REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Baltijos šalyse veiklą pradeda naujas privataus kapitalo fondas „Livonia Partners Fund I“, planuojantis per penkerius metus į Lietuvos, Latvijos ir Estijos įmones investuoti ne mažiau kaip 70 mln. eurų.

 Baltijos šalyse veiklą pradeda naujas privataus kapitalo fondas „Livonia Partners Fund I“, planuojantis per penkerius metus į Lietuvos, Latvijos ir Estijos įmones investuoti ne mažiau kaip 70 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Fondas ketina investuoti į 8-12 augimo potencialą turinčių vidutinio dydžio Baltijos ir aplinkinių šalių įmonių akcinį kapitalą ir teikti mezanino paskolas. Ieškodami įmonių, pirmiausia orientuosimės į tuos sektorius, kuriuose mūsų fondo valdytojai yra sukaupę daugiausia patirties – verslo paslaugų, gamybos, finansų, energetikos, sveikatos priežiūros sektorius, tačiau vien tik jais neapsiribosime. Investuosime į stiprias, bent kelerius metus veikiančias bendroves, kurios yra lyderės savo srityje arba turi potencialą tokiomis tapti“, – fondo veiklą pristato jį valdančios įmonės „Livonia Partners“ vienas iš partnerių įkūrėjų Mindaugas Utkevičius.

REKLAMA

Fondas numato į vieną įmonę investuoti nuo 3 iki 15 mln. eurų. Investicijos trukmė – penkeri metai. Pasak M. Utkevičiaus, vien finansine investicija fondas neapsiribos: „Esame investuotojai, sukaupę daug patirties versle, todėl aktyviai dalyvaujame valdomų įmonių veikloje ir prisidedame savo turimomis žiniomis, patirtimi bei verslo kontaktais.“

Pagrindinis veiklą pardedančio fondo kapitalo šaltinis – instituciniai investuotojai, tarp kurių yra Europos investicijų fondo valdomas Baltijos inovacijų fondas, Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas, Baltijos šalių ir Skandinavijos pensijų fondai. Fondas yra užbaigęs pirmąjį lėšų pritraukimo etapą ir šiuo metu yra sukaupęs 70 mln. eurų sumą.

REKLAMA
REKLAMA

Komentuodamas naujojo nepriklausomo dalyvio įsiliejimą į Baltijos regiono kapitalo rinką, Lietuvos ūkio ministras Evaldas

Gustas akcentavo: „Rizikos kapitalo fondai padeda įmonėms išnaudoti naujas verslo finansavimo galimybes ir pritraukti plėtrai reikalingų lėšų. Novatoriškos įmonės kartu su investicijomis sėkmingai išnaudoja fondų valdytojų ilgametę patirtį ir ryšius bei kuria naujas darbo vietas. Todėl sveikiname naujų investuotojų atėjimą, nes tai dar vienas žingsnis stiprinant kapitalo rinkos ekosistemą Lietuvoje. Siekiame prisidėti prie šio plėtros proceso, todėl 2014–2020 m. laikotarpiu rizikos kapitalo priemonėms yra numatyta skirti 85,2 mln. eurų ES struktūrinių fondų ir grįžusių finansinių priemonių lėšų“.

Fondą „Livonia“ valdys nepriklausomas investicijų valdytojas, bendrovė „Livonia Partners“, kurios steigėjai yra keturi Lietuvos, Latvijos ir Estijos investavimo specialistai: Kristine Berzina iš Latvijos, Rainas Lõhmusas ir Kaido Veske iš Estijos bei lietuvis M. Utkevičius. Kartu sudėjus „Livonia Partners“ partneriai yra sukaupę daugiau nei 80 metų verslo Baltijos šalyse kūrimo ir valdymo bei daugiau nei 40 metų investavimo patirties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų