REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 JAV milijardierius Donaldas Trumpas, kuris siekia būti iškeltas respublikonų kandidatu varžytis dėl prezidento posto, penktadienį pareiškė neprisimenantis, kad būtų išvadinęs „kalėmis“, „nutukėlėmis“ ir „šlykštynėmis“ jį esą įžeidusias moteris, nors tokių epitetų apstu jo „Twitter“ žinutėse ir kituose viešuose komentaruose, išsakytuose per daugelį metų.

 JAV milijardierius Donaldas Trumpas, kuris siekia būti iškeltas respublikonų kandidatu varžytis dėl prezidento posto, penktadienį pareiškė neprisimenantis, kad būtų išvadinęs „kalėmis“, „nutukėlėmis“ ir „šlykštynėmis“ jį esą įžeidusias moteris, nors tokių epitetų apstu jo „Twitter“ žinutėse ir kituose viešuose komentaruose, išsakytuose per daugelį metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis klausimas atsidūrė dėmesio centre per pirmuosius respublikonų debatus, ruošiantis 2016 metų prezidento rinkimų kampanijai, kai televizijos „Fox News“ moderatorė Megyn Kelly paklausė D.Trumpo, ar jis vartoja tokią retoriką ir ar tokie žodžiai atspindi „temperamentą žmogaus, kurį turėtume išrinkti prezidentu“.

REKLAMA

D.Trumpas faktiškai ignoravo M.Kelly klausimą per debatus, bet penktadienį rūsčiai ją užsipuolė.

Paryčiais jis pasidalijo „Twitter“ žinute, kurioje M.Kelly buvo išvadinta „bimbo“ – lotynų amerikiečių žargono žodžiu, apibūdinančiu lengvo elgesio moterį. Vėliau ta žinutė buvo ištrinta, bet penktadienio vakarą D.Trumpas pavadino M.Kelly „lengvasvore“.

„Ji nėra labai kieta ir ne itin aštraus proto, – verslo magnatas sakė duodamas telefonu interviu televizijai CNN. – Nejaučiu jai pagarbos kaip žurnalistei.“

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie M.Kelly klausimus, užduotus per debatų laidą, D.Trumpas sakė: „Jai iš akių liejosi kraujas; kraujas liejosi iš jos visos.“

Anksčiau penktadienį duodamas interviu televizijai D.Trumpas reiškė abejones, ar jis kada nors yra pavartojęs žodžius, kuriuos M.Kelly jam priskyrė per debatų laidą.

„Žinot, kai kuriuose jos išsakytuose pareiškimuose apie moteris aš visiškai neatpažįstu savo žodžių“, – D.Trumpas sakė televizijos ABC laidai „Labas rytas, Amerika“.

„Mums reikės labai rimtai tuo pasidomėti“, – pridūrė jis.

D.Trumpas anksčiau jau ne kartą yra išsakęs įžeidimų žmonėms, kurie, jo nuomone, nesąžiningai su juo elgdavosi. Tą patį daryti jis ragina perkančius jo knygas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Daug metų sakiau, kad jeigu kas nors tave išdulkina, turi atsimokėti jiems tuo pačiu, – verslininkas rašo savo knygoje „Trampas: kaip tapti turtingu“ (Trump: How to Get Rich). – Kai kas nors tave įskaudina, turi persekioti juos kiek įmanoma nuožmiai ir aršiai.“

Jis taip pat ne kartą yra išsityčiojęs iš moterų ir jų išvaizdos.

2006 metais duotame interviu kalbėdamas apie vieną televizijos laidų vedėją, D.Trumpas pareiškė: „Rosie O'Donnell yra šlykšti. Noriu pasakyti – tiek vidum, tiek išore. Ji kalba kaip sunkvežimio vairuotoja.“

REKLAMA

'Pažiūrėčiau tiesiai į tą jos riebų bjaurų veidą ir pasakyčiau: „Rosie, tu atleista!“ – pridūrė jis.

Per debatus D.Trumpas pripažino vartojęs tokius epitetus, bet tik kalbėdamas apie R.O'Donnell.

Kai M.Kelly pareiškė, kad tokia D.Trumpo retorika būdavo susijusi ne vien su R.O'Donnell ir paklausė jo apie įžeidžiamų epitetų vartojimą „Twitter“ žinutėse, magnatas atšovė „neturintis laiko visiškam politiniam korektiškumui“.

Peržvelgus D.Trumpo raštus, televizijos interviu ir „Twitter“ žinutes, akivaizdu, kad jis jau seniai nevengia šiurkščios kalbos moterų, o kai kada ir vyrų atžvilgiu.

REKLAMA

Pernai paskelbtose „Twitter“ žinutėse D.Trumpas pareiškė, kad internetinio laikraščio „The Huffington Post“ redaktorė Arianna Huffington yra „šuo, kuris klaidinančiai apie mane komentuoja“, taip pat tvirtino, kad ji „bjauri tiek vidum, tiek išore!“

2012 metais rašydamas „Twitter“ apie dainininkę Bette Midler, verslininkas pastebėjo: „Bet kaskart, kai ji mane pamato, ji bučiuoja man užpakalį. Ji pasišlykštėtina.“

D.Trumpas taip pat yra atžariai atsiliepęs apie kai kuriuos vyrus.

„Mažasis @MacMilleri, dabar aš tau duosiu didelio vaikino pamoką apie bylas ir finansus. Tu nedėkingas šunie!“ – jis parašė 2013 metais, kai reperis Macas Milleris išleido dainą „Donald Trump“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per debatus M.Kelly taip pat priminė epizodą iš televizijos NBC rodyto D.Trumpo realybės šou „Mokinys: garsenybių kalvė“ (Celebrity Apprentice), kai verslininkas sužinojo, kad viena to konkurso dalyvė maldaudama atsiklaupė ant kelių.

„Turėjo būti gražus vaizdelis, kai tu atsiklaupei ant kelių“, – D.Trumpas pasakė tai merginai.

Minėtoje savo knygoje D.Trumpas pareiškė: „Visos „Mokinyje“ dalyvavusios moterys flirtavo su manimi – sąmoningai arba nesąmoningai. To galima tikėtis.“

Vis dėlto atrodo, jog pasitaikė atvejų, kai D.Trumpas suvokė žengęs per toli.

Balandį jis pasidalijo „Twitter“ žinute, kurią vėliau ištrynė: „Jeigu (buvusi JAV valstybės sekretorė ir pirmoji šalies ponia) Hillary Clinton neįstengia patenkinti savo vyro, kodėl ji galvoja sugebėsianti patenkinti Ameriką?“

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų