REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jonavos rajono apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla dėl Jonavos gyventojo, Lietuvos kariuomenės seržanto S.M., kuris įtariamas švaistęsis ginklu.

Jonavos rajono apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla dėl Jonavos gyventojo, Lietuvos kariuomenės seržanto S.M., kuris įtariamas švaistęsis ginklu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Lietuvos kariuomenėje tarnavęs Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centras instruktorius vyresnysis seržantas 39 metų S.M. birželio 21-osios vidurnaktį automobiliu „Land Rover“ privažiavo prie Jonavos centrinėje dalyje esančioje aikštelėje stovėjusio automobilio BMW ir pareikalavo, kad lauke stovėję šio automobilio keleiviai sudėtų rankas ant automobilio.

REKLAMA

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, keturi nukentėję asmenys nepakluso S.M. liepimui ir paprašė, kad vyras prisistatytų, tačiau įtariamasis, nepanoręs to padaryti, išsitraukė šaunamąjį ginklą ir pradėjo juo grasinti.

Jaunuoliai, įbauginti pademonstruotu pistoletu, pakluso įžūliam visureigio vairuotojui – ant vieno iš jaunuolių priklausančio automobilio BMW sudėjo visus turimus daiktus, pateikė patikrinimui automobilio dokumentus, leidosi, kad M.S. atliktų jų kišenių apžiūrą.

REKLAMA
REKLAMA

Po kelių valandų Jonavos rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus pareigūnai dokumentų patikrinimui sustabdė to paties S.M. vairuojamą automobilį „Land Rover“.

Tačiau vairuotojas nė neketino pateikti dokumentų - jonaviškis į pareigūno galvos sritį nukreipė užtaisytą šaunamąjį ginklą. Vyras priešinosi pareigūnams nepaleisdamas iš rankų ginklo ir grasindamas. Sulaikytas visureigio vairuotojas priešinosi pareigūnų reikalavimui patikrinti, ar vyras yra blaivus, ar nevartojęs psichotropinių medžiagų. Atlikus S.M. kraujo tyrimą buvo rasta 2,31 promilės alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S.M. buvo uždarytas į areštinę, tuo metu jis buvo ne tarnyboje. Apžiūrint jo turėtą ginklą, nustatyta, kad vienas „Luger“ šovinys buvo spynos lizde ir paruoštas šauti. Dėtuvėje buvo 15 šovinių ir vienas šovinys rastas ant priekinio keleivio pusės kilimėlio.

Ikiteisminio tyrimo metu Jonavos gyventojui S.M. buvo paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, paimti dokumentai. Karys kol kas nėra atleistas iš tarnybos.

„Kol nėra įsiteisėjusio teismo sprendimo, jis yra nušalintas nuo pareigų“, - BNS sakė Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadovybės viešųjų ryšių karininkas vyresnysis leitenantas Andrius Dilda.

Baudžiamasis kodeksas už kariui inkriminuotas nusikalstamas veikas numato bausmę – viešuosius darbus, baudą iki 18 830 eurų, laisvės apribojimą iki 2 metų ar laisvės atėmimą iki 3 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų