REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Daina Bilevičiūtė (nuotr. Daura photo)

Atlikėja, vokalo mokytoja Daina Bilevičiūtė nesiliauja stebinti. Moteris įsiamžino išskirtinėje fotosesijoje, kurioje ji pasipuošusi vamp stiliaus drabužiais ir prisisegusi ilgas netikras garbanas.

25

Atlikėja, vokalo mokytoja Daina Bilevičiūtė nesiliauja stebinti. Moteris įsiamžino išskirtinėje fotosesijoje, kurioje ji pasipuošusi vamp stiliaus drabužiais ir prisisegusi ilgas netikras garbanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įspūdingai atrodanti moteris pozavo drauge su savo šešiomis mokinėmis. Mokytoja vaizdavo kaip jaunas, svajonių kupinas mergaites išleidžia į platųjį pasaulį.

REKLAMA

D. Britanijoje jau kurį laiką gyvenanti Daina Bilevičiūtė fotosesiją surengė Londone. Atlikėja atskleidė, kad šis projektas buvo skirtas studijos mergaičių mokslo metų pabaigai. Muzikologė tv3.lt sutiko atsakyti į kelis klausimus. 

 - Ar muzikavimo mokytis priimate tik gabius? – pasiteirauju vokalo mokytojos.

 - Esu gana reikli. Juk vaikai yra nenusakomi. Štai dėl ko priimame muzikalius. Be abejo, viskas priklauso nuo vaiko tėvų ir mano matymo. Tai – ilgas ir kruopštus kelias pirmyn.

REKLAMA
REKLAMA

 - Reikliems mokytojams paaugliai linkę priekaištauti. Ar dažnai tenka susipykti su mokinėmis?

 - Susipykti netenka. Muzika, dainavimas – procesas. Suprantu, kad reikia daug kantrybės ir laiko. Daugiau problemų kyla bendraujant su mokinių tėvais. Kartais jie nesuvokia, kad dainos vaikui nepavyksta išmokti ne dėl mokytojo aplaidumo. Pačiam vaikui pradžioje reikia pramokti dar daug kitų dalykų. Dainavimas yra lengvesnis procesas, o kuomet reikia išmokyti, pavyzdžiui, groti smuiku... Ranka neretai ruošiama visus metus, o tėveliams reikia mokėti už visą laikotarpį praleistą būrelyje. Daug kas priklauso nuo tėvų mąstymo. Dauguma įsivaizduoja, kad vos atėję į būrelį vaikai tampa dainininkais. Taip tikrai nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 - Ar pasitaiko atvejų, kai tėvai atkakliau siekia vaiką paversti žvaigžde, nei žvaigžde nori virsti pats vaikas?

 - Visko būna. Kartą, po ilgų įrodinėjimų, kad vaikui „ant ausies užlipusi meškutė“, teko pasiūlyti labai didelį mokestį už mokslą, kad šie atsikratytų minties paversti vaiką dainininku. Galop, tėvai nusprendė, kad neapsimoka.

 - Ar sutinkate, kad vokalo mokytojas turi turėti psichologo savybių?

 - Be jokios abejonės. Mano mokinių būryje yra įvairaus amžiaus mergaičių. Neretai reikia pasikalbėti, pagelbėti psichologiškai. Tačiau kartais tenka būti psichologais ne tik vaikams, bet ir tėvams. Atrodo, nė velnio nesupranta, bet vis tiek aiškina savo tiesas. Sunku sutarti su tėvais, kurie nesuvokia, kad vokalinės pamokos yra ugdymas, kuris neša didelę reikšmę vaiko asmenybei. Kartais išleisdami vaikus į tokius mokslus siekia tik materialinės gerovės, tačiau visai negalvoja apie patį vaiką. Būna tokių, kurie dailiai uždainuoja per vienerius metus, būna – per aštuonis.

REKLAMA

Pamenu, viena mergina dainavimo mokytis mūsų studijoje pradėjo labai vėlai – 24 metų. Mudviems teko bendrauti iki 32-jų. Ir ką jūs manote? Suaugusi moteris pakliuvo į muzikinį televizijos projektą ir ten gana neblogai pasirodė. Tiesa, Vytautė vėliau baigė inžinerinius mokslus ir su muzika, turbūt, neturėjo nieko bendro. 

Negaliu pasakyti, kad mergaites mokau tik dainavimo ir muzikavimo. Vežu į konkursus, organizuoju koncertus, rūpinuosi aktorių, modelių karjeromis.

 - Galima sakyti, kad išleidžiate jas į pasaulį. Ar tai ir įprasmina naujausia fotosesija?

REKLAMA

 - Taip. Fotosesijos metu stengiausi visas linksminti, judinti, kilnoti, kad tik šios šoktų ir dainuotų. Sakiau – „Kai būsit žvaigždės, gal tada jūs mane pakelsit“ (juokiasi).

 - Su šia apranga atrodėte įspūdingai. Ar taip apsirengusi išeitumėte į gatvę?

 - Be jokios abejonės. Tarp kitko, suknelė – mano mokinės darbas. Stiliumi rūpinosi Katerina (Facebook‘e: KateKerpa). Džiaugiuosi, kad stilistė pirmą kartą panoro atskleisti mano griežtąją pusę. Šįkart, ne kaip įprasta, tapau griežta vampyre, o ne rožine barbe.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų