REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį vykusiame „Mis JAV“ konkurse, kuriame derėjo ir seksualumas, ir įspūdingi kai kurių kandidačių karjeros laimėjimai, naująja grožio karaliene paskelbta „Mis Oklahoma“ Olivia Jordan.

Sekmadienį vykusiame „Mis JAV“ konkurse, kuriame derėjo ir seksualumas, ir įspūdingi kai kurių kandidačių karjeros laimėjimai, naująja grožio karaliene paskelbta „Mis Oklahoma“ Olivia Jordan.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinis gražuolių konkursas įvyko, nors po kandidato į prezidentus Donaldo Trumpo kontroversiškų komentarų apie imigrantus iš Meksikos jį transliuoti atsisakė didieji televizijos tinklai.

REKLAMA

Grožio konkursas, kurio organizavimo teisės priklauso D.Trumpui, į kritikos ugnį pateko po to, kai verslo magnatas pareiškė, jog Meksika siunčia į Jungtines Valstijas nusikaltėlius.

Nors po tokių komentarų televizija NBC ir ispanų kalba transliuojantis kanalas „Univision“ paskelbė, jog nerodys grožio konkurso, iš kurio pasitraukė ir viena jo vedėjų Jeannie Mai, „Mis JAV“ visgi įvyko, o dėl karūnos jame varžėsi daugybė gražuolių, kurias sieja vienokie ar kitokie ryšiai su Meksika.

REKLAMA
REKLAMA

Imigracijos ir D.Trumpo komentarų tema scenoje nebuvo paliesta, tačiau konkursantėms teko atsakinėti į klausimus apie kitas opias nūdienos problemas.

Atsakydama į vieną iš jai pergalę lėmusių klausimų, O.Jordan pažymėjo, kad rasiniai santykiai yra svarbiausia problema, kurią Amerika turi spręsti.

„Mums išties reikia dirbti, kad būtume atvira visuomenė, tokia visuomenė, kurios kiekvienas narys, nepriklausomai nuo jo rasės ar lyties, turi vienodas teises, privilegijas ir galimybes“, – sakė manekenė.

Konkursantės, pradedant manekenėmis ir baigiant teisininkėmis, lipo į sceną vilkėdamos bikinius ir puošnias vakarines sukneles, atsakinėjo į komisijos klausimus, kol galiausiai iš gausaus jų būrio buvo paskelbta naujoji grožio karalienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

NBC ir „Univision“ nutraukus ryšius su D.Trumpu, grožio konkursą, vykusį Baton Ruže Luizianoje, transliavo kabelinė televizija „Reelz“.

Prezidento posto siekiantis milijardierius verslo magnatas sukėlė tikrą politinę audrą, pareiškęs, kad Meksika siunčia į JAV „žmones, kurie turi daugybę problemų... Jie atgabena narkotikų, atgabena nusikalstamumą, jie yra žagintojai“.

„Kai Meksika siunčia savo žmones, ji nesiunčia pačių geriausių“, – sakė šis respublikonas birželio 16 dienas.

Pats D.Trumpas renginyje nedalyvavo. Socialiniame tinkle „Twitter“ jis nurodė, kad yra užsiėmęs rinkimų kampanijos reikalais Arizonoje.

REKLAMA

Kelios bendrovės ir šalys viešai pasmerkė D.Trumpą už jo komentarus.

Kosta Rika pasitraukė iš konkurso „Mis Visata“ ir nurodė, kad daugiau nebesiųs savo atstovių į šį pasaulinį renginį.

Tačiau tokia D.Trumpo retorika padėjo jam pelnyti politinių taškų ir atkreipti į save dėmesį tarp nemenko būrio prezidento posto ketinančių siekti respublikonų, tarp kurių kol kas išsiskiria keli favoritai.

Nors milijardieriaus verslo interesai nukentėjo, jo politinės pozicijos smarkiai sustiprėjo. Šiuo metu pagal populiarumą jis užima antrą vietą tarp respublikonų kandidatų, kurie kovos dėl teisės dalyvauti 2016-ųjų prezidento rinkimuose.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų