REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šimtą dienų dirbantys naujieji Vilniaus vadovai tarp svarbiausių, jų nuomone, nuveiktų darbų nurodo darželių ir mokyklų, įmonių valdymo pertvarkas, pastangas suvaldyti sostinės skolą.

 Šimtą dienų dirbantys naujieji Vilniaus vadovai tarp svarbiausių, jų nuomone, nuveiktų darbų nurodo darželių ir mokyklų, įmonių valdymo pertvarkas, pastangas suvaldyti sostinės skolą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Minėdamas šimtą dienų, kai pradėjo veikti nauja valdančioji koalicija, meras liberalas Remigijus Šimašius per spaudos konferenciją ketvirtadienį vienu svarbiausių valdančiųjų darbų įvardijo sprendžiamą darželių trūkumo klausimą.

REKLAMA

Už švietimo klausimus atsakingo vicemero konservatoriaus Valdo Benkunsko teigimu, savivaldybė pradėjo spręsti 7 tūkst. vietų trūkumą darželiuose.

Vilniaus valdžios atstovai nurodė, kad nuo rugsėjo 1-osios įsigalios kompensacijų už privačius darželius sistema, taip pat pradėti darbai įrengiant tris naujus savivaldybės darželius, paskelbti konkursai privatiems darželiams įsteigti savivaldybės patalpose, taip pat pradėti procesai dėl naujų privačių darželių statybos.

REKLAMA
REKLAMA

Meras taip pat akcentavo diegiamą naują įmonių valdymo modelį, deleguojant nepriklausomus valdybos narius, taip pat sudarant septynių ekspertų grupę įmonių turto valdymui.

„Tikimės, kad dar šiemet turėsime 60 proc. nepriklausomų valdybų narių, profesionalų valdybose“, - sakė jis.

R.Šimašius akcentavo, kad vienas pagrindinių valdančiųjų siekių išliks „nulinė tolerancija korupcijai“.

Anot jo, pradėtos tvarkyti pavojingiausios dviračių takų vietos, taip pat numatoma plėsti dviračių takus siekiant, kad jų tinklas būtų ne toliau nei 1 km nuo bet kurio Vilniaus gyventojo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot miesto valdžios, per šimtą dienų taip pat skatintos įvairios smulkaus verslo, socialinės iniciatyvos, mokyklų bendruomenėms leista apsispręsti dėl darbo laiko pradžios.

Jis pristatė planus, kad nuo rugpjūčio vidurio Vilniuje bus atidaryti penki naktinių autobusų maršrutai, kurie kursuos penktadieniais ir šeštadieniais ir esą nebus nuostolingi.

Vilniaus vadovas akcentavo ir tai, jog neliko biurokratinių procedūrų dėl leidimų dideliai daliai viešų renginių organizatorių. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad gyventojai nuo liepos pabaigos pradedami aptarnauti keturiomis kalbomis - lietuvių, anglų, rusų ir lenkų. Pradėta svarstyti globos namų pertvarka, kuri numato, jog 2020-aisiais neliktų globos namų, o tėvų globos netekę vaikai būtų auklėjami šeimose ir šeimynose.

REKLAMA

Tuo metu V.Benkunskas atkreipė dėmesį į pasirengimą nutraukti sutartį su Vilniaus energiją.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad per 4 tūkst. daugiabučių dar prižiūrimos daugiabučių administratorių, nes neturi bendrijų.

„Stengsimės aktyviai padėti steigti bendrijas, galbūt ir suteikdami finansinę pagalbą (...) Daugiabučių administratorių priežiūra bus visai kito lygio: darysime apklausas, kad vilniečiai matytų, kurie administratoriai dirba skaidriai“, - sakė vicemeras.

Anot V.Benkunsko, bendrijoms steigti numatyta apie 30 tūkst. eurų parama, ji gali būti skiriama teisinei pagalbai ir registracijos procedūrų išlaidoms.

REKLAMA

Savivaldybės vadovų duomenimis, Vilniaus savivaldybės skola sumažinta nuo 356,9 mln. iki 348,4 mln. eurų, t. y. 8.6 mln. eurų. Anot mero, to daugiausia pasiekta atsisakant nebūtinų išlaidų ir to esą bus laikomasi toliau. Taip pat meras atkreipė į būtinybę didinti Vilniui skiriamą gyventojų pajamų mokesčio dalį.

„Turime planą. Turiu pasakyti, kad tas planas nėra sumažinti dvigubai skolą per dvejus metus. Plano pavadinimas būtų toks „kreditoriai ir vėl pasitiki Vilniaus savivaldybė“, nes šiandien Vilnius skolinasi gerokai didesnėmis palūkanomis, nei valstybė (...) Taip pat nelogiška, kai vilniečiai sumoka daugiausia mokesčių ir jiems lieka mažiausiai iš visų savivaldybių“, - sakė jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų