REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žirmūnų dvylikaaukštyje kilęs gaisras parodė, kad daugiabučių, ypač senesnės statybos namuose, gyventojai savo turto apsauga linkę rūpintys patys: šiame Žirmūnų gatvės name „Lietuvos draudimas“ yra apdraudęs vos 8 butus iš 118 čia esančių. Viena draudėja jau pranešė bendrovei apie gaisro, penktadienio vakarą kilusio kaimynų bute, padarytus nuostolius – sprogusius nuo karščio langų stiklo paketus ir apdegusius jų rėmus. Savininkės patirtas nuostolis šiuo metu skaičiuojamas, jis gali siekti kelis tūkstančius eurų.

REKLAMA
REKLAMA

„Gaisras daugiabutyje – palyginti reta, bet finansiškai skaudžiausia nelaimė. Praėjusiais ir šiais metais esame atlyginę nuostolius dėl 150 gaisrų daugiabučiuose. Didžiausias iš jų – net 20 tūkstančių eurų – kai nuo gaisro užsidegė ir sprogo dujų katilas. Jei jūsų bute įsiplieskusi ugnis apgadins kaimynų turtą, nuostolius teks atlyginti ne tik dėl savo prarasto turto, bet ir kaimynams, – primena atstovė Audronė Vaitkevičiūtė. – Žirmūnuose kilusio gaisro priežastys dar tiriamos, tačiau jeigu jis kilo dėl gyventojo kaltės, ir šis gyventojas nebus apsidraudęs – tuomet kaltininkui teks atlyginti nuostolius iš savo kišenės.“

REKLAMA

Žiniasklaida rašė, kad Žirmūnų daugiabutyje gaisras įsiplieskė bute, kuriame gyveno galimai asocialūs asmenys. Ekspertės teigimu, tokiu atveju nukentėjusiesiems kaimynams, neturintiems draudimo, gauti kompensacijų dažniausiai neįmanoma. „Kai kaltininko turtinė padėtis neaiški, greičiausiai jis neturi pakankamai turto atlyginti nuostoliams, todėl galiausiai kaimynai turi skirti savas lėšas turtui atstatyti. Tokių atvejų Lietuvoje esame turėję ne vieną“, – aiškino A. Vaitkevičiūtė.

Vidutinė gaisro žala, draudėjų duomenimis, siekia 7500 eurų.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų