REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Aurėja Jutelytė ir Gabrielė Račkauskaitė vasarą paskyrė savęs išlaisvinimui. Pasinėrusios į naują bendruomenę Italijoje, merginos mokėsi išreikšti emocijas judesiais ir pajusti kitus žmones per kūno kalbą. Teatralizuotos improvizacijos ir tango šokiai – priemonės įsisavinti įgūdžius. O kas sakė, kad mokslas – teorijų eilės?

Aurėja Jutelytė ir Gabrielė Račkauskaitė vasarą paskyrė savęs išlaisvinimui. Pasinėrusios į naują bendruomenę Italijoje, merginos mokėsi išreikšti emocijas judesiais ir pajusti kitus žmones per kūno kalbą. Teatralizuotos improvizacijos ir tango šokiai – priemonės įsisavinti įgūdžius. O kas sakė, kad mokslas – teorijų eilės?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Merginos, papasakokite apie projektą plačiau: kaip apie jį sužinojote, kas paskatino užsiregistruoti?

REKLAMA

Aurėja: Kadangi norėjau šią vasarą nuveikti ką nors prasmingo, sąmoningai peržiūrėdavau įvairius jaunimo mainų Europoje pasiūlymus. Projekto Italijoje, kuriame dalyvauti siūle Lietuvos Jaunimo Centras, sąlygos ir trukmė man tiko labiausiai, todėl nusprendžiau vykti ten, o kartu dalyvauti pasiūliau ir Gabrielei.

Gabrielė: Sužinojau iš kursiokės Aurėjos, o užsiregistruoti paskatino galimybė nukeliauti į Italiją ir praplėsti savo pažinčių ratą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA

Kokia buvo projekto tema ir ko išmokote jo metu?

Gabrielė: Pagrindinė tema – parodyti bendruomenės svarbą, išmokti ją burti ir pasidalinti pareigomis. Nesvarbu, kokie skirtingi mes esame ir kokias skirtingas galimybes mes turime, padėdami vieni kitiems ir bendraudami, galime pasiekti bendrus tikslus ir gyventi visuomenėje.

Koks įvykis labiausiai įsirėžė į atmintį?

Aurėja: Tango pamokos, kuriose gerai sekėsi ir akliesiems, ir socialinių įgūdžių stokojantiems projekto dalyviams. Pamokų metu neliko jokių limitų.

Gabrielė: Teatro užsiėmimai, kurie padėjo įsijausti į savo paties kūną, išmokti išreikšti emocijas judesiais ir tuo pačiu metu suprasti ir pajusti kitus žmones per kūno kalbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokią dalį Jūsų išlaidų padengė projekto organizatoriai?

Aurėja: Apgyvendinimas ir maitinimas nekainavo. Taip pat greitai turėtų padengti ir kelionės išlaidas, kurios – 170 eurų.

Jūs abi – buvusios „Erasmus+” studentės. Papasakokite daugiau apie savo asmeninę mainų programos patirtį, programą, studijas ir gyvenimą svetimoje šalyje beveik pusę metų. Koks Jūsų įsimintiniausias įvykis?

Gabrielė: Erasmus patirtis yra vienas geriausių dalykų, įvykusių mano gyvenime. Čia sutikau daug nuostabių, įdomių žmonių iš skirtingų kultūrų. Keisčiausia, kad suvokiau, kad ir kokie kultūriniai skirtumai egzistuoja tarp mūsų, mes visi tuo pačiu metu esame labai vienodi. Tai buvo puiki galimybė pakeliauti ir pasiekti šalis, kurias galbūt būtų sudėtinga pasiekti iš Lietuvos.

REKLAMA

Aš studijavau Čekijoje, Prahos mieste, Karolio universitete. Šis universitetas paliko labai gerą įspūdį dėl dėstytojų kompetencijos. Dėstytojai buvo labai jaunatviški, profesionalūs ir inovatyvūs. Taip pat labai nustebino pasirenkamųjų dalykų, susijusių su politikos mokslais, įvairovė.

Aurėja: Erasmus patirtis buvo lūžinis nutikimas gyvenime. Studijavau Vengrijos Eötvös Loránd universitete, Budapešte. Labai greitai pažinau ir pamilau miestą, vėliau – apkeliavau šalį, aplankiau kaimynines Vengrijos valstybes. Universitetas sudarė man labai geras sąlygas mokytis, turėjau pakankamai lankstų grafiką, siūlomi kursai buvo įdomūs, nors daugumą jų rinkausi iš magistro studijų programų.

REKLAMA

Išmokau labai daug naujų dalykų, kuriuos prisimenu ir naudoju toliau, studijuodama Lietuvoje. Tokie nuotykiai, kuomet kurį laiką lieki vienas su savimi svetimoje aplinkoje, yra naudingi žmogui apskritai. Tai priverčia geriau susipažinti su savo baimėmis bei kompleksais ir juos įveikti.

Ar leistumėtės į dar vieną projektą ar studijų žygį?

Aurėja: Leisčiausi. Tokie projektai suteikia galimybę geriau pažinti save, padaro tave drąsesniu, atviresniu pasauliui, įkvepia pasitikėti savo jėgomis.

Gabrielė: Taip, leisčiausi, be abejo. Tai padeda jaunam žmogui išeiti iš savo komforto zonos ir pažįstant naujus bei skirtingus žmones, pažinti ir save patį. Tai suteikia daugiau galimybių ateityje, turit galvoje užmezgamas pažintis visame pasaulyje. Taip pat tai yra puiki anglų ar kitos kalbos vartojimo praktikoje patirtis.

Ačiū už pokalbį!

Sekite Kryptis karjerai naujienas Facebook paskyroje!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų