, o užsiims šviečiamąja veikla. Tiesa, vyresnieji savanoriai taip pat turėtų telkti vietos gyventojus aktyviau dalyvauti gaisrų prevencijoje, saugoti patiems savo turtą ir gyvybę.

REKLAMA
REKLAMA

Numatoma, kad savanoriai ugniagesiai gaus ne didesnį nei 1 proc. nustatyto vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio atlyginimą už kiekvieną savo sugaištą valandą. Taip pat bus kompensuojamos su savanorio ugniagesio veikla susijusios išlaidos.

„Bus rūpinamasi tokio savanorio profesine kompetencija, jis turės teisę į nemokamus periodinius sveikatos patikrinimus nustatyta tvarka ir savanoriškos veiklos organizatorius turės jį apdrausti nuo nelaimingų atsitikimų“, - laidoje „Žvilgsnis“ sakė A. Norkevičius.

Kilus gaisrui, savanorių pajėgos padės savivaldybių priešgaisrinės apsaugos tarnyboms. Savanoriai bus pasiekiami bendruoju pagalvos telefonu 112.

Šiuo metu savanorių ugniagesių organizacijos veikia Lenkijoje, Estijoje ir daugelyje kitų Europos valstybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų