REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norite važiuodami Koso sala pasigrožėti vaizdais? Norėkite toliau. Pusę vaizdo čia dabar užstoja pakelėse apsigyvenę migrantai. Palapinių – tikra jūra. Dabar minant dviračio pedalus reikia stengtis apvažiuoti kur kas daugiau kliūčių.

Norite važiuodami Koso sala pasigrožėti vaizdais? Norėkite toliau. Pusę vaizdo čia dabar užstoja pakelėse apsigyvenę migrantai. Palapinių – tikra jūra. Dabar minant dviračio pedalus reikia stengtis apvažiuoti kur kas daugiau kliūčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Keista, aš Koso saloje jau ne pirmą kartą, einu į tas pačias vietas, o visur vien pabėgėliai. Jaučiuosi blogai, nes nei galiu jiems padėti, nei mėgautis savo atostogomis“, - piktinasi keliautojas.   Vaizdelis tapo toks nemielas, kad iš salos jau ėmė bėgti turistai. Viešbučiai pamažu tuštėja.   „Turistai neatvyksta, palieka viešbučius. Verslui blogai. Man trūksta dar vieno mėnesio pabaigti sezoną, rugpjūtis yra geriausias mėnuo, o dabar jis tapo katastrofa“, - sako verslininkas.   O turistų apgultas vietas paplūdimiuose dabar apgula migrantai. Ateina čia ir praustis. Ant medžių šakų džiauna skalbinius ir teisinasi, kad jei nekalti dėl susidariusios padėties.   „Kodėl mes taip gyvename? Kodėl? Koks skirtumas tarp manęs ir jų? Jokios skirtumo – mes visi žmonės. Mes pabėgome nuo blogos situacijos. Ir mums čia nieko nereikia, tik popieriuko, kad išvyktume iš šios salos, nes čia užknisa. Užknisa. Atsiprašau, kad taip sakau“, - atkerta iš Sirijos atvykęs vyras.

REKLAMA

Popieriuko nori ne tik pašnekovas siras, bet ir tūkstančiai kitų. Tik saloje dokumentų tenka palaukti – vietos valdžia nespėja su visais tvarkytis. Prieš kelias dienas čia net kilo riaušės su pasipiktinusiais migrantais.

„Mes laukiame nuo septintos valandos ryto. Atvykome vakar ir nieko negavome. Tik sėdime čia po saule ir niekas mumis nesirūpina. O jie sėdi viduje. Štai kur problema“, - piktinasi migrantas.

Ir kasdien į Koso salą atvyksta vis daugiau pabėgėlių. Šis laivas atplaukė iš Turkijos.

„Penkios valandos vandenyje, variklis neveikė. Po 25, gal 50 minučių pasirodė laivas, tada kitas, policija, Italijos ir Graikijos policija mus atplukdė čia“, - prisimena migrantas.   Kad vietos saloje trūksta – ne melas. Vietinių gyventojų saloje apie 30 tūkstančių, o migrantų jiems teko net 7000. Tik turistų mažėja. Valdžia čia net svarsto atplukdyti laivą su 2500 vietų migrantams įkurdinti, nes ant žemės vietos trūksta.

REKLAMA
REKLAMA

O juk Graikijai ir be migrantų problemų užtektinai. Šalis niekaip nesusitvarko su skolomis. Tik šią naktį pagaliau Atėnuose po ilgų debatų parlamentas nubalsavo už taupymo programą. Ir panašu, kad užsitikrins 85 mlrd. eurų paskolą.

Prieš naktinius balsavimus Atėnuose eilinį kartą rengti nenorinčių taupyti graikų protestai. Ir net tuo šalies problemos nesibaigia. Šiaip ne taip užsitikrinęs paskolą premjeras Tsipras šaukia balsavimą dėl pasitikėjimo skylančios Syrizos vadovaujama vyriausybe. Taigi šaliai dar gali grėsti išankstiniai rinkimai ir valdžios perversmas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų