REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis trečiadienį griežtai atsikirto jį nekompetencija dėl Europos Sąjungos (ES) migrantų krizės sprendimo apkaltinusiai Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei.

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis trečiadienį griežtai atsikirto jį nekompetencija dėl Europos Sąjungos (ES) migrantų krizės sprendimo apkaltinusiai Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komentuodamas parlamento vadovės priekaištus, ministras pareiškė, jog jai reikia apsaugos nuo žmones juokinančio kalbėjimo, ir paragino ją pasinaudoti paieškos sistema „google“.

REKLAMA

L.Graužinienė trečiadienio rytą sakė negirdėjusi, kad S.Skvernelis keltų klausimą, jog problemos dėl migracijos būtų sprendžiamas migrantų kilmės šalyse.

„Tai, kad mes skirstysimės kiekvieną kartą pabėgėlius ir dalinsimės, problemos neišspręsime. Todėl ministras ministrų pasitarime turėtų aštriau kelti kitus klausimus, o to negirdėjau (...). Ministro pasakymas, kad jis ar jo žmonės važiuos į Italiją ir tuos žmones rūšiuos: šitą imsiu, šito ne – tikrai skamba nekompetentingai. Ne taip turi būti sprendžiami klausimai“, - Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA

S.Skvernelis pabrėžė, jog jis ne kartą viešai kalbėjo, kad dabar skirstomi pabėgėliai „yra tik gaisro gesinimas“ bei kad būtina imtis kitų, efektyvesnių problemos sprendimo priemonių - stiprinti išorinę sienų apsaugą Graikijoje ir Italijoje, stiprinti pabėgėlių grąžinimo politiką, efektyviau kovoti su organizuotomis gaujomis.

„Išlindo pilypas iš kanapių: matyt, Seimo pirmininkė neskaito nei laikraščių, nei portalų, nežiūri televizijos ir neklauso radijo. Jei Seimo pirmininkė neskaito šios informacijos, gal bent „google“ jai padėtų?“, - pareiškė S.Skvernelis. Jo komentarą BNS perdavė atstovas spaudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S.Skvernelis taip pat patikino, kad derybose buvo pasiekta, jog pabėgėlių atrankos procese, prieglobsčio prašymų nagrinėjime dalyvautų Lietuvos ryšių karininkai, ir Lietuvai tai leis įsitikinti, kad konkretūs Lietuvos priimami asmenys „nekelia grėsmės nacionaliniam saugumui“.

„Galbūt daugiau asmens sargybinių, kurių Seimo pirmininkė pageidauja, apsaugos ją ne tik nuo tikrų pavojų, bet ir nuo kalbėjimo, kuris juokina žmones?“, - pareiškė S.Skvernelis.

L.Graužinienės priekaištus, jog ministerija neruošia Lietuvos visuomenės pabėgėlių integracijai, jis pasiūlė „adresuoti savo partijos kolegei, gerbiamai socialinės apsaugos ir darbo ministrei Algimantai Pabedinskienei“, kurios funkcijos ir yra ruošti visuomenę. Anot S.Skvernelio, Vidaus reikalų ministerija veikia tik „savo kompetencijos ribose, kiek tai susiję su savivaldybėmis“.

REKLAMA

L.Graužinienė yra Darbo partijos narė, nepartinį buvusį policijos vadovą S.Skvernelį į ministro pareigas delegavo „Tvarkos ir teisingumo“ partija.

Per vidaus reikalų ministrų susitikimą Briuselyje pirmadienį sutarta, kad Lietuva per dvejus metus priims 325 pabėgėlius. ES šalys pabėgėlius nusprendė pasidalyti, kad palengvintų Italijai ir Graikijai tenkančią naštą. Dėl šio žingsnio apsispręsta po to, kai Viduržemio jūroje žuvo šimtai žmonių iš Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų, bandžiusių pasiekti Europą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų