REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Indonezijos rytinėje Papua provincijoje sekmadienį buvo prarastas ryšys su indoneziečių keleiviniu lėktuvu, kuriuo skrido 54 žmonės, pranešė šalies paieškų ir gelbėjimo agentūra BASARNAS.

 Indonezijos rytinėje Papua provincijoje sekmadienį buvo prarastas ryšys su indoneziečių keleiviniu lėktuvu, kuriuo skrido 54 žmonės, pranešė šalies paieškų ir gelbėjimo agentūra BASARNAS.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Ryšys su „Trigana Air“ turbopropeleriniu lėktuvu „ATR 42“ nutrūko prieš pat 15 val. (9 val. Lietuvos laiku). Lėktuvas buvo pakilęs iš Sentanio oro uosto Papua sostinėje Džajapuroje ir skrido į Oksibilį, sakoma agentūros pranešime „Twitter“.

REKLAMA

Kaip nurodoma oficialioje BASARNAS „Twitter“ paskyroje, lėktuvu skrido 44 suaugę keleiviai, penki įgulos nariai ir penki vaikai. Skrydis turėjo trukti maždaug 45 minutes, lėktuvas dingo maždaug pusvalandis po pakilimo.

BASARNAS nurodė, kad dešimt minučių prieš tai, kai lėktuvas turėjo nutūpti Oksibilyje – atokioje kalnų gyvenvietėje, pasiekiamoje tik lėktuvais, – pilotas susisiekė su skrydžių kontrolieriais Oksibilyje ir paprašė leidimo leistis, sakė „Trigana Air“ aukšto rango pareigūnas Beni Sumaryanto (Benis Sumarjantas).

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau lėktuvas taip ir neatskrido. Po pusvalandžio „Trigana Air“ tuo pačiu maršrutu išsiuntė kitą turbopropelerinį lėktuvą ieškoti dingusiojo, sakė jis.

„Tačiau oras buvo labai blogas, jis negalėjo jo rasti ir tas lėktuvas buvo grąžintas į Sentanį“, – sakė B.Sumaryanto.

Jis pridūrė: „Oksibilis yra kalnuotas rajonas, kur oras labai neprognozuojamas. Staiga, netikėtai, gali susidaryti rūkas, sutemti ir kilti vėjas. Labai įtariame, kad tai oro klausimas. Tai nėra pajėgumų viršijimas, nes tas lėktuvas galėtų skraidinti 50 keleivių“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Transporto ministerijos atstovas J.A.Barata (Dž.A.Barata) patvirtino, kad ryšys su lėktuvu nutrūko, ir sakė, kad jis į Oksibilio oro uostą turėjo atskristi kelios minutės po 15 valandos.

„Dar nesame tikri, kas nutiko lėktuvui, ir deriname veiksmus su vietos valdžia, – sakė jis. – Oras šiuo metu čia labai blogas, labai tamsu ir debesuota. Nepalankus paieškai. Tas rajonas yra kalnuotas“.

Tuo tarpu Indonezijos Papua regiono Bintango rajono kaimų gyventojai vietos policijai pranešė matę, kaip žemai skridęs lėktuvas rėžėsi į kalno šlaitą.

REKLAMA

Apie 150 gelbėtojų išvyko į tą atokų rajoną, kuris garsėja tankiais miškais ir stačiomis uolomis, ir pirmadienį auštant pradės paiešką. Sekmadienį vykdyta dingusio lėktuvo paieška iš oro sutemus buvo sustabdyta ir pirmadienį taip pat bus atnaujinta.

Didelė kalnuotos Papua teritorijos dalis yra apaugusi neįžengiamais miškais. Kai kurie anksčiau čia sudužę lėktuvai niekada taip ir nebuvo surasti.

Aviacijos analitikas Dudi Sudibyo (Dudis Sudibjas) sakė, kad Papua yra ypač pavojinga vieta skraidyti – dėl kalnų ir staigiai besikaitaliojančių orų.

REKLAMA

„Galiu pasakyti, kad pilotas, galintis skraidyti ten, galės skraidyti lėktuvu bet kurioje pasaulio vietoje“, – sakė jis.

Papua, labiausiai į rytus nutolusioje Indonezijos provincijoje, oro transportas plačiai naudojamas, nes kelionės sausuma ten dažnai neįmanomos.

„Trigana Air“ yra 1991 metais įkurta maža oro bendrovė, kurios lėktuvai skraido vietiniais maršrutais į maždaug 40 vietovių Indonezijoje.

Kalnuotoje Papua, kur paprastai skraidoma mažais lėktuvais, prastos oro sąlygos pastaraisiais metais nulėmė kelias nelaimes.

Trečiadienį Papua Jakuhimo rajone sudužus Indonezijos kompanijos „Komala Air“ propeleriniam lėktuvui „Cessna“, žuvo vienas ir buvo rimtai sužeisti dar penki žmonės. Pareigūnai įtaria, kad ši nelaimė įvyko dėl prasto oro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Indonezijoje pastaruoju metu būta problemų ir dėl aviacijos saugumo.

Pernai gruodį skrisdamas iš Indonezijos Surabajos miesto į Singapūrą nukrito „AirAsia“ keleivinis lėktuvas, kuriuo skridę 162 žmonės visi žuvo. Po tos katastrofos vyriausybė įvedė papildomas saugumo priemones.

Liepos mėnesį Indonezijos prezidentas pažadėjo atlikti senstančių oro pajėgų lėktuvų patikrinimą, kai šalies šiaurėje sudužus kariškių transportiniam lėktuvui žuvo daugiau kaip 100 žmonių.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų