REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Airinė Palšytė (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Vos trims šuoliais universiadoje auksą iškovojusi ir savo ilgiausią gyvenime gimtadienį – net 30 valandų – šventusi šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė teigė, kad nepasaint tokio žemo rezultato tai nebuvo lengviausiai iškovota pergalė jos karjeroje.

25

Vos trims šuoliais universiadoje auksą iškovojusi ir savo ilgiausią gyvenime gimtadienį – net 30 valandų – šventusi šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė teigė, kad nepasaint tokio žemo rezultato tai nebuvo lengviausiai iškovota pergalė jos karjeroje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pietų Korėjoje vykusioje universiadoje A. Palšytė trečiu bandymu įveikė 184 cm aukštį ir varžybų netęsė. Kodėl? Nė viena varžovė tokio aukščio neįveikė, tad aukso medalis jau buvo kišenėje.

REKLAMA

„Tokio rezultato nesitikėjau. Nelabai žiūrėjau, kas vyksta ir nelabai supratau, kodėl varžybos jau baigėsi. Dažniausiai nuo tokio aukščio (184 cm) tik pradedu varžybas. Gauti traumą tokiomis sąlygomis buvo labai paprasta, tai daugiau nebandžiau“, - antradienį popiet vykusiame lengvaatlečių pagerbime Vilniuje kalbėjo šuolininkė į aukštį.

Airinė patikino, kad tokiomis tragiškomis oro sąlygomis dar nebuvo šokinėjusi: „Visų varžovių rezultatai buvo 10 cm žemesni. Gūsingas vėjas, tropiniai štormai – nesu šokinėjus tokiomis sąlygomis. Man tai netikėtai žemas aukštis medaliui laimėti. Teisėjai turėjo laikyti kartelę, kad vėjas nenupūstų.“

REKLAMA
REKLAMA

Jau anksčiau kelialapį į Rio de Žaneiro olimpiadą užsitikrinusi A. Palšytė pirmadienį šventė savo 23-iąjį gimtadienį, kuris, dėl kelionės iš Pietų Korėjos ir laiko juostų truko net šešiomis valandomis ilgiau. „Sveikinimai prasidėjo jau po dvylikos, triskart rinktinės nariai dainavo „Su gimtadieniu“, o lėktuve sveikino net įgulos pilotai“, - prisiminė ji.

Tatjanos Krasauskienės auklėtinė atsikvėpti neturės kada – jau po dviejų dienų išskrenda į Monaką, kur Deimantinės lygos varžybose šuolių į aukštį sektoriuje susitiks su rimčiausiomis savo varžovėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos būstinėje taip pat buvo pagerta šiandien savo 22 gimtadienį švenčianti trišuolininkė Dovilė Dzindzaletaitė. Iš Taline vykusio Europos jaunimo iki 23 metų čempionato ji parsivežė aukso medalį ir naują Lietuvos rekordą – 14,23 m.

Tarp visų trišuolininkių pasaulyje dešimtą rezultatą pasiekusi Dovilė tvirtino, kad tokie aukšti rezultatai – dvejų metų darbo Ispanijoje pas trenerį Rafaelį Alcantudą Blanquerą rezultatas. Dukart Lietuvos rekordą gerinusi lengvaatletė neabejoja, kad galima šokti dar toliau.

REKLAMA

„Manau, kad realu būtų 14,50 m. Dabar pagrindinis mano startas bus pasaulio čempionatas. Pirmiausiai kelius sau tikslą patekti į finalą, o toliau jau visaip būna“, - teigė ji.

Dirbant ir stengiantis galima laimėti. Tai parodė ieties metikės Livetos Jasiūnaitės pavyzdys. Apie pasitraukimą iš didžiojo sporto dėl prastų rezultatų ir psichologinės įtampos svarsčiusi lengvaatletė į Europos jaunimo iki 23 metų finalą pateko užėmusi dvyliktą vietą, tačiau vėliau pasidabino bronzos medaliu.

„Pakėlė nuotaiką, įgavau daugiau pasitikėjimo savimi. Bus ir daugiau medalių. Varžovės nesitikėjo mano tokio šuolio, buvo ir labai supykusių“, - juokėsi Liveta. Dar vienas prizininkas buvo pasveikintas lengvaatlečių būstinėje Vilniuje – disko metikas Andrius Gudžius.

REKLAMA

Vaclovo Kidyko auklėtinis universiadoje užėmė trečią vietą (62,54 m). „Vieta patenkintas, rezultatu – ne. Nėra recepto, kad kažkas negerai, pataisai ir viskas. Tai visi sėdėtų čia čempionai. Dabar ruošiuosi pasaulio čempionatui, o iki tol dar bus keli kontroliniai startai“, - sakė jis.

Disko metikas sakė, kad sunku buvo varžytis, nes dėl lietaus sektorius tapo labai slidus, teko saugotis, nes net trys varžovai gavo traumas. „Pernelyg nespaudžiau savęs, kai užsitikrinau medalį – reikia visą dėmesį sutelkti pagrindiniam startui – pasaulio čempionatui“, - tikino A. Gudžius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiamės rezultatais, džiugina medaliai. Ne vienam tai suteikė galimybę iškovoti kelialapį į olimpiadą ir be papildomo spaudimo ruoštis svarbiausiems šio sezono startams“, - kalbėjo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis.

Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės trenerio Kęstučio Jezepčiko nuomone, atsipalaiduoti dar anksti: „Įpusėjus sezonui turime keturis medalius. Gerai, bet būna ir nesėkmių. Visi ruošiasi pagrindiniam metų startui – pasaulio čempionatui. Galutinė rinktinės sudėtis paaiškės po Lietuvos čempionato rugpjūčio 7-8 dienomis. O viščiukus skaičiuosime rudenį.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų