REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau penktą kartą vyksiantis Vilniaus sporto festivalis vilios lankytojus ne tik tradiciniais renginiais, bet ir intriguojančiomis naujovėmis.

Jau penktą kartą vyksiantis Vilniaus sporto festivalis vilios lankytojus ne tik tradiciniais renginiais, bet ir intriguojančiomis naujovėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stipriausi planetos galiūnai su Žydrūnu Savicku priešakyje, K-1 kovotojai iš viso pasaulio, kultūrizmo ir bikinio fitneso Europos žvaigždės, proga išbandyti save jėgos trikovės varžybose ar aktyviose treniruotėse, įvairiausi sporto ir laisvalaikio klubai, kuriuose galima rasti užsiėmimą, galintį nukreipti vaiko gyvenimą profesionalaus sportininko keliu ar tapti bet kokio amžiaus sporto mėgėjo laisvalaikio dalimi. Visa tai ir dar daugiau galima bus pamatyti ir išbandyti jau penktą kartą sostinėje rengiamame Vilniaus sporto festivalyje.

REKLAMA

Tradicinis festivalis vyks spalio 3-4 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ Vilniuje. Pernai jame lankėsi net 15 tūkst. žmonių.

„Turbūt pagrindinė mūsų sėkmės recepto dalis yra tai, kad šis festivalis yra vienintelis renginys Lietuvoje, kai po vienu stogu atsiduria viskas, kas susiję su sportu ir sveika gyvensena. Sveikatingumas jau ne vienerius metus yra madingas, vis daugiau žmonių aktyviai leidžia laisvalaikį, domisi šiaurietiškuoju ėjimu, bėgimu, joga, įvairiais kitais sveikatinimo būdais. Dėl to kasmet jų vis daugiau apsilanko mūsų festivalyje.Čia svečiavęsi šalies sporto vadovai jau siūlo surengti tokį festivalį ir kituose miestuose“, – pasakojo Vilniaus sporto festivalį rengiančios viešosios įstaigos „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir kasmet, penktasis festivalis lankytojus vilios renginių gausa. Čia vyks Vilniaus sporto mugė, kurioje prisistatys sostinės sporto mokyklos ir klubai, sporto prekių ir įrangos paroda, sporto ir sveikatingumo konferencija, „Savickas Classic“ turnyras, K-1 kovų mėgėjų pasaulio čempionatas, bus įrengtos „Reebok“ ir „My Hero“ treniruočių erdvės.

„Didžiausios šių metų naujovės – K-1 mėgėjų pasaulio čempionatas, „Reebok“ daugiafunkcė treniruočių zona ir sporto ir sveikos gyvensenos judejimo zona „My Hero“, – teigė M.Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tradicinis turnyras „Savickas Classic“ po savo vėliava vėl suburs net keletą aukščiausio lygio įvairių sporto šakų tarptautinių varžybų - stipriausius planetos vyrus į Vilnių sukviesiantį pasaulio galiūnų čempionų lygos etapą ir Europos mėgėjų čempionatą bei rąsto kėlimo čempionatą, kultūrizmo ir bikinio fitneso varžybas, jėgos trikovės ir gatvės gimnastikos turnyrus. Be to, visų norinčiųjų laukia jėgos ir ištvermės išbandymas „Spausk ir bėk“. Šiose visame pasaulyje populiariose varžybose pirmiausiai reikia nuo krūtinės išspausti savo svorio štangą, o po to bėgte įveikti 5 km distanciją.

REKLAMA

Spalio 3-4 d. atėjusieji į „Litexpo“ galės išbandyti ir daugybę kitų sporto ir aktyvaus laisvalaikio užsiėmimų, jiems skirtos įrangos. Nes svarbiausias festivalio tikslas – sudominti sportu ir sveika gyvensena kuo daugiau žmonių.

„Manęs dažnai žmonės per įvairius renginius klausdavo, kur galėtų leisti savo vaikus sportuoti. Nes sporto mokyklų ir klubų yra daug, bet labai trūksta susistemintos informacijos. Net ir visagalis internetas gali paklaidinti. Todėl sumanėme surengti festivalį, kuriame moksleiviai galėtų susirasti popamokinės veiklos. Festivalį specialiai rengiame spalio pradžioje, kai vaikai jau būna susidėlioję tvarkaraštį, apsipratę mokykloje po atostogų. Sporto mugėje tarp kelių šimtų klubų galima susirasti kelis ar keliolika labiausiai sudominusių. Ir jei palankius vieną jų kokį mėnesį nepatiks, galima pereiti į kitą, o po to išbandyti ir dar daugiau sporto šakų. Tokia buvo pradinė festivalio idėja. Bet kone nuo pirmų metų renginys sudomino ne tik jaunimą, o visus žmones, kurie rūpinasi sveikata, atranda jiems tinkamus užsiėmimus. Tad dabar renginys skirtas tiems, kurie nori judėti, gyventi sveikiau, nei anksčiau“, – aiškino „Sveiko miesto“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų