REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas jaunas musulmonas ketvirtadienį iš Kalašnikovo automato apšaudė du JAV kariuomenės centrus Tenesio valstijoje ir nužudė keturis jūrų pėstininkus per ataką, kurį tyrėjai laiko „vidaus terorizmo“ aktu.

Vienas jaunas musulmonas ketvirtadienį iš Kalašnikovo automato apšaudė du JAV kariuomenės centrus Tenesio valstijoje ir nužudė keturis jūrų pėstininkus per ataką, kurį tyrėjai laiko „vidaus terorizmo“ aktu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užpuolikas, kurį Federalinis tyrimų biuras (FTB) įvardijo kaip 24 metų Mohammodą Youssufą Abdulazeezą, buvo nukautas per susišaudymą su policija. Dar trys žmonės buvo sužeisti: policininkas, Jūrų pėstininkų korpuso verbavimo pareigūnas ir vienas karinių jūrų pajėgų jūreivis.

REKLAMA

Šis incidentas atgaivino prisiminimus apie kitas pražūtingas šaudynes JAV kariniuose objektuose, įskaitant 2009 metų siautėjimą Fort Hudo bazėje, nusinešusį 13 žmonių gyvybių, ir 2013-ųjų ataką karinių jūrų pajėgų centre Vašingtone, per kurią žuvo 12 žmonių.

Šalyje taip pat nuogąstaujama dėl vadinamųjų „vienišų vilkų“ atakų, nors ketvirtadienį įvykdyto išpuolio motyvai kol kas neaiškūs.

JAV prezidentas Barackas Obama sakė, kad šios šaudynės yra „daužančios širdį“, ir prašė amerikiečių melstis už aukų artimuosius.

REKLAMA
REKLAMA

„Nesuvokiama matyti tai, kas įvyko ir kaip buvo pasielgta su žmonėmis, kurie išdidžiai tarnauja mūsų šaliai“, – sakė Čatanugos miesto meras Andy Berke'as, girdamas greitą teisėsaugos reakciją, veikiausiai leidusią išvengti didesnio aukų skaičiaus.

„Ši diena yra košmaras Čatanugos miestui“, – pridūrė meras.

JAV federalinis prokuroras Billas Killianas sakė, kad šios šaudynės laikomos „vidaus terorizmo aktu“.

„Žvelgiame visomis įmanomomis kryptimis – ar tai buvo terorizmas, ar jis buvo vidaus, ar tarptautinis, taip pat ar tai tebuvo paprastas nusikalstamas veiksmas“, – sakė FTB specialusis agentas Edas Reinholdas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

FTB vėliau pareiškė, kad „kol kas per anksti spėlioti dėl šaulio motyvų“.

JAV generalinė prokurorė Loretta Lynch (Loreta Linč) nurodė, kad FTB vadovaus „šio šlykštaus išpuolio prieš mūsų kariuomenės narius nacionalinio saugumo tyrimui“.

„Įprasta Čatanugos šeima“

Musulmonas M.Y.Abdulazeezas gyveno viename žaliuojančiame Čatanugos priemiestyje. JAV žiniasklaida nurodė, kad jis buvo natūralizuotas Amerikos pilietis, gimęs Kuveite.

Jis buvo baigęs inžinerijos studijas Tenesio universitete Čatanugoje (UTC).

„Liūdna, bet atrodo, kad šaulys buvo 2012-ųjų UTC absolventas. Mūsų mintys su tais, kurie buvo paveikti šiandieninės tragedijos“, – rašoma universiteto „Twitter“ žinutėje.

REKLAMA

Viena moteris, kuri mokėsi Red Banko vidurinėje mokykloje kartu su M.Y.Abdulazeezu, sakė, kad jis buvo ramus ir pelnęs daugelio simpatijas.

„Jis buvo draugiškas, sąmojingas, malonus, – Kagan Vagner pasakojo laikraščiui „Chattanooga Times Free Press“. – Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad tai (galėjo padaryti) jis.“

„Jie buvo įprasta Čatanugos šeima“, – pridūrė K.Wagner.

Jūros pėstininkų korpusas patvirtino, kad keturi žmonės žuvo per incidentą, įvykusį prieš pietus JAV Karinių jūrų pajėgų ir Jūrų pėstininkų korpuso rezervo centre. Maždaug 40 minučių anksčiau užpuolikas apšaudė vieną verbavimo centrą, esantį už kelių kilometrų nuo tos karinės bazės.

REKLAMA

A.Berke'as, cituodamas į tą incidentą reagavusių pareigūnų žodžius, sakė, kad „padėtis buvo šiurpi ir įtempta – aplink juos švilpė kulkos“.

Erica Wright (Eika Rait) pasakojo, kad ji matė, kaip buvo apšaudytas verbavimo centras per vienos šalimais esančios kirpyklos langą.

„Išgirdom pokštelėjimą, labai garsų pokštelėjimą. Taigi, priėjom prie durų pažiūrėti, kas vyksta, – ji sakė televizijai CNN. – Pamatėm vaikiną sidabriniame „Mustang“, pliekiantį į karinio laivyno verbavimo centrą.“

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų