REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Domantas Sabonis (nuotr. Fotodiena.lt/Edvardo Blaževičiaus)
30

Europos krepšinio čempionatui besirengianti Lietuvos nacionalinė krepšinio komanda ir toliau neklumpa. Pirmadienį Jono Kazlausko auklėtiniai užtikrinta pergale pradėjo tarptautinį krepšinio turnyrą Kaune - 86:74 (27:19, 21:17, 22:16, 16:22) užtikrintai įveikė Turkijos krepšininkus.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo pirmųjų rungtynių minučių, žaisdama be Jono Valančiūno ir Artūro Gudaičio, Lietuvos rinktinė ėmė kontroliuoti rungtynių eigą, o antrajame kėlinyje įgijo jau dviženklę persvarą. Po didžiosios pertraukos dar padidinę apsukas lietuviai pasiekė net daugiau nei 20 taškų persvarą, kurią, tiesa, išsaugojo iki mačo pabaigos nepavyko.

REKLAMA

Rezultatyviausi žaidėjai:

Lietuva: Paulius Jankūnas 14 (5 atk. kam.), Lukas Lekavičius 11 (6 rez. perd.), Jonas Mačiulis 10, Renaldas Seibutis 9 (4 rez. perd.), Deividas Gailius 8, Antanas Kavaliauskas ir Domantas Sabonis po 7. Turkija: Oguzas Savašas 13 (7/8 baudos), Semihas Erdenas 11 (5 atk. kam.), Cedi Osmanas 10, Ersenas Ilyasova 8.

Gražiausi rungtynių epizodai:

Rungtynių eiga

Ketvirtas kėlinys

Paskutines 10 minučių dviem užtikrintais taškais iš po krepšio pradeda D. Sabonis. Paskutines 10 minučių dviem užtikrintais taškais iš po krepšio pradeda D. Sabonis. Lietuviai sėkmingai ginasi ir toliau neatiduoda iniciatyvos varžovams. Po taiklaus M. Kuzminsko baudos metimo – 75:54. Pirmą kartą aikštėje šįvakar pasirodo Adas Juškevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Turkai mėgina tirpdyti skirtumą, tačiau L. Lekavičius pelno keturis taškus iš eilės ir atstato status. Po D. Gailiaus taiklaus tritaškio - 82:62. Lietuviai ima žaisti žiūrovams regzdami gražuoles atakas. Tiesa, stabtelėjus puolimo mašinai turkai mažina skirtumą iki 12 taškų - 86:74.

Trečias kėlinys

Po ilgosios petraukos Lietuvos rinktinė nemažina apsukų ir netrukus skirtumas išauga iki 16 taškų - 54:38. Puikus P. Jankūno ir J. Mačiulio tandemas varo į neviltį varžovų gynybą. S. Erdenas "kala" kamuolį iš viršaus per R. Javtoką. Pastarasis užsidirba trečią pražangą ir sodinamas ant suolo. Įpusėjus kėliniui - 44:61.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po P. Jankūno tritaškio lietuviai triuškina varžovus jau 20 taškų skirtumu – 64:44. Dar tritaškį netrukus prideda ir L. Lekavičius. Keičiamas puikiai sužaidęs J. Mačiulio ir P. Jankūno tandemas. Turkai šiek tiek tirpdo aikštės šeimininkų pranašumą – 52:70

Antras kėlinys

Antrasis kėlinys prasidėjo nerezultatyviomis atakomis ir klaidomis. Agresyviai žaisdami turkai greitai renkasi pražangas. Po A. Kavaliausko dviejų taiklių baidos metimų 28:21. Komandos retai meta tritaškius, bet A. Milaknis savo šansą išnaudoja. D. Sabonis ir toliau stebina efektyvia kova po krepšiu. Įpusėjus ketvirčiui 34:27.

REKLAMA

A. Milaknis smeigia tolimą tritaškį, pradžiugindamas susirinkusius žiūrovus. J. Kazlauskas keičia žaidėjus, tačiau lietuviai sugeba išlaikyti apčiuopiamą pranašumą – 39:30. Vienas gražesnių epizodų – M. Kalnietis pakabina kamuolį ore, tačiau R. Javtokui įdėti iš viršaus nepavyksta.E. Iliasova smeigia taiklų tritaškį – 41:35. D. Gailius taiklus nuo trijų taškų linijos ir įpusėjus dvikovai Lietuvos rinktinė pirmauja 48:36.

Pirmas kėlinys

Itin rezultatyvioje rungtynių pradžioje komandos mažiau dėmesio skiria gynybai, o po Manto Kalniečio tritaškio ir Renaldo Seibučio keturių iš eilės taškų lietuviai pirmą kartą išsiveržia į priekį dvigubus skirtumu 16:8. Turkai imasi daugiau išnaudoti savo aukštaūgius ir vejasi – 18:13.

REKLAMA

Po minutės pertraukėlės Jono Kazlausko auklėtiniai ėmė kibiau gintis ir gerokai apsunkino varžovams atakų rezgimą. Antrą pražangą gavusį P. Jankūną keičia D. Sabonis. Kurį laiką skirtumas nesikeičia – 20:15. Abi komandos keičia žaidėjus, įspūdingai po krepšiu grumiasi D. Sabonis. Po A. Kavaliausko ir D. Sabonio dėjimų iš viršaus – 27:19.

Situacija prieš rungtynes:

Kaip teigė keturių komandų turnyro Kaune organizatoriai, mūsų šalies krepšininkai čia žais sąlygomis, priartintomis rugsėjį prasidėsiančiam Europos čempionatui. Tris dienas vyksiančiame turnyre lietuviai dar grumsis su Makedonijos ir Kroatijos nacionalinėmis ekipomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį J. Kazlauskas padėkojo už darbą dviem kandidatams į rinktinę – Rokui Giedraičiui ir Mariui Runkauskui, o šįvakar rungtynėse nebus registruoti Artūras Gudaitis ir Jonas Valančiūnas. Pirmasis serga, o antrasis ilsėsis trenerių sprendimu.

Dvikova su turkais bus jau penktosios kontrolinės rungtynės Lietuvos rinktinei. Iki šiol ji nepralaimėjo nė karto – dukart įveikė Australijos rinktinę - 80: 68 ir 92:85, taip pat nugalėjo Suomiją - 78:71 ir Austriją - 86:71.

Po turnyro Kaune Lietuvos rinktinė dar laukia tarptautinis turnyras Atėnuose, kur J. Kazlausko auklėtinius egzaminuos Turkijos, Nyderlandų ir Graikijos krepšininkai. Europos krepšinio čempionatas vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuviai pradeda kovas Rygoje, o D grupėje jų laukia kova su Estijos, Latvijos, Ukrainos, Belgijos ir Čekijos rinktinėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų