REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Muzikos, pramogų, infrastruktūros ir trijų dienų poilsio pajūryje šį Žolinių savaitgalį kokybę ypač akcentuojantys festivalio „Karklė 2015 Live Music Beach“ organizatoriai tikina esantys pasiruošę priimti bei suvaldyti dvylikos tūkstančių renginio dalyvių minią ir deda visas pastangas, kad kiekvieno iš jų viešnagė Karklėje rugpjūčio 14-16 dienomis būtų maksimaliai saugi, komfortiška ir išties įsimintina.

Muzikos, pramogų, infrastruktūros ir trijų dienų poilsio pajūryje šį Žolinių savaitgalį kokybę ypač akcentuojantys festivalio „Karklė 2015 Live Music Beach“ organizatoriai tikina esantys pasiruošę priimti bei suvaldyti dvylikos tūkstančių renginio dalyvių minią ir deda visas pastangas, kad kiekvieno iš jų viešnagė Karklėje rugpjūčio 14-16 dienomis būtų maksimaliai saugi, komfortiška ir išties įsimintina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš dalies prie to turėtų prisidėti ir patys festivalio lankytojai, kurie, iki renginio pradžios dar likus kelioms dienoms, gali susipažinti su pagrindinėmis renginio taisyklėmis, susisiekimo ir veiklos galimybėmis bei buitinėmis sąlygomis festivalio teritorijoje (visa informacija skelbiama festivalio tinklalapyje karkle.com).

REKLAMA

Anot organizatorių, pagrindinė Karklės festivalio taisyklė tradiciškai išlieka ta pati: „Trys dienos, kai galvoje tik muzika...“ Juolab kad šiemet muzikinė festivalio programa išties išskirtinė: „Rudimental“, „Example“, „Gus Gus“, Marlon Roudette, „Tensnake“, Tiga, Marijonas Mikutavičius, Leon Somov & Jazzu, Mantas Jankavičius, „Antis“, Jurga Šeduikytė, Alina Orlova, „Lemon Joy“, „G&G Sindikatas“ ir daugelis kitų - iš viso apie 60 įvairiems muzikiniams žanrams atstovaujančių vardų, plius dar tiek pat įvairių festivalinių pramogų ir atrakcionų!

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto kartu reikėtų atkreipti dėmesį ir į specialius reikalavimus, ko negalima įsinešti į festivalio teritoriją, kaip joje reikėtų elgtis ir pan., idant nekiltų nereikalingų nesusipratimų ir jie netemdytų festivalinės nuotaikos. Šiuo metu tai jau yra aktualu daugiau nei 11.000 žmonių, turinčių festivalio bilietus. Prekyboje dar yra likę mažiau nei tūkstantis paskutinių papildomų bilietų, kurių su kas viena valanda mažėja.

Į festivalio teritoriją – be alkoholio

„Per penkerius metus „Karklė Live Music Beach“ įgijo didžiausio Lietuvos muzikos festivalio statusą. Nepaisant to, iš kitų panašių renginių jis išsiskiria mažiausiu incidentų ar įvykių, kai turi įsikišti teisėsaugos institucijos, skaičiumi. Džiaugiamės, kad galime pritraukti tą publiką, kuri yra pasiruošusi nuoširdžiai linksmintis ir kurti draugišką festivalio atmosferą“, - sako organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet, be specialiai samdomų apsaugos darbuotojų, festivalio teritorijoje dirbs apie 40 neuniformuotų pareigūnų, kurių užduotis - pasirūpinti narkotinių medžiagų vartojimo prevencija. Dar viena naujovė yra ta, kad šiais metais bus draudžiama įsinešti alkoholinių gėrimų ne tik į koncertų, bet ir į automobilių stovėjimo bei stovyklaviečių zonas.

Į aktyviąją festivalio zoną, t.y. teritoriją, kurioje vyks koncertai, pramogos ir prekyba, draudžiama įsinešti visus gėrimus bei maisto produktus, savaime suprantama - narkotikus ir su jais susijusius prietaisus, ginklus, taip pat skėčius (jų, regis, ir neprireiks), profesionalią audio- ir videoaparatūrą be atskiro organizatorių leidimo. Atvykstant į poilsio zoną, bus galima turėti maisto ir nealkoholinių gėrimų. Pastarieji turi būti ne stiklinėje taroje ir būtinai neatidaryti. Nealkoholinius gėrimus bei maisto produktus į poilsio zoną bus galima įsinešti tik įeinant pirmą kartą. Kita vertus, festivalio teritorijoje organizuojamas platus kavinių bei laikinosios prekybos vietų tinklas, kuris turėtų patenkinti įvarius skonius ir poreikius. Festivalio zonoje bus galima atsiskaityti tik grynaisiais pinigais.

REKLAMA

Palapinių miesteliai – su patogumais

Festivalis tradiciškai vyksta etnografiniame Karklės kaime, Pajūrio regioninio parko teritorijoje, todėl organizatoriai ragina lankytojus būti supratingus ir jautrius šiai vietovei. Visoje Festivalio teritorijoje ir jos apylinkėse draudžiama kūrenti laužus, naudotis šašlykinėmis, griliais ar kitais prietaisais, susijusiais su ugnimi.

Palapines galima statyti tik specialiai įrengtuose kempinguose ir tik tam pritaikytose vietose, kurias nurodys Festivalio darbuotojai ir savanoriai. Palapinių miesteliuose stovyklautojų patogumui bus įrengti tualetai, dušai ir praustuvai.

REKLAMA

Kad ir kaip romantiškai skambėtų, tačiau nakvynė aktyvioje festivalio zonoje, įskaitant paplūdimį ar kopas, yra negalima.

Siekiant paskatinti festivalio dalyvius palaikyti švarą, kiekvienam dalyviui bus įteiktas šiukšlių maišas už 2 Eur užstatą, kuris bus grąžintas, kai maišas bus pristatytas pilnas.

Dėmesys – saugiam elgesiui vandenyje

Kadangi festivalis vyksta ant jūros kranto, atskirai akcentuojamas atsargumas ir protingas elgesys vandenyje.

Organizatoriai įspėja nepervertinti savo galimybių jūroje, nelipti į ją neblaiviems, maudytis tik specialiai pažymėtose zonose bei paisyti paplūdimyje budėsiančių Gelbėjimo tarnybos atstovų nurodymų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siekiant užtikrinti festivalio dalyvių saugumą, festivalio teritorijoje bus draudžiama maudytis jūroje tamsiuoju paros metu nuo 22 iki 7 val.

Festivalio dalyviams – pigesnė kelionė traukiniu

Festivalio organizatoriai rūpinasi ne tik saugia ir komfortiška renginio dalyvių viešnage pajūryje, bet ir patogiu atvykimu iš visos Lietuvos.

Pasirinkusiems kelionę traukiniu, festivalio draugas bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ dovanoja 30 % nuolaidą pateikus festivalio bilietą.

Atvykus į Klaipėdos geležinkelio stotį, iš jos tiesiai į Karklę ir atgal visą savaitgalį pagal specialų grafiką kursuos visuomeninis transportas.

REKLAMA

Norėsiantys penktadienio bei šeštadienio naktimis po koncertų grįžti į Klaipėdą taip pat turės tokią galimybę - paskutiniai visuomeninio transporto reisai iš Karklės bus organizuojami 24.30 ir 2.30 val. (visas transporto Klaipėda-Karklė-Klaipėda tvarkaraštis skelbiamas tinklalapyje karkle.com).

Parengta speciali transporto schema

Karklės festivalio organizatoriai kartu su specialiosiomis tarnybomis parengė ir specialią transporto schemą atvykstantiems nuosavais automobiliais. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad eismas link festivalio teritorijos nuo Palangos plento bei keliu Klaipėda-Dargužiai-Karklė organizuojamas viena kryptimi.

REKLAMA

Atvykusieji automobiliais, juos galės palikti specialiai įrengtose mokamose aikštelėse. Vienkartinis įvažiavimo bilietas automobiliui ar motociklui į parkingo zoną - 10 Eur. Išvažiavus iš parkingo zonos ir norint vėl į ją grįžti, teks pirkti naują bilietą. Palikti transporto priemones kitur nei bus nurodyta, t.y. šalikelėse ar pan., - draudžiama.

Pasak festivalio organizatorių, renginio taisyklės yra kruopščiai apgalvotos ir suderintos su visomis tarnybomis bei yra skirtos tam, kad jokie incidentai netrukdytų tris šio savaitgalio dienas mėgautis vasara, jūra, muzika, laisve ir pramogomis. Savo ruožtu organizatoriai prisiima atsakomybę už viešosios tvarkos užtikrinimą festivalio teritorijoje bendradarbiaudami su Lietuvos policija, saugos tarnyba, informacijos centru, medicinos punktais, Skęstančiųjų gelbėjimo, Priešgaisrine gelbėjimo bei Greitosios medicininės pagalbos tarnybomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų