REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žuvusiųjų numušto Malaizijos „Boeing“ keleivių giminės iš Igorio Strelkovo (Girkino) pareikalavo kompensacijos, praneša „The Telegraph“. Rusijos prezidentas išreiškė nepasitenkinimą viešinama tyrimo ataskaitos informacija.

Žuvusiųjų numušto Malaizijos „Boeing“ keleivių giminės iš Igorio Strelkovo (Girkino) pareikalavo kompensacijos, praneša „The Telegraph“. Rusijos prezidentas išreiškė nepasitenkinimą viešinama tyrimo ataskaitos informacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ieškinys pateiktas Čikagoje, ieškovai – aštuoniolikos numušto virš Donbaso lėktuvo keleivių šeimos. Dokumente nurodoma, kad lėktuvą numušė smogikai, kuriems tuo metu vadovavo I. Strelkovas, ir tikinama, kad „veikė jis su Kremliaus palaiminimu“.

REKLAMA

Aukų giminės nori gauti 900 mln. dolerių kompensaciją. Jų advokatas aiškina, kad pagrindinis proceso tikslas – „gauti atsakymus iš I. Girkino ir spaudimas Rusijai, priverčiant ją bendradarbiauti su tarptautiniu tribunolu“.

Kartu su šiuo ieškiniu yra pateiktas ir dar vienas – šį sykį bendrovei „Malaysia Airlines“. Vieno iš žuvusiųjų žmona tvirtina, kad bendrovė nepasirinko, kaip kitos bendrovės, saugaus maršruto.

Primename, kad penkios šalys, pagrindinės tyrimo dalyvės (Malaizija, Nyderlandai, Ukraina, Belgija ir Australija) viešai pateikė siūlymą steigti JT tribunolą kaltiesiems nustatyti ir nubausti. Šiandien Malaizija jau pateikė tam reikalingus dokumentus. Rusija šią naujieną sutiko aršiai prieštaraudama.

REKLAMA
REKLAMA

Nyderlandų tyrimas dėl MH17 lainerio katastrofos gali tapti pagrindu kaltinimams dėl nužudymo ir karo nusikaltimų

Nyderlandų vykdomas oro bendrovės „Malaysian Airlines“ reiso MH17 lainerio katastrofos Rytų Ukrainoje baudžiamasis tyrimas gali tapti pagrindu iškelti kaltinimams dėl masinės žmogžudystės ir karo nusikaltimų, nurodė olandų Generalinė prokuratūra.

Olandų tyrėjai nesitikėjo tiek toli pasistūmėti šiame procese, prokuratūros atstovas Wimas de Bruinas (Vimas de Breinas) duodamas interviu, kurį ketvirtadienį paskelbė Britanijos dienraštis „The Daily Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, tikėtina, kad bus iškelti kaltinimai dėl žmogžudystės, taip pat galbūt dėl karo nusikaltimų.

W.de Bruinas pridūrė, kad olandų prokurorai atlieka tyrimą pagal tarptautinius standartus, o katastrofos techninių aspektų tyrimą prižiūri Nyderlandų saugumo taryba.

Galutinė saugumo tarybos ataskaita turėtų būti paskelbta šių metų spalio pirmoje pusėje, o baudžiamasis tyrimas turėtų būti baigtas iki šių metų pabaigos.

Vladimiras Putinas piktinasi viešinama informacija

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė Nyderlandų premjerui Markui Rutte, kad pastangos įkurti tarptautinį tribunolą, kuris rūpintųsi oro bendrovės „Malaysian Airlines“ reiso MH17 lėktuvo katastrofa Rytų Ukrainoje kaltininkų patraukimu atsakomybėn, neduotų pageidaujamų rezultatų.

REKLAMA

„V.Putinas nuodugniai išaiškino Rusijos poziciją dėl kai kurių šalių, įskaitant Nyderlandus, nesavalaikės ir priešingų rezultatų galinčios duoti iniciatyvos įkurti tarptautinį tribunolą, kuris vykdytų asmenų, atsakingų už Malaizijos lainerio sunaikinimą, baudžiamąjį persekiojimą “, – sakoma Kremliaus pranešime, paskelbtame po V.Putino ir M.Rutte pokalbio telefonu. Taip pat Rusijos prezidentas išreiškė nepasitenkinimą viešinama ataskaitos informacija.

Pranešime sakoma, kad tas pokalbis įvyko Olandijos iniciatyva.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų