REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, šiandien pasisakė apie „Vilniaus prekybos“ akcininkų naudojamos mokesčių vengimo schemos. Pasak jos, tai yra iššūkis Vyriausybei.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, šiandien pasisakė apie „Vilniaus prekybos“ akcininkų naudojamos mokesčių vengimo schemos. Pasak jos, tai yra iššūkis Vyriausybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mastai šių mechanizmų atrodo dar labiau ištobulinti ir dar labiau naudojami. Tai iššūkis Vyriausybei, Finansų ministerijai ir, aišku, mūsų Valstybinei mokesčių inspekcijai. Turime parodyti gebėjimą kovoti su tokiu nesąžiningu verslu. Realiai tai yra valstybės apiplėšimas ir mūsų žmonių apiplėšimas“, - interviu LRT radijui sakė šalies vadovė.

REKLAMA

Jos teigimu, jai pačiai teko susidurti su „Vilniaus prekybos“ veikla, kai ji dirbo finansų ministre.

„Ši įmonių grupė nuo pat įsikūrimo buvo apgaubta įtarimų šešėlio dėl įvairių mokesčių vengimo modelių taikymo“, - teigė D.Grybauskaitė.

Jos teigimu, „Vilniaus prekybos“ akcininkai dabar aiškinasi tarpusavio santykius.

„Mums, ko gero, tas aiškinimasis suteikia tam tikrų žinių. Ir manau, kad Valstybinė mokesčių inspekcija turi atkreipti papildomą dėmesį į tai, kas šiuo metu yra viešoje erdvėje, o būtent į mokesčių vengimo schemas, apie kurias kalba vienas iš įmonės vadovų“, - sakė D.Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies vadovė neabejoja, kad tai nesąžiningo ir negarbingo verslo pavyzdžiai.

„Deja, reputacija išliko negraži. Dabar mes matome dar daugiau šešėlių, kurie iškilo virš šios grupės“, - sakė prezidentė.

Smulkusis „Vilniaus prekybos“ akcininkas Mindaugas Marcinkevičius teigia, kad jam pasitraukus iš „Akropolius“ valdančios įmonės vadovo pareigų prasidėjo pokyčiai pačioje grupėje – pradėjo kurtis dešimtys holdingų, kurie buvo skirti tam, kad realią veiklą vykdančios bendrovės būtų atribotos nuo grupės akcininkų. M.Marcinkevičius tikino, kad „Vilniaus prekybos“ grupėje buvo taikoma „ypač agresyvi“ mokesčių planavimo sistema.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalui delfi.lt grupės advokatė nurodė, kad įkuriant įmones Europos Sąjungos valstybėse - Kipre, Nyderlanduose, Liuksemburge, Lietuvoje visada buvo paliekami mokesčių mokėtojai – nuolatinės buveinės, todėl mokesčiai toliau buvo mokami Lietuvoje taip, tarsi reorganizacijų nė nebūtų buvę ir dėl to mokesčių našta negalėjo sumažėti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų