REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, per praėjusią savaitę, liepos 31–rugpjūčio 6 dienomis, šalyje žuvo 6 eismo dalyviai, tarp kurių 1 nepilnametis: 3 automobilių keleiviai, 2 automobilių vairuotojai, 1 pėsčiasis. Visi žuvusieji – vyrai, jų amžiaus vidurkis – 45-eri metai.

 Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, per praėjusią savaitę, liepos 31–rugpjūčio 6 dienomis, šalyje žuvo 6 eismo dalyviai, tarp kurių 1 nepilnametis: 3 automobilių keleiviai, 2 automobilių vairuotojai, 1 pėsčiasis. Visi žuvusieji – vyrai, jų amžiaus vidurkis – 45-eri metai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki rugpjūčio 6 dienos Lietuvos kelių policija užfiksavo 64 eismo įvykius, kuriuose nukentėjo žmonės. Deja, statistika rodo, jog įvyko tik viena nelaime mažiau nei paskutiniąją liepos savaitę. Sužeistų asmenų skaičius padidėjo nuo 79 iki 95, o nukentėjusių nepilnamečių – nuo 12 iki 21.

REKLAMA

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, užregistruota 4 eismo įvykiais mažiau, žmonių žuvo 1 daugiau, sužeista 12 daugiau.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 5 įvykiuose. Rugpjūčio 3-9 dienomis buvo sustabdyti ir į autoįvykius nepatekę, tačiau neblaivūs transporto priemones vairavę asmenys: dviems iš jų buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis ir net keturiems asmenims – vidutinis girtumo laipsnis.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais (iki rugpjūčio 7 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 117 žmonių, t. y. žuvo 33 (arba 22 proc.) mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Tarp žuvusiųjų – 8 nepilnamečiai (6 keleiviai, 1 pėsčiasis, 1 dviračio vairuotojas).

Vienas nelaimingai pasibaigusių kelio eismo įvykių Klaipėdoje atėmė neįgaliam vyrui gyvybę: namo kieme, atbuline eiga važiuodamas automobilis „VW LT 35“, vairuojamas 40 metų vyro, kliudė ėjusį su vaikštyne neįgalųjį 75 metų vyrą. Dėl daugybinių sužeidimų jis buvo paguldytas į uostamiesčio universitetinės ligoninės reanimaciją, kur kitos dienos naktį mirė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dažniausia eismo įvykių priežastis – girtumas ir greitis

Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Gintaras Aliksandravičius sako, kad tokio pobūdžio eismo įvykiai nenutinka dažnai, tačiau per metus pasitaiko bent keletas ir gana skaudžių nelaimių: „Turbūt daugelis pamena nelaimingai pasibaigusį įvykį, kai mama, vairuodama atbuline eiga, suvažinėjo savo vaiką. Ne veltui KET yra nuostata, kad vairuojant atbulomis būtina įsitikinti, ar netrukdoma kitiems eismo dalyviams. Kiekvienas vairuotojas turi būti itin atsargus ir pastabus. Bet kokiu atveju, iškilus konfliktui ar avarinei situacijai, matyt, bus apkaltintas vairuotojas, važiuojantis atgal.“

REKLAMA

Skaudžiausia saugaus eismo problema, įvardijama Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininko, yra girti vairuotojai: „Vairuotojų neblaivumas yra didžiausias blogis. Tačiau dabar gyvename amžiuje, kuriame technika sparčiai tobulinama, tad tikimės, kad į transporto priemones bus įdiegiamos inžinerinės naujovės, padėsiančios šią problemą spręsti.

Jei kalbame apie vasarą, daugelio nutinkančių autoįvykių priežastys yra transporto priemonių greitis ir manevravimas, nepraleidimas kitų transporto priemonių.“ 

Keletas iš rugpjūčio 3-9 dienomis Lietuvos kelių policijos užfiksuotų eismo įvykių:

Rugpjūčio 3-iąją prieš vidurdienį (11.50 val.) Kauno rajone, kelyje Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda, ties Netonių gyvenviete, Jurbarko kryptimi važiavęs automobilis „VW Passat“ nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Įvykio metu žuvo trys žmonės: 44 metų vairuotojas, 28 ir 48 metų keleiviai.

REKLAMA

Popietę (13.42 val.) Trakų rajone, Plaknos kaimo teritorijoje, kelyje Vilnius–Varėna–Gardinas, automobilis „Honda Civic“, vairuojamas neblaivaus 27 metų vilniečio, susidūrė su 26 metų vaikino vairuojamu automobiliu „VW Passat“. Įvykio metu nukentėjo abiejų automobilių vairuotojai ir trys jų keleiviai, kuriems 21-eri (jis neblaivus), 29-eri ir 32-eji metai. Visiems paskirtas ambulatorinis gydymas. „Hondos“ vairuotojui, pirminiais duomenimis, nustatytas vidutinis 2,24 promilės girtumas.

Tos pačios dienos vakare (19.15 val.) Mažeikių rajone, Tirkšlių seniūnijos Spurganų kaime, į pakelės medį kairiuoju šonu rėžėsi automobilis „Rover 420“, vairuojamas 19 metų šio rajono gyventojo. Įvykio metu žuvo nepilnametis: automobilio galinėje sėdynėje kairėje pusėje sėdėjęs 14 metų paauglys. Į ligoninę buvo nuvežti ir dar du nukentėję nepilnamečiai, 11 metų mergaitė ir 13-metis berniukas. Abiem nustatytas galvos smegenų sukrėtimas (išleisti gydytis į namus).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rugpjūčio 3 d. 19 val. 25 min. Kaune, Birutės g., automobilis „VW Passat“, kurį vairavo ne tarnybos metu neuniformuotas blaivus 20-metis Lietuvos Kariuomenės Kauno depo tarnybos auto remontininko jaunesnysis eilinis V. J., atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „Opel Astra“, kurį vairavo 26-erių metų moteris. Eismo įvykio metu nukentėjo automobilio „Opel Astra“ vairuotoja ir kartu važiavęs 25-erių metų vyras, kurie dėl kaklų patempimų gydomi ambulatoriškai.

Rugpjūčio 3 d. 17 val. Panevėžio r., Liūdynės k., Ramiojoje g., Vilniaus apskr. VPK Kriminalinės policijos tyrėjams bandant sulaikyti vogtą automobilį „Toyota RAV4“, jo vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti, trenkėsi į kieme stovėjusius automobilius bei pervažiavo koją ir sužalojo ranką vienam iš pareigūnų, kuris gydomas ambulatoriškai. 23-ejų metų įtariamasis uždarytas į areštinę.

REKLAMA

Rugpjūčio 4-osios ryte (apie 9.25 val.) Klaipėdoje, Šilutės plente, viename namo kieme, atbuline eiga važiuodamas automobilis „VW LT 35“, vairuojamas 40 metų vyro, kliudė ėjusį su vaikštyne neįgalųjį 75 metų vyrą. Dėl daugybinių sužeidimų jis buvo paguldytas į uostamiesčio universitetinės ligoninės reanimaciją, kur kitos dienos naktį mirė.

Popietę (13.07 val.) Raseinių rajone, Skirmantiškės kaime, kelyje Raseiniai–Baisogala, 45 metų vyro vairuojamas automobilis „Toyota Hilux“, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio automobilio „Renault Escape“ ir su juo susidūrė. Įvykio metu sužeistas pastarojo automobilio vairuotojas, 61 metų vyras, netrukus po nelaimės mirė Raseinių ligoninės Reanimacijos skyriuje. Kartu su juo važiavę 35-erių moteris ir 36-erių vyras dėl patirtų sužeidimų paguldyti į Kauno klinikas.

REKLAMA

Apie 18.00 val. Jurbarko rajone, Smalininkų miestelyje, Nemuno gatvėje, atbuline eiga į kelią važiavo automobilis „Audi A6“, vairuojamas 34 metų vyro. Tuo metu į automobilio galinę dalį atsitrenkė mopedas „Znen“. Nukentėjo šią transporto priemonę vairavusi 15 metų paauglė – ji dėl kūno sumušimų buvo nuvežta į Jurbarko ligoninę.

Tos pačios dienos vakare (prieš vienuoliktą) Varėnoje, Alytaus gatvėje, šalia „Dainų slėnio“, dviračių take, neapšviestame kelio ruože, susidūrė keturi dviračiais važiavę asmenys. Į ligoninę buvo pristatyti du nepilnamečiai. 17 metų vaikinas, patyręs dviejų šonkaulių lūžius ir kairės plaštakos daugybinius nubrozdinimus, paguldytas į ligoninę. Jo vienmetė mergina (dešinio kelio sumušimas, daugybiniai kūno nubrozdinimai), gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, išleista į namus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rugpjūčio 5-osios ryte (9.27 val.) Panevėžio rajone, Bernatonių kaime, į automobilį ,,Toyota Avensis“, vairuojamą blaivaus 20 metų vaikino, atsitrenkė dviračiu važiavęs 6 metų berniukas. Sužeidimus patyręs mažametis (galvos smegenų sutrenkimas, krūtinės ląstos sumušimas, dešinės rankos žaizda) paguldytas į Respublikinės Panevėžio ligoninės Vaikų reanimacijos skyrių. Vaikas, kaip reikalauja Kelių eismo taisyklės, nesegėjo saugos šalmo, nevilkėjo ryškiaspalvės liemenės su šviesą atspindinčiais elementais, dviratis nei priekyje, nei gale neturėjo atitinkamų žibintų.

REKLAMA

Vakare (20.38 val.) Kaišiadorių rajone, Žasliuose, kelyje Jonava–Žasliai–Kalnininiai Mijaugonys, automobilio „Renault Mégane“ vairuotojas, neblaivus 17 metų vaikinas, nepasirinko saugaus važiavimo greičio. Nesuvaldytas automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su važiavusiu motociklu „Suzuki GSX-R1000“. Įvykio metu sužeisti motociklą vairavęs 25 metų vaikinas ir automobilio 39 metų keleivis – abu nuvežti į Kauno klinikas. Nepilnamečiui automobilio „Renault“ vairuotojui nustatytas vidutinis 2,17 promilės girtumas.

REKLAMA

Rugpjūčio 6-ąją (prieš šeštą vakaro) Kupiškio rajone, Lanauskų kaimo teritorijoje, kelyje Kupiškis–Utena, automobilio „Nissan Terrano“ 61 metų vairuotoja nepraleido ją lenkusio motociklo „Suzuki“, kuris nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Įvykio metu sužeistas motociklą vairavęs 33 metų vyras paguldytas į Respublikinės Panevėžio ligoninės Traumatologijos skyrių. Kartu su juo važiavusi 32 metų moteris po gydytojų apžiūros išleista į namus.

Vakare (18.58 val.) Vilniuje, Ukmergės ir Geležinio Vilko gatvių sankryžoje, reguliuojamoje šviesoforu, 25 metų vaikino vairuojamas automobilis „Hyundai Elantra“, sukdamas į kairę, susidūrė su tiesiai važiavusiu automobiliu „Chevrolet Orlando“, kurį vairavo 33 metų Lenkijos Respublikos pilietė. Įvykio metu nukentėjo du pastarojo automobilio mažamečiai keleiviai, pusantrų metukų mergaitė ir 7-erių berniukas (gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, jie išleisti į namus).

REKLAMA
REKLAMA

Vakare (apie 19.11 val.) Klaipėdos rajone, Kretingalės miestelyje, Taikos ir Pavasario gatvių sankryžoje, automobilis „Citroën C8“, vairuojamas 57 metų vyro, kliudė į sankryžą iš dešinės pusės dviračiu įvažiavusią 8 metų mergaitę. Dėl patirtų sužeidimų (galvos, kūno daugybiniai sumušimai, dešinės kojos žaizda) ji paguldyta į ligoninės Traumatologijos skyrių.

Taip pat vakare (22.13 val.) Pagėgių savivaldybės Vilkyškių seniūnijoje, kelyje Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda, motociklu „BMW F650“ važiavo 25 metų vaikinas. Į važiuojamąją kelio dalį įbėgus lapei, vairuotojas, bandydamas išvengti susidūrimo, staigiai stabdė, dėl to motociklas tapo nevaldomas, virto ant kairiojo šono ir slydo apie tris metrus. Nesunkiai nukentėjo motociklo vairuotojas, jis važiavo vienas, buvo blaivus.

Rugpjūčio 7 d. apie 13 val. 15 min. Pagėgių sav., Gudų k., automobilis „VW Golf“, kurį vairavo 57-erių metų vyras, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Eismo įvykio metu žuvo 89-erių metų keleivė. Rugpjūčio 8 d. apie 21 val. 15 min. Kelmės r., kelio Bubiai - Ramučiai 13-ame km, automobilis „Citroen C4“, kurį vairavo 22-ejų metų mergina, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Eismo įvykio metu žuvo kartu važiavusi 29-erių metų moteris, o vairuotoja dėl sužalojimų paguldyta į ligoninę.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų