REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2016 metais Vilniuje gali pradėti veikti modernus, daugiafunkcis 4 mln. eurų vertės sporto kompleksas, skirtas plaukimo, badmintono ir tinklinio mėgėjams bei profesionalams. Dėl šios iniciatyvos įgyvendinimo į Vilniaus miesto savivaldybę kreipėsi „Vichy“ vandens parkas, Lietuvos badmintono federacija bei Lietuvos tinklinio federacija.

2016 metais Vilniuje gali pradėti veikti modernus, daugiafunkcis 4 mln. eurų vertės sporto kompleksas, skirtas plaukimo, badmintono ir tinklinio mėgėjams bei profesionalams. Dėl šios iniciatyvos įgyvendinimo į Vilniaus miesto savivaldybę kreipėsi „Vichy“ vandens parkas, Lietuvos badmintono federacija bei Lietuvos tinklinio federacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po Lazdynų baseino uždarymo sostinėje juntamas baseinų trūkumas, ir savivaldybė planuoja į šios problemos sprendimą – baseino Fabijoniškėse, prie A. Kulviečio mokyklos statymą – investuoti 3 mln. eurų. Vandens parkas „Vichy“, palaikomas Lietuvos badmintono ir tinklinio federacijų, siūlo prisidėti dar 1 mln. eurų ir bendromis jėgomis plėtoti ambicingesnį projektą, kuris sukurtų modernią treniruočių bazę ne tik plaukimui, bet ir dar dviem sporto šakoms – badmintonui bei tinkliniui.

REKLAMA

„Ši idėja gimė išgirdus apie Vilniaus miesto savivaldybės ketinimus pastatyti net du baseinus, kurių vienam būtų galimai parinktas privatus operatorius. Matome galimybes visapusiškai prisidėti plėtojant didesnės apimties projektą, kurio dėka sostinėje būtų sukurtas modernus, daugiafunkcis sporto centras. Taip paskatintume ne tik sportininkų laimėjimus ir Lietuvos vardo garsinimą visame pasaulyje, bet prisidėtumėme prie aktyvaus miesto gyventojų laisvalaikio“, – sako įmonės „Vandens parkas“, valdančios „Vichy“ vandens parką, generalinė direktorė Ieva Šemberienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak I. Šemberienės, savivaldybei, pritraukusiai privatų investuotoją, už tuos pačius pinigus ne tik pavyktų sukurti gerokai daugiau vertės, tačiau nereikėtų skirti kasmetinių dotacijų. Tokiam kompleksui pradėjus veikti „Vichy“ vandens parkas jį visiškai išlaikytų, todėl dotacijų iš savivaldybės nebūtų prašoma. Planuojama, kad daugiafunkcis sporto centras, kuriame būtų 25 metrų baseinas su 6 takeliais, 12 badmintono ir 6 tinklinio aikštelės, iškiltų Ozo gatvėje, šalia „Vichy“ vandens parko. Šis kompleksas būtų po stogu, todėl sporto entuziastai ir profesionalai galėtų jame treniruotis ištisus metus. Jei projektui pritars Vilniaus miesto savivaldybė, centras duris atvers jau 2016 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Daugiafunkcio centro baseino bilietai nebūtų brangesni nei Lazdynų baseino. Be to, centre įrengta infrastruktūra geriausi ir perspektyviausi sportininkai naudotųsi visiškai nemokamai“, – teigia I. Šemberienė.

Vyriausiojo Lietuvos badmintono rinktinės trenerio Juozo Špelverio teigimu, valstybė ir savivaldybės nėra pajėgios pačios užtikrinti idealių sąlygų sportininkų ugdymui ir treniruotėms, tad norėtųsi daugiau aktyvumo remiant geras verslo iniciatyvas ir aktyviau įsileidžiant privačius operatorius.

„Mano treniruojami sportininkai ruošdamiesi varžyboms atiduoda visą save. Treniruotis jiems būtų gerokai lengviau, jei Vilniuje egzistuotų moderni, patogi badmintono bazė. Sveikintina, kad privatūs investuotojai, tokie kaip „Vichy“ vandens parkas, imasi iniciatyvos ir siekia prisidėti prie Lietuvos sportininkų ugdymo“, – teigia J. Špelveris, treniruojantis vieną perspektyviausių Lietuvos badmintono žaidėjų – Kęstutį Navicką, kuris birželio mėnesį Azerbaidžane vykusiose Europos žaidynėse pelnė bronzą. J. Špelveriui pritaria ir Lietuvos badmintono federacijos prezidentas Vilmantas Liorančas. „Sėkmė, talentas ir daug juodo darbo – toks yra kelias medalių link. Sėkmei ir talentui įtakos negalime turėti, o štai sportininkų treniruočių kokybę nesunku pagerinti sukūrus tinkamą infrastruktūrą. Neabejoju, kad modernus sporto kompleksas padėtų Lietuvos sportininkams profesionaliau pasirengti varžyboms ir pelnyti dar daugiau medalių“, – mano V. Liorančas.

REKLAMA

Vandens parko „Vichy“ iniciatyvai sukurti daugiafunkcį plaukimo, badmintono ir tinklinio sporto centrą, pritaria ir Lietuvos tinklinio federacijos viceprezidentas Paulius Mačiulevičius. Pasak jo, paplūdimio tinklinis Lietuvoje sparčiai populiarėja tiek tarp mėgėjų, tiek tarp profesionalų, kurie jau spėjo pelnyti tarptautinių laurų. Paplūdimio tinklinio duetas Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė, kaip ir Kęstutis Navickas, iš Europos žaidynių grįžo iškovojusios bronzos medalius.

„Didžiuojamės savo sportininkais ir norime juos paskatinti ne tik žodžiais, bet ir realiais veiksmais. Paplūdimio tinklinis yra sezoniškumo itin veikiama sporto šaka. Tam, kad būtų galima treniruotis ištisus metus nepriklausomai nuo oro sąlygų, reikalinga moderni treniruočių bazė po stogu“, – teigia P. Mačiulevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų