REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Malyje per viešbučio apsiaustį žuvo 12 žmonių

Tarp jų – du užsieniečiai

 

Penki užsieniečiai ir keli kiti įkaitai buvo išvaduoti praeitą naktį po to, kai pateko į ginkluotų užpuolikų rankas per ataką viename viešbutyje Malio centriniame regione, taip pat nusinešusią 12 žmonių, įskaitant dviejų užsieniečių, gyvybes, šeštadienio rytą pranešė kariuomenės šaltiniai.

REKLAMA
REKLAMA

 

Penki Malio kariai žuvo per operaciją, mėginant neutralizuoti užpuolikus, įsiveržusius į viešbutį „Byblos“ Sevarės mieste, kur dažnai apsistodavo Jungtinių Tautų taikdarių misijos darbuotojai.

REKLAMA

„Iš viso esama 12 žuvusiųjų", - armijos karininkas sakė AFP ir patikslino, kad tarp aukų yra penki „teroristai“, penki kariai ir du „baltieji“, kurių tapatybė tikslinama.

Kitas šaltinis nurodė,kad per apsiaustį žuvo trys įkaitai - Pietų Afrikos pilietis, rusas ir ukrainietis.

Vienas šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP, kad „keli įkaitai“ buvo išvaduoti Malio pajėgų, įskaitant kelis užsieniečius, nors nebuvo paskelbta, iš kurių šalių jie yra atvykę.

REKLAMA
REKLAMA

Sevarė, esanti už kelių kilometrų nuo regiono sostinės Mopčio, yra svarbus miestas prie pagrindinio kelio į šiaurinį dykumų regioną, užgrobtą islamo ekstremistų 2012 metais.

JT taikdarių misija Malyje (MINUSMA) informavo, kad „pranešimuose sakoma, jog per ataką žuvo vienas tarptautinio personalo, susijusio su MINUSMA, narys“.

Šaltiniai sakė AFP, kad prieš ataką viešbutyje buvo užsiregistravę trys Pietų Afrikos Respublikos, vienas Prancūzijos ir vienas Ukrainos pilietis. Tuo tarpu vienas rusų diplomatas nurodė, kad tarp įkaitų buvo Rusijos pilietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užpuolikai įsiveržė į viešbutį penktadienį apie 7 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku, pranešė vyriausybė.

Vienas iš užpuolikų buvo apsijuosęs sprogmenimis apkaišytu diržu, teigė vienas kariuomenės šaltinis.

Malio armija užbaigė tą apsiaustį šeštadienį paryčiais.

Karinė operacija „jau baigėsi, o viešbutis buvo išvalytas“, – sakė vienas kariuomenės šaltinių.

Vyriausybė penktadienį buvo pranešusi, kad iš iš toje operacijoje dalyvavusių karių „penki žuvo, o du buvo sužeisti“, taip nukauti du užpuolikai. Tačiau nebuvo aišku, ar į kariškių paskelbtą aukų skaičių patenka vienas MINUSMA personalo narys.

REKLAMA

Malio kariuomenė anksčiau sakė, kad žuvo bent aštuoni žmonės ir kad „trys lavonai guli priešais viešbutį šalia išdegusio mikroautobuso“.

Rusijos ambasados Malyje atstovas sakė naujienų agentūrai „RIA Novosti“, kad viešbutyje esantis rusas įkaitas yra oro bendrovės „UTAir“, bendradarbiaujančios su JT taikdarių misija, darbuotojas.

Tuo tarpu vienas ukrainietis įkaitas sugebėjo pabėgti iš viešbučio ir sakė, kad šioje atakoje dalyvauja iki penkių ginkluotų užpuolikų.

Ataka viešbutyje buvo jau trečias ginkluotas išpuolis Malyje per pastarąją savaitę. Šioje šalyje dar neatkurtas stabilumas, nors birželį buvo sudaryta svarbi taikos sutartis, turinti užbaigti jau ne vienus metus besitęsiančius neramumus ir priešpriešą tarp etninių bendruomenių.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų