REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

San Paule per naktį iš ketvirtadienio į penktadienį nusiritusią šaudymo bangą buvo šaltakraujiškai nužudyta 18 žmonių, o kai kurios iš tų aukų buvo sušaudytos viename vietos bare.

San Paule per naktį iš ketvirtadienio į penktadienį nusiritusią šaudymo bangą buvo šaltakraujiškai nužudyta 18 žmonių, o kai kurios iš tų aukų buvo sušaudytos viename vietos bare.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Alexandre de Moraesas, vadovaujantis San Paulo valstijos viešojo saugumo departamentui, paskelbė patikslintą aukų skaičių po ankstesnio pranešimo, kad žuvusiųjų buvo 19.

REKLAMA

Žiniasklaida nurodė, kad tos tyčinės žudynės vyko Ozasko, Barueri ir Itapevi priemiesčiuose ir kad jas tikriausiai surengė „savavaliaujantys policininkai“.

Tie nužudymai, įvykdyti per maždaug pustrečios valandos laikotarpį, buvo sukrečiantys netgi šalyje, įpratusioje prie smurto išpuolių.

„Galiu tvirtai pasakyti, kad tai didžiausios žudynės šiais metais“, – pabrėžė A.de Moraesas.

Anksčiau vienas saugumo pajėgų atstovas šią vėlai ketvirtadienį naktį prasidėjusią žudynių bangą apibūdino kaip „neįprastą“.

REKLAMA
REKLAMA

Televizijos tinklo „Globo News“ reportaže buvo parodyta apsaugos kamerų įrašų, kuriuose užfiksuota, kaip grupė kaukėtų užpuolikų įeina į barą, liepia klientams pakelti rankas, o tada ima į juos šaudyti.

Anot A.de Moraeso, kuris rėmėsi liudininkais, mažiausiai dviem atvejais kaukėti užpuolikai teiravosi, kas iš esančiųjų turį kriminalinę praeitį. Tie, kas prisipažino turėję reikalų su teisėsauga, buvę nušauti.

„Tirsime, ar šias žudynes įvykdė narkotikų prekeiviai, ar policijos pareigūnai ne tarnybos metu, ar tai yra keršto veiksmai už neseniai nužudytus du policininkus“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak A.de Moraeso neatmestinas tų atakų ryšys su policija. Nagrinėjama viena iš prielaidų, kad egzistuoja „tikėtinas ryšys tarp dviejų apiplėšimų, iš kurių vienas buvo įvykdytas ankstesnį penktadienį ir per kurį buvo nužudytas vienas karo policijos pareigūnas, o per kitą žuvo civilis apsaugininkas“.

Abu tie nužudymai buvo įvykdyti rajonuose, kuriuose ketvirtadienį vyko masinės žudynės.

Žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ savo pranešime taip pat įvardijo tuos išpuolius kaip „žudynes“.

Šios organizacijos Brazilijos padaliniui vadovaujantis Atila Roque (Atila Rokė) sakė: „Deja, žudynės, tokios kaip įvykdytos San Paule, tapo smurto kasdienybės dalimi mūsų miestuose.“

REKLAMA

„Policininkai – tiek tarnybos metu, tiek jai pasibaigus – dažnai būna atsakingi už reikšmingą tų žmogžudysčių dalį. Turi būti atliktas skubus, nešališkas ir skaidrus tyrimas, kad būtų nustatyta, kas atsakingas už šį barbarišką aktą“, – pridūrė jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų