REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

  Europos Komisija Lietuvoje praplėtė III afrikiniu kiaulių maru užkrėstą zoną - šioje zonoje taikomi griežčiausi reikalavimai ir negalima kiaulienos ir gyvų gyvūnų išvežti į kitas Europos Sąjungos valstybes.

REKLAMA
REKLAMA

„Praėjusią savaitę užregistravus AKM židinį naminių kiaulių ūkyje Jonavos rajone, Europos Komisija praplėtė III zoną – įtraukė naujas šio rajono savivaldybes: Upninkų, Ruklos, Dumsių, Užusalių, Kulvos, dalį Žeimių seniūnijos ir Jonavos miesto. Taip pat į III zoną pateko Kėdainių rajono Pelėdnagių seniūnija, Kauno rajono – Vandžiogalos, Lapių, Karmėlavos ir Neveronių seniūnijos, Kaišiadorių rajono – Palomenės, Pravieniškių ir dalis Rumšiškių seniūnijos“, - pranešime sakė Veterinarijos tarnybos Skubios veiklos skyriaus vedėjo pavaduotojas Paulius Bušauskas.

REKLAMA

Į III zoną šiuo metu Jonavos rajone patenka 143 ūkiai, kuriuose laikomos 11,4 tūkst. kiaulių. Šioje zonoje yra 2 stambūs kiaulių ūkiai, kuriuose laikomos 10,9 tūkst. kiaulių. Į II zoną patenka 4 stambūs ūkiai, kuriuose yra laikoma 42,6 tūkst. kiaulių. Kauno, Kėdainių ir Kaišiadorių rajonuose patenkančių į III zoną stambių kiaulių laikytojų nėra.

Jonavoje ūkyje serganti kiaulė aptikta praėjusią savaitę. Baimintasi, kad į III zoną pateks visi aplink esantys kiaulių kompleksai, kuriuose iš viso laikoma apie 40 tūkst. kiaulių.

Iš viso Lietuvoje nuo šių metų pradžios užregistruotos 61 vietos, kuriose rasti ar sumedžioti 74 sergantys šernai.

Latvijoje šiemet užregistruotos 332 vietos, kur rasti ar sumedžioti AKM užsikrėtę šernai, Estijoje – 198, Lenkijoje – 44.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų