REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sebastianas Vettelis Vengrijoje finišavo pirmas ir iškovojo jau antrąją pergalę šiame sezone. „Ferrari“ komandos pilotas pripažįsta, jog ši pergalė jį dar labiau įpareigoja ir net kai jis pirmavo lenktynėse su solidžia persvara, nė sekundei negalėjo leisti sau atsipalaiduoti..., rašo f-1.lt

Sebastianas Vettelis Vengrijoje finišavo pirmas ir iškovojo jau antrąją pergalę šiame sezone. „Ferrari“ komandos pilotas pripažįsta, jog ši pergalė jį dar labiau įpareigoja ir net kai jis pirmavo lenktynėse su solidžia persvara, nė sekundei negalėjo leisti sau atsipalaiduoti..., rašo f-1.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Sebastianai, savo pergalę skyrėte Jules Bianchi atminimui. Ką jūs atsimenate apie jį?

- Aš nelabai gerai pažinojau jį, bet vienas prisiminimas visą gyvenimą išliks mano atmintyje. Japonijoje mes kartu bėgome trasa – aš atkreipiau dėmesį į tai, koks stiprus ir ištvermingas jis buvo. Visi, kas yra susipažinęs su Suzukos trasa, žino, kaip ten dera kalniukai su nuokalnėmis – Jules bėgo labai greitai ir atidavė daug jėgų. Jis paliko man stipraus žmogaus įspūdį.

REKLAMA

- Šį savaitgalį sezonas persirito į antrąją pusę. Kaip vertinate pirmuosius mėnesius, praleistus „Ferrari“ komandoje?

- Vienu žodžiu – viskas fenomenalu. Pradžia buvo stulbinama – jau pirmosiose lenktynėse „Ferrari“ sudėtyje aš užlipau ant podiumo, o antrąsias laimėjau – ar gali būti kas nors geriau? Po to dar keletą kartų aš finišavau prizinėse vietose. Dabar gi – antroji pergalė prieš vasaros atostogas. Dabar jau galima atsipalaiduoti ir išvažiuoti atostogų, tačiau mes ilgai atsiminsime šią sėkmę.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš sezono pradžią mes žinojome, kad vieną komandą bus labai sunku aplenkti, bet mes sugebėjome tai padaryti ne tik Malaizijoje, bet dar ir Vengrijoje. Pasąmonėje mes dar ilgai tai jausime – visa situacija atrodo pakankamai perspektyvi. Mūsų laukia labai ryški ateitis.

- Bet prieš šį etapą „Ferrari“ buvo savotiškoje krizėje?

- Apie kokią krizę jūs kalbate?

- Negi prieš Vengrijos etapą jūsų komanda nejudėjo neteisinga kryptimi?

- Kas tai pasakė? Jūs turite naudotis atvejais, kai jus lydi sėkmė. Anksčiau mes esame ne kartą matę sezonų, kai čempionatus laimėdavo atsitiktinumų dėka. Tačiau dabar tai prisimindami, visi taria čempionų vardus, o ne prisimena atsitiktinumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aš manau, kad viskam, kas mūsų sporte įvyksta, yra savos priežastys. Kažkas kitas gali priimti tokį sprendimą, kokį priėmėme mes, pavyzdžiui, Silverstoune. Bet tai buvo mūsų sprendimas. Kaip jau esu sakęs, jūs turite būti visada pasiruošęs išnaudoti savo šansą. Taip, jei pažiūrėsime gryną maksimalų greitį, mes gal ir nebuvome greičiausi, bet yra rezultatas, kuris panaikina bet kokias spėliones.

Aš esu įsitikinęs, jog „Ferrari“ iš visų F-1 komandų pasiekė didžiausios pažangos šį sezoną. Kodėl sunku kitiems tai suprasti? Aš nebuvau su šia komanda praėjusiais metais, tačiau Kimis sako, kad šių metų bolidas yra kur kas geresnis. O ir su jėgos agregatu „Ferrari“ irgi žengė didžiausią žingsnį į priekį – taigi prieš mus visur dega žalios šviesos.

REKLAMA

- Kaip jums susiklostė savaitgalis Vengrijoje?

- Penktadienio negali pavadinti gera diena. Buvo su ar net trys faktoriai, kurie mus lėtino – K. Raikkonenas turėjo problemų su priekiniu sparnu. Aš irgi turėjau problemų, tačiau mes žinojome, jog turime galimybę gerai pasirodyti per kvalifikaciją ir per lenktynes ir mes tai padarėme. Trečia startinė pozicija po nesėkmingo penktadienio – nėra jau taip blogai. Kuomet pas mūsų nuolatinius varžovus iškilo problemų starte ir aš išsiveržiau į lyderius, pagalvojau – o kodėl gi čia nelaimėjus? Nusibodo, jog per lenktynes prieš mūsų nosis važiuoja tie patys bolidai ir aš pagalvojau – o kodėl nepakeitus situacijos?

REKLAMA

- Net ir labai sėkmingais metais jums nepavykdavo nugalėti šioje trasoje. Kiek malonu yra laimėti Vengrijos GP? Ir turint galvoje nesėkmingą „Mercedes“ startą Silverstoune, ar jūs galvojote, jog „sidabrinės strėlės“ čia vėl turės starto problemų?

- Atsakau pagal eilę. Taip, labai džiugu, kad po Vengrijos galiu uždėti dar vieną paukščiuką ties mano pergalėmis, kuri yra jau 41-a karjeroje. Ypač turint galvoje tai, kad ši pergalė daugeliui buvo tikru siurprizu. Aš pastebėjau, kad sirgaliai jau priprato, jog aš finišuoju trečias, o dabar aš buvau pirmas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar aš tikėjausi pasinaudoti varžovų klaidomis? Tuo negalima niekada pasikliauti, ypač jei kalba eina apie „Mercedes“ komandą. Su jais tai itin retai suveikia. Geriausiais scenarijus būtų finišo liniją kirsti pirmam, nors tai lengva pasakyti, bet labai sunku padaryti. Patikėkite, Budapešte man nė vienos sekundės nebuvo lengva, ypač o restarto lenktynių pabaigoje...

Daugiau naujienų skaitykite F-1.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų