REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Čempionų lygos atranka: „Malmo“ sėkme tiki ne visi

Tik vienas iškovotas taškas per pastarąsias trejas rungtynes bei užimama šešta vieta Švedijos čempionate „Malmo“ FF ekipos svajonės vėl patekti į UEFA Čempionų lygos grupės etapą neišsklaido. Tačiau matydama suprastėjusį savo komandos žaidimą vietos bendruomenė pamažu ima nerimauti.

Tik vienas iškovotas taškas per pastarąsias trejas rungtynes bei užimama šešta vieta Švedijos čempionate „Malmo“ FF ekipos svajonės vėl patekti į UEFA Čempionų lygos grupės etapą neišsklaido. Tačiau matydama suprastėjusį savo komandos žaidimą vietos bendruomenė pamažu ima nerimauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tiesiog neturėjau jokio kito pasirinkimo“, - spaudos konferencijoje pasigirdo būsimų žalgiriečių varžovų trenerio žodžiai, kuriuos išprovokavo susidariusi Malmės vienuolikei labai pavojinga situacija vartininkų pozicijoje.

REKLAMA

Komandą palikus pagrindiniui vartininkui Robinui Olsenui, liko tik vienas patyręs vartų sargas – 27-erių metų Zlatanas Azinovičius. Jam į pagalbą pasitelktas vos šešiolikos metų sulaukęs Marko Johanssonas, taip pat 49-erių Lietuvos žiniasklaidoje superveteranu jau vadinamas bei nuo 2006 metų Švedijos čempionų klube vartininkų trenerio pareigas einantis Jonnie Fedelis.

„Jeigu šešiolikmečiui tektų žengti į aikštę Čempionų lygos dvikovoje, tai būtų tolygu pražūčiai. Todėl geriau į ją mesti daug mačiusį veteraną“, - tokį avarinį išėjimą rinktųsi „Malmo“ strategas A. Hareide.

REKLAMA
REKLAMA

Tai – ne vienintelė „Malmo“ FF kamuojanti problema. Iš sudėties iškrito ir Belgijos čempionams „Gent“ perleistas gynėjas Erikas Johanssonas, taip pat abejose rungtynėse negalės žaisti komandą papildęs islandas Kari Arnasonas. Žaidėjų perėjimo langas Švedijoje prasideda tik liepos 15 dieną, todėl futbolininkas negalės būti registruotas trečiadienio akistatai su „Žalgiriu“.

„Švedijoje labai sunku pasistiprinti komandą prieš Čempionų lygos atranką. Turime nemažai futbolininkų, kurie gali žaisti keliose pozicijose, o kai kurie iš jaunų žaidėjų ragavo Čempionų lygos praėjusiais metais, todėl tikiuosi, kad patirties jiems užteks. Žinoma, teks prisiimti atsakomybę ir gerai pasirodyti artėjančiose rungtynėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu mūsų pagrindinis tikslas išlieka toks pats – patekti į kitą atrankos etapą. Jo ir sieksime. Manau, kad jeigu sutelksime dėmesį geram pasirodymui, tai mums atneš ir įvarčius, ir mus tenkinantį rezultatą“, - teigė Švedijos čempionų strategas.

Tikslus kelia ir vietinė žiniasklaida

Bene dvidešimt metų kentusi UEFA Čempionų lygos badą, „Malmo“ FF praėjusiais metais pagaliau savo sirgaliams padovanojo tris namų rungtynes grupių etape. Po tokio žygio, vietinė žiniasklaida iš savo herojų šiais metais tikisi ne mažesnio pasisekimo atrankoje, nepaisant nemenkų pasikeitimų komandos sudėtyje.

REKLAMA

„Minimalus tikslas komandai – patekti bent jau į Europos lygos grupių etapą. Švedai nesuprastų iškritimo iš antrojo Čempionų lygos atrankos etapo. Taip, komanda pastaruoju metu nerodo gerų rezultatų vietiniame čempionate, todėl dabar jie jus ypač didelį spaudimą iš savo gerbėjų. Negalime pralaimėti.

Tačiau pralaimėjimo atveju Švedijoje niekas per daug nenusimintų, nes tai reikštų, kad pergalę tektų „pasiimti“ atsakomajame mače Vilniuje“, - savo miesto komandos sėkme neabejojo didžiausio dienraščio Malmėje „Sydsvenskan“ žurnalistas Kentas Jonssonas.

REKLAMA

Pasak jo, Malmėje švedų futbolininkai turėtų laimėti bent vieno ar dvejų įvarčių skirtumu. Jo manymu, prastiems komandos rezultatams įtaką daro prarasti žaidėjai bei nelygiaverčiai jų pakeitimai.

„Futbolininkams dar reikia laiko susižaisti ir pajusti vienas kitą. „Žalgiris“ nėra mums parankus varžovas. Visi dar pamename tą atmosferą, kuri tvyrojo praėjusiais metais. Visi nori daugiau kovų Čempionų lygoje“, - sakė žurnalistas.

Sirgaliai dėl pergalės nėra užtikrinti

Visgi žiniasklaidos pasitikėjimas šiek tiek nublanksta palyginus su vietinių žmonių nuomone. Pastaruoju metu ypač buksuojanti ir per pastarąsias trejas rungtynes tik vieną tašką iškovojusi „Malmo“ ekipa ne tik prarado dalį juos palaikančių sirgalių stadione, tačiau kai kurie jų ir abejoja dėl komandos galimybių žengti į kitą etapą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dažniausiai „Swedbank Stadion“ arenoje susirenkančių 17-18 tūkstančių Malmės miesto gyventojų rungtynėse su „Žalgiriu“ neturėtume išvysti. Pastaruoju metu vietinį „Allsvenskan“ čempionatą dažniausiai stebi apie 13-14 tūkstančių žmonių.

Į mačą su vilniečiais rungtynių išvakarėse parduota apie 10 tūkstančių bilietų. Tikimasi, jog rungtynių dieną šis skaičius šiek tiek padidės. Palyginimui, praėjusiais metais, kuomet komanda dalyvavo UEFA Čempionų lygos grupių etape, visus prekyboje esančius bilietus sirgaliai iššluodavo žaibišku greičiu - per mažiau nei pusvalandį.

REKLAMA

Lietuviai ir latviai sėja nerimą

Nors prieš Lietuvos klubą „Malmo“ vienuolikei teks žaisti pirmą kartą, tačiau į trečiadienio rungtynes švedai žiūri atsargiai. Tai lemia praėjusių metų patirtis, kai tik po atkaklios kovos vieno įvarčio persvara buvo įveiktas Latvijos „Ventspils“ klubas.

„Šios rungtynės gali būti labai panašios. Turėsime žengti į aikštę susikoncentravę ir bandyti pasiekti geriausią įmanomą rezultatą. Praėjusiais metais prieš Čempionų lygos atranką puikiai tvarkėmės vietiniame čempionate, o prieš rungtynes su latviais turėjome šešių taškų persvarą, tačiau vis tiek nepasirodėme taip, kaip turėjome tai padaryti.

REKLAMA

Aišku, šį kartą viskas gali būti kitaip. Kiekvienos rungtynės Europoje yra skirtingos, jų negalima su niekuo sulyginti. Manau, kad „Žalgiris“ yra geresnis už „Ventspils“, o tai viską tik dar labiau apsunkins“, - sakė „Malmo“ FF strategas A. Hareide.

Lietuvos bei Švedijos čempionų susirėmimą „Swedbank Stadion“ arenoje planuoja aplankyti apie pusšimtis aktyvių „Žalgirio“ sirgalių. Švedams toks svečių kiekis nepasirodė kuklus, mat praėjusiais metais į rungtynes Švedijoje atvyko tik trys „Ventspils“ gerbėjai.

Vienos svarbiausių Vilniaus „Žalgirio“ sezono rungtynių trečiadienį prasidės 20 valandą Lietuvos laiku. Atsakomasis mačas Vilniuje vyks liepos 21 dieną 21 valandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų