REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė pasisako prieš siūlymą ilginti našlaičių pensijų mokėjimą besimokantiems.

Vyriausybė pasisako prieš siūlymą ilginti našlaičių pensijų mokėjimą besimokantiems.

REKLAMA

Dabar tokios pensijos yra mokamos ne ilgiau kaip iki 24-erių, o socialdemokratai Edvardas Žakaris ir Valerijus Simulikas yra pateikę pataisą, kad jos būtų mokamos iki 25-erių.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės išvadoje sakoma, kad pagal Civilinį kodeksą tėvai, turintys galimybę, besimokančius vaikus privalo išlaikyti, kol jie yra ne vyresni negu 24 metų.

REKLAMA

„Šiuo metu specialiųjų teisės aktų, nustatančių socialinių garantijų teikimą besimokantiems našlaičiams, nuostatos dėl amžiaus, iki kurio šios garantijos teikiamos, kyla iš minėtosios Civilinio kodekso nuostatos. Pritarus Įstatymų projektų iniciatorių siūlymams plėsti našlaičiams teikiamų garantijų apimtis vienai specifinei išmokų gavėjų grupei – tik našlaičiams už mirusius tėvus, tėvus turintys besimokantys ar studijuojantys asmenys atsidurtų nelygiavertėje padėtyje“, - teigia išvadą rengusi Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu išvadoje atkreipiamas dėmesys, kad siūlomam pakeitimui įgyvendinti kasmet papildomai reikėtų apie 175,66 tūkst. eurų valstybės biudžeto ir apie 1 721 tūkst. eurų Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto lėšų.

„Manytina, kad valstybės socialinė parama turi būti skiriama asmenims, kuriems jos labiausiai reikia, ir atsižvelgiant į tai, ar asmuo išnaudoja visas kitas galimybes gauti pragyvenimui reikalingų lėšų. Todėl abejotina, ar imperatyviai įstatymo leidėjo plečiamas socialinės paramos gavėjų ratas iš esmės atitiktų pačią socialinės paramos paskirtį ir funkciją“, - teigiama Vyriausybės patvirtintoje išvadoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų