REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Čempionų lygos atranka: „Malmo“ - „Žalgiris“ ( nuotr. Sauliaus Čirbos)

UEFA Čempionų lygos pirmose antrojo atrankos etapo rungtynėse Švedijoje pasiektos Vilniaus „Žalgirio“ lygiosios (0:0) su neginčijamu šios poros favoritu „Malmo“ nudžiugino lietuvius. Tiesa, patys švedų futbolininkai taip pat teigia esantys patenkinti savo aikštėje nuveiktu darbu, rašo fkzalgiris.lt

24

UEFA Čempionų lygos pirmose antrojo atrankos etapo rungtynėse Švedijoje pasiektos Vilniaus „Žalgirio“ lygiosios (0:0) su neginčijamu šios poros favoritu „Malmo“ nudžiugino lietuvius. Tiesa, patys švedų futbolininkai taip pat teigia esantys patenkinti savo aikštėje nuveiktu darbu, rašo fkzalgiris.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai geriausias rezultatas, koks tik gali būti, kalbant apie lygiąsias namuose. Mes labai vertiname tai, kad nepraleidome įvarčio. Dabar spaudimas kris ant „Žalgirio“ pečių“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Malmo“ komandos treneris Age Hareide.

REKLAMA

Su ekipos strategu ne itin buvo linkę sutikti rungtynes gyvai stadione stebėję Švedijos čempionų sirgaliai. Trečiadienį daugiau nei 12 tūkstančių „Swedbank Stadion“ arenoje susirinkusių fanų minioje buvo galima išgirsti nemažai replikų, skirtų „Malmo“ ekipos žaidėjams.

„Tikėtina, kad mus taip žaidžiančius Europos turnyruose bus galima pamatyti pakankamai dažnai. Namuose norime išsaugoti savo vartus sausus. Prisibijome klaidų, todėl priešingai nei Švedijos čempionate, Europoje tampame gynybinio stiliaus komanda“, – teigė savo puolimo arsenalu pirmose rungtynėse išsiskyręs Markusas Rosenbergas, neabejojantis, jog Vilniuje švedams turėtų pakakti vieno pelnyto įvarčio.

REKLAMA
REKLAMA

Jo Malmėje laukęs, bet nesulaukęs ekipos treneris A. Hareide labai emocingai reagavo į nesėkmingus auklėtinių mėginimus pralaužti „Žalgirio“ gynybą. Širstantį futbolo specialistą buvo galima dažnai išvysti nerimstantį tai prie šoninės aikštės linijos, tai prie atsarginių žaidėjų suolelio.

„Turėjome užtektinai progų pelnyti įvartį namuose. Prieš atsakomąsias rungtynes jaučiamės užtikrintai. Viską darėme gerai. Lietuvoje bus lengviau nei praėjusiais metais Latvijoje. Dirbtinė danga mums bus parankesnė nei nelygi aikštė Latvijoje“, – neabejojo A. Hareide, prisimindamas sunkią pergalę (1:0) mūsų kaimynų teritorijoje, lėmusią patekimą į trečiąjį UEFA Čempionų lygos atrankos etapą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Malmo“ vienuolikės strategas neslėpė, jog pirmoji akistata su Lietuvos čempionais švedams buvo gana sudėtinga.

„Aikštėje mums reikėjo laiko, kad galėtume susipažinti su varžovų žaidimu. „Žalgiris“, kaip ir įprasta išvykose žaidžiančioms komandoms, buvo labai organizuotas ir atsargus. Mes turėjome atakuoti, būti aktyvūs puolime. Esu patenkintas, kaip patys gynėme savo vartus“, – sakė A. Hareide.

„Malmo“ ekipos šį savaitgalį vietos pirmenybėse laukia rungtynės išvykoje su Švedijos čempionato autsaideriu „Orebro“ klubu. A. Hareide tikisi, jog šis mačas jo komandai nesukels didesnių rūpesčių ir jame galės pasirodyti dvikovoje su „Žalgiriu“ nerungtyniavę futbolininkai.

REKLAMA

„Vilniuje turime būti švieži bei pailsėję. Reikės nemažai jėgų, nes visuomet sunku susitvarkyti su varžovais, kurie ginasi atidžiai ir gali patys užpulti. Tuo „Žalgiris“ skiriasi nuo „Ventspils“ ekipos“, – kalbėjo „Malmo“ treneris, žavėjęsis žalgiriečių Malmėje pademonstruotu kovingumu ir noru laimėti.

Tuo tarpu švedų klubo saugui vilniečiai nepaliko tokio įspūdžio. „Šią komandą turėtume nugalėti kiekvieną kartą, kuomet ją sutinkame aikštėje. Žinoma, ne taip lengva tai padaryti, kai visi žaidėjai tik ginasi“, – teigė Tobias Sana.

REKLAMA

„Vilniaus „Žalgiris“ neturėtų džiaugtis. 0:0 yra labai slidus rezultatas. Namuose dabar teks žaisti ne mums. Varžovai privalės atakuoti, o mes to tik ir lauksime“, – savo puolimo potencialu po mažiau nei savaitės Vilniuje tikisi pasinaudoti M. Rosenbergas.

Švedijos naujienų portalai „Malmo“ klubui primena, jog viskas Lietuvos sostinėje gali būti ne taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Žiniasklaida savo šalies futbolininkams siūlo prisiminti Poznanės „Lech“ komandos likimą 2013-ųjų metų Europos lygos atrankos varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų