REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Bulgarijoje vykstantį Europos bokso čempionatą pergale pradėjo Londono olimpinių žaidynių prizininkas Evaldas Petrauskas. Svorio kategorijos iki 64 kg kovoje 23 metų Lietuvos boksininkas vienbalsiu teisėjų sprendimu 3:0 (30:27, 30:27, 29:28) nugalėjo Čekijai atstovaujantį Viktorą Agateljaną.

REKLAMA
REKLAMA

 

“Nekėlėme tikslo laimėti aiškia persvara. Svarbiausia - pajausti Europos čempionato ritmą ir persiorentuoti prie mėgėjų bokso, kuriame kovojama tris raundus, o ne aštuonis, kaip Evaldui teko kovoti pastaruoju metu profesionalų lygoje. Tikslą Evaldas įvykdė, esame patenkinti jo sportine forma”, - po kovos sakė treneris Vladimiras Bajevas.

REKLAMA

Europos čempionato ketvirtfinalyje E. Petrauskas trečiadienį kovos su Hovhannesu Bačkovu iš Armėnijos. Kelialapį į ketvirtfinalį armėnui garantavo pergalė 3:0 prieš Enocką Mwandilą Poulseną iš Danijos.

“Ketvirtfinalio kova - nepaprastai svarbi, nes jos laimėtojas užsitikrins ne tik Europos čempionato medalį, bet ir vietą pasaulio čempionate, kuriame bus kovojama dėl olimpinių kelialapių. Su armėnu Evaldas nėra kovojęs, jie abu panašaus stiliaus, armėnas yra 10 cm aukštesnis, tai nėra daug, nes Evaldas pripratęs kovoti prieš daug aukštesnius varžovus. Laukia labai svarbi ir atkakli kova”, - teigia V. Bajevas.

REKLAMA
REKLAMA

22 metų H. Bačkovas šiais metais dalyvavo Kaune vykusiame Algirdo Šociko vardo turnyre ir iškovojo bronzos medalį, prieš penkerius metus Dano Pozniako vardo turnyre Vilniuje jis tapo vicečempionu. H. Bačkovui tai jau trečias Europos čempionatas, jis taip pat dukart dalyvavo pasaulio čempionatuose. 2010 metais H. Bačkovas pasaulio jaunimo čempionate susitiko su Edgaru Skurdeliu ir pralaimėjo lietuviui 5:7.

Antradienį Europos čempionate dėl kelialapių į ketvirtfinalį kovos dar du lietuviai. Svorio kategorijoje iki 60 kg pirmą kovą laimėjęs E. Skurdelis susitiks su Adlanu Abdulrashidovu iš Rusijos, o Europos čempionate debiutuosiantis Eimantas Stanionis svorio kategorijoje iki 69 kg kovos su vengru Balaszu Bacskai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų