REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seksualinių mažumų atstovai ketvirtadienį išsakė apgailestavimą dėl Lietuvos lenkų organizacijų sąskrydyje nešiotų homofobiškų marškinėlių su užrašu „Vilnius ant dviračių be pedalų“ („Wilno na rowerach bez pedałów“).

Seksualinių mažumų atstovai ketvirtadienį išsakė apgailestavimą dėl Lietuvos lenkų organizacijų sąskrydyje nešiotų homofobiškų marškinėlių su užrašu „Vilnius ant dviračių be pedalų“ („Wilno na rowerach bez pedałów“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko sakė, kad epitetas „pedalas“ yra įžeidžiantis LGBT bendruomenės - lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų - atžvilgiu.

REKLAMA

„Apgailestaujame, jog tokia leksika yra vartojama viešuose renginiuose, prie kurių organizavimo prisideda ir iš Lietuvos biudžeto finansuojamos politinės partijos“, - BNS sakė V.Simonko.

Jis sakė tikintis, kad homofobiški tam tikrų struktūrų bei organizacijų pareiškimai neatspindi bendros lenkų kilmės piliečių Lietuvoje pozicijos.

Marškinėliai su minėtu užrašu nešioti liepos 11-12 dienomis vykusiame politinės partijos - Lietuvos lenkų rinkimų akcijos - ir su ja glaudžiai susijusios Lietuvos lenkų sąjungos sąskrydyje. Nuotraukos, kuriose sąskrydžio dalyviai dėvi vienodus marškinėlius su tokiais užrašais, skelbiamos ir LLRA interneto svetainėje.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus savivaldybė pareiškė, kad teisininkai aiškinasi dėl Vilniaus prekės ženklo dalies pavartojimo ant marškinėlių be jos žinios.

„Savivaldybė netoleruoja ir netoleruos bet kokios diskriminacijos tautybės, rasės, religijos ir lyties pagrindu. Viešųjų ryšių skyrius su Teisės departamento specialistų pagalba šiuo metu jau aiškinasi šį atvejį. Laukiama teisininkų išvadų dėl ženklo naudojimo viešoje erdvėje“, - BNS teigė savivaldybės atstovė Neringa Kolkaitė.

Ji atkreipė dėmesį, kad tarp oficialių Vilniaus prekės ženklų nėra nėra nė vieno su lenkišku Vilniaus miesto pavadinimu „Wilno“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai saviveiklinis, iš atskirų Vilniaus prekės ženklo dalių „sumontuotas“ variantas“, - teigė ji.

LLRA lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis tikino, kad užrašas nėra įžeidimas homoseksualių asmenų atžvilgiu.

„Kiekvienas žmogus laisvas, nešioja marškinius, kokius jam reikia. Aš manau, kad mes neturime lygioje vietoje ieškoti problemų. Šitie laikai praėjo, kai žmonės nešiojo vienodus rūbus (...). Jei kas nori prisikabinti, jų teisė, bet manau, kad čia ne ta tema. Mes esame tolerantiški kaip Lietuvos piliečiai, visi apie tai žino“, - sakė europarlamentaras.

REKLAMA

Jis atsisakė atsakyti į klausmą, ar marškinėlius užsakė Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

„Žmonės visi laisvi, šita tema dirbtinai išpūsta. Buvo apie 2 tūkst. žmonių. Jei kažkas neturi ką veikti, vaikšto po sąskrydį, skaito užrašus ant marškinėlių, tai nerimta“, - sakė LLRA vadovas. „Man net neįdomu, buvo 2 tūkst. žmonių, tai ne karinis sąskrydis, kad viską reikėtų kontroliuoti. Žmonės laisvi atvažiavo ilsėtis ir nereikia sensacijų ieškoti“, - darkart perklaustas, ar marškinėliai buvo pagaminti LLRA užsakymu, atsakė europarlamentaras.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų