REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos čempionų titulą ginantys prancūzai tapo pirmąja rinktine, paskelbusia galutinį žaidėjų dvyliktuką, rašo fibaeurope.com

Europos čempionų titulą ginantys prancūzai tapo pirmąja rinktine, paskelbusia galutinį žaidėjų dvyliktuką, rašo fibaeurope.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prancūzų strategas Vincentas Collet savo pasirinktus žaidėjus paviešino šiek tiek anksčiau nei tikėtasi. Paskutiniai „atkabinti“ krepšininkai – gynėjas Thomas Heurtelas ir vidurio puolėjas Mouhammadou Jaitehas. Likusieji pasirengę savo namų aikštėje ginti pernai iškovotą karūną turnyre„Eurobasket 2015“.

REKLAMA

„Tony Parkeris turnyre gaus daugiausiai minučių aikštėje, tad pakalbėjau su Th. Heurtelu ir pasakiau jam savo sprendimą. Nando De Colo jaučiasi puikiai ir žaidžia geriausią krepšinį. Kelias minutes dar gaus Antoine‘as Diotas, tad Thomasui nebeliko vietos“, - teigė V. Collet.

Prieš dvejus metus V. Collet įtraukė Th. Heurtelį į rinktinės dvyliktuką – tuomet jis sublizgėjo kaip vienas geriausių Europos žaidėjų savo pozicijoje. Pernai pasaulio čempionate gynėjas taip pat stebino visus žaisdamas pagrindinio įžaidėjo pozicijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu nustebintas ir nusivylęs, kad nesu komandos dalimi ir negaliu žaisti Europos čempionate Prancūzijoje. Ir tai po to, kai gerai pasirodžiau pasaulio čempionate ir pastarąjį sezoną, - kalbėjo pats Th. Heurtelis. – Vaikinams galiu tik palinkėti laimėti antrą titulą.“

Prancūzijos rinktinės galutinis dvyliktukas: Alexis Ajinca, Nicolas Batum, Nando De Colo, Boris Diaw, Antoine Diot, Evan Fournier, Mickael Gelabale, Rudy Gobert, Charles Kahudi, Joffrey Lauvergne, Tony Parker, Florent Pietrus.

Šie žaidėjai, įskaitant ir tryliktąjį Jaiteh, savaitgalį žaidė kontrolinės rungtynes su Ukrainos komanda. Panašiai kaip ir pirmoje tarpusavio dvikovoje, prancūzai triuškinamai triumfavo – 95:63.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

T. Parkeris pelnė 19 taškų, atkoojo 8 kamuolius ir atliko tris rezultatyvius perdavimus. De Colo ir Gobertas priėjo po 14. Ukrainos rinktinėje Maksimasm Pustozvonovas pelnė 16 taškų.

Prieš šį mačą Prancūzijos krepšinio federacijos prezidentas Jean-Pierre‘as Siutatas įteikė nacionalinius marškinėlius su skaičiumi 200 veteranui Florentui Pietrusui. 34 metų krepšininkas, debiutavęs rinktinėje 2002 metais, sužaidė jau 200 rungtynių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų