REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Panevėžio apygardos teismas į pareigas grąžino korupcijos byloje įtariamą Visagino merę Dalią Štraupaitę.

 Panevėžio apygardos teismas į pareigas grąžino korupcijos byloje įtariamą Visagino merę Dalią Štraupaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismas panaikino praeitą mėnesį priimtą apylinkės teismo nutartį politikę nuo pareigų nušalinti iki spalio vidurio.

REKLAMA

Bylos tyrimą kontroliuojanti Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Aurelija Gališanskytė antradienį sakė, kad teismas nusprendė, jog eidama pareigas merė negali daryti poveikio, kuris kenktų tyrimui.

„Tai reiškia, kad ji grįžta dirbti ir toliau eis pareigas. Nutartyje teismas konstatavo, kad yra pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai manyti, kad padarė tas veikas, dėl kurių įtarimai pareikšti, bet įvertino, kad praktiškai surinkti visi įtarimą pagrindžiantys duomenys, ji negali padaryti jokio poveikio, nes viskas įtvirtinta byloje“, - BNS sakė prokurorė.

REKLAMA
REKLAMA

Prokurorės teigimu, bylos tyrimas artėja pabaigos link.

D.Štraupaitė nuo pareigų buvo nušalinta balandį dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekamo ikiteisminio tyrimo, kuriame Visagino merė įtariama reikalavusi kyšių iš bendrovių, dalyvavusių Visagino savivaldybės organizuotuose statybos ir remonto darbų konkursuose, vadovų.

Įtariama, kad verslininkai davė kyšių už tai, kad merė sudarytų palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti viešųjų pirkimų konkursus bei tarpininkautų dėl atliktų darbų priėmimo. Per ikiteisminį tyrimą gautais duomenimis, kyšių perduota už daugiau kaip 32,5 tūkst. litų (9,4 tūkst. eurų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pati D.Štraupaitė kaltę neigia ir tikina, kad įtarimai jai pateikti siekiant susidoroti per savivaldos rinkimus. Jos narystė Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) partijoje yra sustabdyta.

Gegužę Visagino savivaldybės taryba išrinko laikiną merę - šios pareigos buvo patikėtos su visuomeniniu rinkimų komitetu „Visaginas – tai mes“ į tarybą išrinktai Tamarai Gaivoronskajai.

Kovo mėnesį tiesioginiuose merų rinkimuose D.Štraupaitė surinko per 53 proc. balsų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų