REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Kita diena po sprogimo (nuotr. SCANPIX)

Kinijos pajūrio miesto Tiandzino gyventojai tapo kelių galingų sprogimų liudininkais. Kurtinančio garso lydimi ugnies kamuoliai į dangų kilo naujai įkurtoje ekonominėje Binhai zonoje.

21

Kinijos pajūrio miesto Tiandzino gyventojai tapo kelių galingų sprogimų liudininkais. Kurtinančio garso lydimi ugnies kamuoliai į dangų kilo naujai įkurtoje ekonominėje Binhai zonoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša Kinijos valstybinė žiniasklaidos agentūra, trečiadienį apie 23.30 val. vietos laiku šiame uostamiestyje, kuriame gyvena 7,5 mln. žmonių, į orą išlėkė konteineris su sprogstamosiomis medžiagomis, esantis uosto teritorijoje.

REKLAMA

Per kraupų incidentą mažiausiai 500 žmonių sužeista, pranešama jau apie 44 žuvusius asmenis. Vietinės žiniasklaidos teigimu, sužeistieji vis dar plūsta į ligonines. Taip pat pranešama apie 36 dingusius gelbėtojus.

Tuo tarpu šalies kariuomenė suskubo padėti nukentėjusiesiems - mieste įrenginėjamos mobilios stovyklavietės.

Netoliese gyvenantys žmonės buvo šokiruoti. Sprogimas buvo toks stiprus, kad išdužo aplinkinių pastatų langai. Kinijos žiniasklaida skelbia, kad sužeista daugiau kaip 500 žmonių, mieste dingo elektra. Pagal sprogimo mastą galima spėti, kad aukų gali būti dar daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Socialiniuose tinkluose ėmė plisti vaizdo įrašai, kuriuose matyti, kaip dangų nutvieskia didžiulis ugnies kamuolys, lydimas kurtinančio sprogimo garso. Liudininkų teigimu, vaizdas buvo panašus į atominės bomos sprogimą, kadangi žmonės matė į dangų kylantį keliolikos metrų pločio grybo formos dulkių ir ugnies debesį. Jis buvo matomas net už keliolikos kilometrų nuo Tiandzino.

BBC šaltinių teigimu, turimi duomenys leidžia teigti, kad tai gamybinis incidentas. Pirmąjį sprogimą nuo antrojo skyrė vos 30 sekundžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kinijos seismologijos agentūra nurodė, kad sprogus konteineriui buvo užfiksuoti žemės drebėjimui būdingi virpesiai. Pirmojo sprogimo galingumas atitinka 3 tonų trotilo, tuo tarpu antrojo - net 21 toną.

Po šių smūgių miestą sudrebino dar du mažesni.

Socialiniame tinkle „Twitter“ vietos gyventojai dalinasi nuotraukomis, kuriose matyti gatvėse gulinčių ir nebejudančių žmonių kūnai. Tai leidžia spėti, kad aukų gali būti žymiai daugiau.

Įvykio liudininkė Yang vietinei žiniasklaidai pasakoja, kad buvo išėjusi apsipirkti, kai pamatė „neįtikėtinai didelį ugnies kamuolį ir sprogimą“.

REKLAMA

„Sprogus pašėlusiai sudrebėjo žemė, kaimyniniai automobiliai ir pastatai drebėjo, sudužo kelių pastatų stiklai, visi pradėjo bėgti“, – siaubą prisimena moteris.

Viena stebėjimo kamera užfiksavo, kaip 23.35 val. sprogimo banga tiesiog akimirksniu nušluoja vieno prekybos centro įėjimo duris. Šalia išėjimo stovėjęs vyras net nespėjo sueaguoti – sprogimo jėga smogė netikėtai. 

Sprogimo būta tokio stipraus, kad didžiulis liepsnojantis fakelas buvo užfiksuotas net iš kosmoso. 

Iš karto po tragedijos padėti be namų likusiems uostamiesčio gyventojams atskubėjo kariuomenė. Jie aplink sprogimo epicentrą paryčiais jie ėmė įrenginėti mobilias stovyklas, kuriose teiks pagalbą nukentėjusiesiems.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų