REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
Pajūris (nuotr. BFL)

Lietuva turi apie 100 km pajūrio ruožo. Sutapimas ar ne, bet poilsis piečiausiame ir šiauriausiame krašte taip pat skiriasi 100 eurų. Pasidomėjome, kiek gi kainuoja savaitgalio poilsis 3 asmenų šeimai Šventojoje, Palangoje, Klaipėdoje ir Nidoje.

Lietuva turi apie 100 km pajūrio ruožo. Sutapimas ar ne, bet poilsis piečiausiame ir šiauriausiame krašte taip pat skiriasi 100 eurų. Pasidomėjome, kiek gi kainuoja savaitgalio poilsis 3 asmenų šeimai Šventojoje, Palangoje, Klaipėdoje ir Nidoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kelionė bene populiariausiu Lietuvoje dyzeliniu automobiliu su 2 litrų darbinio tūrio varikliu, kuris 100 km sunaudoja apie 7 litrus kuro, sudaro beveik trečdalį viso atostogų biudžeto. Pajūrį galima pasiekti už maždaug 53 eurus, tačiau čia labiausiai išsiskiria Nida, mat prie kelionės reikėtų pridėti kelto (11 eurų automobiliui ir po 80 centų keleiviams) ir ekologinį įvažiavimo į Neringą mokestį, kuris siekia 10 eurų.

REKLAMA

Prieš važiuojant reikėtų susirasti, kur apsistoti, ypač jei ruošiatės atvykti nuo birželio pabaigos, mat būtent tada prasideda judriausias sezonas. Žinoma, tuo metu ir kainos už kambarius bus didžiausios. Portalo priejuros.lt duomenimis, pigiausia nakvynė galima Šventojoje, mat kainos čia svyruoja nuo 20 iki 75 eurų triviečiams apartamentams ar kambariui. Dažniausiai viena naktis šeimai kainuos apie 40 eurų.

Vidutinė nakvynės kaina Palangoje ir Klaipėdoje yra labai panaši ir turėtų siekti apie 50 eurų. Tiesa, Palangoje didesnis nakvynės pasirinkimas, taigi kaina čia gali svyruoti nuo keliolikos iki 350 eurų. Klaipėda negali pasigirti tokiu pasirinkimu ir už naktį triviečiame kambaryje arba apartamentuose tik retu atveju tektų mokėti daugiau nei 80 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Turtingesnių Vokietijos ir Skandinavijos turistų pamėgta Nida taip pat demonstruoja platesnį kainų spektrą, taigi trijų asmenų šeima už naktį čia gali mokėti nuo 35 iki 220 eurų. Visgi trivietį kambarį čia lengviausiai gauti už 55 eurus.

Vidutines maitinimo kainas kurortuose nustatyti nėra lengva, tačiau pagal skirtingus duomenis matyti tendencijos, kurios koreliuoja su apgyvendinimo kainomis. Šventoji ir šiuo aspektu yra pigiausias kurortas, man vienam asmeniui pietų kaina čia svyruoja apie 3,8 euro. Tuo tarpu Nidoje net ir taupant už pietus vienam asmeniui teks atseikėti kiek daugiau nei dvigubai – 8 eurus. Palangoje ir Klaipėdoje ši suma beveik nesiskiria ir atitinkamai siekia 4,5 ir 5 eurus. Į tyrimą neįtraukėme papildomų išlaidų maistui ir pramogoms, mat čia sunku nustatyti universalų rodiklį. Visgi bent jau išlaidos maistui neturėtų skirtis, nes visuose kurortuose veikia didieji prekybos centrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nieko nestebina, kad būtent Nida yra brangiausias kurortas. Žmonės čia ieško išskirtinės gamtos, švarių paplūdimių, kasmetinių kultūros festivalių ir ramybės. Už šį komplektą savaitgalis vienai šeimai atsieis beveik 260 eurų. Panašia gamta džiaugtis galima ir Klaipėdoje, jei kas ryte persikelsite į Smiltynės paplūdimį, tačiau čia savaitgalis kainuos 80 eurų pigiau. Taip pat vakarai mieste yra aktyvesni, daugiau pramogų jaunimui ir didesnis restoranų bei barų pasirinkimas nei Nidoje.

Savaitgalis Palangoje kainuos tiek pat, tačiau pramogų spektras čia yra plačiausias – nuo koncertų ir parodų botanikos sode iki siautulingų vakarėlių naktiniuose klubuose J. Basanavičiaus alėjoje. Tiesa, paplūdimiai čia taip pat bus labiau užimti, o miestas negarsėja higienos kokybe juose.

Ieškant pigesnio ir ramesnio poilsio galima rinktis Šventąją. Čia savaitgalis trijų asmenų šeimai kainuos kiek daugiau nei 158 eurus, o koncertai ir renginiai turėtų patikti didžiajai daliai lietuvių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų