REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Martynas Samuitis įsigijo „Škoda Fabia S2000“ (nuotr. Organizatorių)

„WELLMAN Rally Team” komandos sportininkai Martynas Samuitis ir Ramūnas Šaučikovas valdys daugkartinio Belgijos čempiono Freddy Loix automobilį – „Škoda Fabia S2000“.

4

„WELLMAN Rally Team” komandos sportininkai Martynas Samuitis ir Ramūnas Šaučikovas valdys daugkartinio Belgijos čempiono Freddy Loix automobilį – „Škoda Fabia S2000“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sportininkai Martynas Samuitis ir Ramūnas Šaučikovas lietuviškas ralio varžybas pratęs šiuo šlovingiausiu pastaraisiais metais Europoje automobiliu – „Škoda Fabia S2000“.

REKLAMA

Šis „S2000“ klasei priklausantis sportinis automobilis yra gamyklinės komandos „Škoda Motorsport“ kūrinys, kurio istorijoje pasiektų pergalių ir finišų gerokai daugiau nei pas kitus panašius automobilius. Būtent su tokia technika gamyklinė „Škoda“ komanda grįžo į ralį. Pirmą kartą šį komandos kūrinį, kaip koncepcinį automobilį buvo galima apžiūrėti 2007-ų metų Ženevos automobilių parodoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau oficialiu debiutu yra laikomi 2009-ieji metai, kai „Škoda Motorsport” pradėjo dalyvauti „Intercontinental Rally Challenge” lenktynių serijoje, vėliau pervadintoje Europos Ralio Čempionatu. Pirmais metais galutinėje įskaitoje likę antri, visais sekančiais metais Škodos atstovai dominavo šiame čempionate iki pat 2015 metų. Keitėsi tik įvairias prizines vietas užimantys vis kiti lenktynininkai – Andreas Mikkelsen, Jan Kopecky, Sepp Wiegand, Esapekka Lappi ir Juho Hanninen.

„Škoda Fabia S2000“ automobilių gamyba nutraukta pernai metais, „Škodai“ pradėjus vystyti dar tobulesnio „Škoda Fabia R5” automobilio projektą. „WELLMAN Rally Team“ komandos sportininkai įsigijo vieną paskutinių, 84 numeriu pažymėtą „S2000” lenktyninį automobilį, po kurio „Škoda Motorsport“ pagamino dar 10 tokios serijos automobilių. Lietuvių įsigytu „Škoda“ gamyklinės komandos automobiliu važiavo tik du lenktynininkai: vokietis Sepp Wiegand ir belgas Freddy Loix.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš metus, 2014 m. Martynas Samuitis ir Ramūnas Šaučikovas su šiuo savo būsimu pirkiniu susipažino „Auto 24 Estonia” ralyje, net neįtardami, kad po metų patys sėdės šio monstro viduje. Tąkart už „Škoda Fabia S2000“ vairo sėdėjo vokiečiai Sepp Wiegand ir Christian Frank. Bendroje Europos ralio čempionato įskaitoje tada vokiečių tandemas užėmė septintą vietą, o lietuviai M. Samuitis ir R. Šaučikovas, važiuodami, „Mitsubishi Lancer Evo X R4“, nuo jų atsiliko 5 pozicijomis.

Lietuvoje mes jau esame matę tokį automobilį – 2013–ais ir 2014–ais metais „Halls Winter Rally”. Tada Jaroslav Orsak ir Antonin Tlustak neaplenkė Martyno Samuičio, važiavusio su „Mitsubishi EVO X” ir Škoda Fabia S2000 potencialo lietuviškose trasose neatskleidė. J. Orsak buvo ketvirtas 2014–ais metais, o A. Tlustak – penktas ir dvyliktas atitinkamai 2013–ais ir 2014–ais metais.

REKLAMA

Pasak „WELLMAN Rally Team“ komandos lenktynininko Martyno Samuičio, naujam pirkiniui įsigyti duris atvėrė bendradarbiavimas su automobilių „Škoda“ gamintojų atstovais.

„Ši šiuolaikiškesnė, tarptautinėms varžyboms labiau tinkanti technika leis siekti užsibrėžtų asmeninių bei komandinių tikslų. Pirmasis jos pasirodymas bus „300 Lakes Rally“. Nekantraujame naująjį automobilį pristatyti Lietuvos automobilio sporto ir ralio gerbėjams“, – apie naująjį pirkinį komentavo Martynas Samuitis.

„WELLMAN Rally Team” – tai Lietuvos automobilių sporto meistrų, Lietuvos Čempionų, Martyno Samuičio ir Ramūno Šaučikovo projektas klasikiniame ralyje. Be šio projekto, sportininkai yra įkūrę automobilių sporto centrą „Martin Sport”, gamina, nuomoja ir aptarnauja sportinius automobilius, sėkmingai dalyvauja žiedinėse lenktynėse Lietuvoje ir Europoje, kuria renginius bei rinkodaros ir komunikacijos projektus.

Šiemet „WELLMAN Rally Team“ lenktynininkai dalyvavo „Halls Winter Rally”, kuriame iškovojo antrąją vietą, į priekį praleisdami tik Martyno Samsono ir Mindaugo Varžos ekipažą. „300 Lakes Rally“ sportininkams bus antrosios ralio varžybos, kuriose dalyvaus šiais metais. Praėjusiais metais pastarajame ralyje M. Samuičio ir jo šturmano R. Šaučikovo tandemas tarp lietuvių buvo pirmas, o bendroje ralio įskaitoje iškovojo antrąją vietą, atsilikdami 55 sekundėmis nuo ralio laimėtojų latvių J.Vorobjovs ir A.Mālnieks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų