REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Algirdo Butkevičiaus atostogos Šveicarijos kalnų mieste Cerma (nuotr. facebook.com)

Šią vasarą iš aukščiausiųjų šalies vadovų atostogų malonumais džiaugėsi tik premjeras Algirdas Butkevičius. Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė tikino, kad jų pareigybių atostogos nėra įteisintos.

7

Šią vasarą iš aukščiausiųjų šalies vadovų atostogų malonumais džiaugėsi tik premjeras Algirdas Butkevičius. Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė tikino, kad jų pareigybių atostogos nėra įteisintos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parlamento vadovė pabrėžia, kad laikotarpis tarp pavasario ir rudens sesijų nėra Seimo narių atostogų laikas.

REKLAMA

„Laisvu nuo sesijos metu Seimo nariai daugiau laiko gali skirti susitikimams apygardose su savo rinkėjais, dalyvauti įvairiuose renginiuose, kurių vasaros laikotarpyje tikrai yra daugybė. Taip pat šiuo laikotarpiu pagal atskirus grafikus vyks klausymai ir diskusijos su visuomeninėmis organizacijomis ir profsąjungomis, vieši teisės aktų svarstymai“, – teigė Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė.

Tuo tarpu prezidentė Dalia Grybauskaitė ne kartą yra pareiškusi, kad ji neatostogauja ir to nedarė nei šią, nei praėjusią kadenciją.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia, prezidentės spaudos tarnyba – atostogų nenumato ir Prezidento įstatymas. Tad šalies vadovės D. Grybauskaitės darbotvarkė vasarą išlieka intensyvi.

Premjeras A. Butkevičius pinigų atostogoms negaili

Ministras pirmininkas su šeima šią vasarą atostogas leido šalies pajūryje, Palangoje ir vieną savaitę užsienyje, Šveicarijos kalnų mieste Cerma. Viso A. Butkevičius šiais metais atostogavo 3 savaites.

2013 metais premjeras, kaip ir kiekvienais metais, atostogavo Lietuvos pajūryje, tačiau užsienyje per metus turėjo net tris atostogų keliones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji kelionė kovo pabaigoje buvo į Gran Kanariją, už kurią ministras pirmininkas sumokėjo 15 tūks. 212 litų. Antrą kartą tais pačiais metais A. Butkevičius keliavo rugpjūtį – į Koso salą Graikijoje. Ši kelionė kainavo 10 tūkst. 862 litus. Ir paskutinioji kartą atostogauti 2013-aisiais premjeras vyko gruodžio mėnesį – į Dubajų. Už ją Vyriausybės vadovas paklojo 21 tūkst. 488 litus.

Taigi, viso 2013 metų atostogoms premjeras A. Butkevičius su šeima išleido 47 tūkst. 562 litus.

2014 metais premjeras su žmona Janina Butkevičiene lankėsi Madeiros saloje. Šios kelionės metu Butkevičiai atšventė 34-erių metų vestuvių sukaktį. Išvyka jiems kainavo 3596 eurus.

REKLAMA

Kiek kainavo šių metų atostogos Šveicarijos kalnuose, kol kas neaišku, tai turėtų paaiškėti premjerui deklaravus šių metų pajamas ir išlaidas.

A. Butkevičiaus pirmtako atostogos keldavo ažiotažą

Socialdemokratų lyderis A. Butkevičius poilsiui mieliau renkasi užsienio šalis. Jo pirmatakas, buvęs konservatorių partijos pirmininkas Andrius Kubilius, beveik visas savo atostogas praleisdavo Lietuvoje su bendražygiais. 

A. Kubilius su dviviečiu dviračiu, su žmona užnugaryje, iškilmingai su bendrapartiečiais pajudėdavo nuo Seimo rūmų ir per kelias savaites apkeliaudavo po vieną ar kelis Lietuvos regionus. Ir tik dalį savo atostogų konservatorius praleisdavo vien tik su žmona.

Šviesaus atminimo Algirdas Brazauskas, būdamas premjeru taip pat mielai rinkdavosi užsienio šalis. Bene įžymiausios jo atostogos – kelionė į Egiptą. Lietuvos žurnalistams tuomet pirmą kartą oficialiai pavyko A. Brazauską užfiksuoti kartu su Kristina Butrimiene. Iškilus į viešumą šiam ilgamečiam slaptam romanui, A. Brazauskas ryžosi ją vesti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų